Vstupenky online

Valaši proti Přerovu dřeli, přesto o jednu branku podlehli

Jan Tajzler, Helena Hegeďová • 09.12.2017

Vsetín toužil v domácím prostředí napravit porážku v Kladně a od úvodních minut na Přerov vletěl. První problémy Valachů ovšem odstartovala 5. minuta utkání, kdy byl do konce utkání vyloučen Vítek. Přerovu se následně podařilo otevřít skóre. Do konce první sirény se ještě prosadil Navrátil. Vsetín ovšem v úvodu prostředního dějství snížil, ale Přerov se díky šťastným brankám dostal do tříbrankového náskoku. Ve třetí třetině Valaši Přerov jasně přehrávali, vstřelili dvě slepené branky a dokonce se jim podařilo i vyrovnat, jenže rozhodčí tuto branku neuznal. Přerov pak s vypětím všech sil vsetínský nápor ubránil a odváží si na Hanou tři body.

WSM liga - 30. so 9.12.17:30
VHK ROBE Vsetín
HC ZUBR Přerov
3:4(0:2, 1:2, 2:0 )

Branky a nahrávky: 22. P. Beránek (Kucharczyk, Janáček), 42. Protasenja (Teper, Kucharczyk), 43. Kopta (Markovič, Frolo) – 10. Gago (Popelka, Čáp), 14. Navrátil (Gago, Goiš), 28. Fořt (Pšurný, O. Horák), 35. Pšurný (Čáp, Fořt). Rozhodčí: Fila, Zbořil – Konvička, Poruba. Vyloučení: 4:9 navíc Vítek (VSE) 5+OK. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 3252. Střely na branku: 41:31. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4, 3:4.

VHK ROBE Vsetín: Horčička (28. Šurý) – Žák, Teper, Ostrčil, Frolo, Dundáček, Janáček – Markovič, Kopta, Březina – Slováček, Illéš, Vávra – Protasenja, Kucharczyk, P. Beránek – Vítek, Šilhavý, Karafiát.
HC ZUBR Přerov: Klimeš – O. Horák, Chmelíř, Zbořil, Pala, Malina – T. Doležal, T. Sýkora, Šlahař – Čáp, Plášek, Pšurný – Fořt, Goiš, Popelka – Š. Kratochvíl, M. Kratochvíl, Gago – Navrátil.

Vstup do zápasu vyšel lépe domácímu Vsetínu, který držel svého soka v sevření a Přerov se po dlouhé čtyři minuty nedostal do útoku. Během těchto čtyřech minut se do největší šance dostal Kopta a hned po něm také Protasenja. V páté minutě byl na vsetínské straně vyloučen Vítek, za nedovolený zákrok dostal pětiminutový trest spojený s trestem do konce utkání. Pokud měli Zubři v prvních pěti minutách mezery ve hře a nepůsobili vůbec jistě, při přesilovce si vše vynahradili. Dlouhá hra 5 na 4 ale nezůstala ani bez útočného výpadu Valachů. Opět byl hlavním aktérem Kopta, jehož Forsbergova klička skončila na levém betonu Klimeše. 

Tohle zahrození bylo pro Vsetín nadlouho poslední akcí, jelikož se po faulu Tepera museli odebrat ke hře ve třech. Přerov byl aktivní a vstřelil branku v momentě, kdy už byli na ledě čtyři Vsetínští. Popelkovu střelu z pravého kruhu vyrazil Horčička k pravé tyčce, kde stál připravený Michal Gago. Proti jeho pohotové střele už Horčička nestačil zasáhnout a Valaši inkasovali třicet pět sekund před návratem pátého hráče na led. Valaši chtěli převzít otěže zápasu a navázat tam, kde před oslabením skončili. Místo toho ale přišla další rána v podobě přerovského gólu. Jakub Navrátil prostřelil vsetínského gólmana nenápadným pokusem na branku. Valaši mohli snížit v přesilové hře. Závěr třetiny byl však rozkouskován častým přerušováním a žádné věcí akce k vidění nebyla.

Do druhé třetiny si domácí přenesli bez sedmi sekund celou dvouminutovou přesilovku. A tentokrát ji Valaši využili. V závěru početní výhody našel Radim Kucharczyk zpoza branky Petra Beránka, který střelou z první poslal kotouč z mezikruží za brankovou čáru, Klimeš poprvé inkasoval. Hra přidala na tempu a oba týmy střílely. Velké množství střel však končilo na dobře postavené obraně. Po vyloučení Pšurného a Chmelíře v krátkém časovém sledu se Vsacané ocitli v dvojnásobné početní výhodě. Byl to ale Tomáš Fořt, kdo se v prosadil. Hokejista hostujícího Přerova vyvezl kotouč do bezpečí útočného pásma a nahodil na branku. Právě toto nahození proklouzlo mezi betony Horčičky a dostalo se až do branky. Třetí gól se stal pro domácího brankáře Luboše Horčičku konečnou v dnešním zápase, v brance jej nahradil Michal Šurý. 

Jako první mohl Šurého ve vsetínské brance prostřelit Goiš, dopředu se ale hnali hlavně domácí, i když bez žádné velké střelecké šance. Stejná situace se odehrála i a druhé straně, jen s tím rozdílem, že Zubři si dokázali vytvořit větší tlak v útočném pásmu. Sevření soupeře se může kdykoliv proměnit v únik, na což hosté málem doplatili, když se sám na Klimeše vydal Illéš. Ani on však přerovského brankáře nepřekonal. Gól přineslo až vyloučení Markoviče, které bylo pomyslnou přihrávkou pro Zubry. Při návratu vyloučeného vsetínského kapitána na led se trefil Roman Pšurný. Poslední minuty druhé třetiny odehráli Zubři rovněž v početní převaze. Tato přesilovka se jim však vůbec nepovedla, jelikož většinu času se hrálo v jejich obranném pásmu.

Třetí třetina začala poněkud pozvolna, vše se ale změnilo ve 42. minutě. Jakub Teper poslal přesnou přihrávku na Anatolije Protasenju, který nejprve z vrcholu kruhů nastřelil Klimešovy betony a poté předvedl gólovou dorážku. O 17 sekund později se Lapač radoval s kontaktního gólu na 3:4. Domácí se usadili v pásmu a Jaroslav Markovič poslal přesný pas přes brankoviště k levé tyčce na Ondřeje Koptu, který kotouč jen sklepl do branky. Hosté si po gólovém tandemu vzali oddechový čas, hned se však museli mít na pozoru, jelikož dvouminutový trest si vykoledoval Pšurný. Přesilovka nepřinesla mnoho střeleckých šancí a Zubři se mohli vydat za navýšením svého náskoku. 

Hostům se však nedařilo, brzdily je chyby a vedení drželi díky Klimešovi v brance. Vyloučení střídalo vyloučení a spíše se hrálo v nevyrovnaném počtu nebo ve čtyřech. Domácí byli na ledě opravdu doma a s velkého tlaku vytěžili branku z hokejky Ondřeje Kopty, hlavní rozhodčí ale gól neuznal pro zásah vysokou holí. Hra se na delší dobu přerušila, vsetínský tým i jeho příznivci nesouhlasili s výrokem. Šanci na regulérní branku ale Valaši dostali při vyloučení Gaga ve stejné minutě, ve které Kopta vstřelil-nevstřelil gól. Naděje na vyrovnání se měla Valachům zdvojnásobit, rozhodčí však při vyhození kotouče nevylučovali a Přerov pokračoval ve čtyřech. Ve čtyřech byli Zubři také, když se Šurý odebral na střídačku. Power-play ale žádnou branku nepřinesla a hostující celek se mohl radovat ze tří bodů z derby se Vsetínem.

Ohlasy k utkání

Luboš Jenáček (VHK ROBE Vsetín): Myslím si, že jsme odehráli jedno z našich nejlepších utkání. Kromě pasáže, kdy jsme dostali gól na 1:3 a byli jsme zmražení, nemůžeme klukům absolutně nic vytknout. Bohužel jsme dostali dva lehčí góly, ale na druhou stranu ta snaha byla enormní a šancí tam byla spousta. Zápas ovšem hrubě ovlivnil rozhodčí. Poté, co jsme se dívali na záznam, tak zákrok Davida Vítka nebyl rozhodně na 5 minut. Ani však za stavu 1:4 jsme to nevzdali, stáhli jsme to na tři lajny a kluci opravdu bojovali jak o život, měli jsme šance a dali jsme dva rychlé góly. Nakonec jsme tu branku dali. Naše verze je taková, protože jsme to teď viděli asi stokrát, že ten gól byl regulérní. Jestli má však pan rozhodčí v oku, že to bylo centimetr nad břevnem, tak klobouk dolů, ale myslím si, že hlavně nemá absolutně cit pro hru, protože celé utkání bylo velice slabě odpískané a dvakrát nás výrazně poškodil. Samozřejmě nás to hodně štve, protože za to enormní nasazení a snahu hrát útočný hokej, jsme si minimálně ten bod zasloužili.

Petr Dočkal (HC ZUBR Přerov): Tohle utkání bylo atraktivní pro diváky a atmosféra byla výborná. Přečkali jsme úvodní tlak soupeře, věděli jsme, že bude doma tlačit, ale v první ani ve druhé třetině nevyužil šance, které si vytvořil. My jsme naopak gólově odskočili a ve druhé třetině se zápas lámal. Soupeř v závěrečné třetině opět tlačil. Díky přesilovkám se dostal do utkání a bylo to napínavé až do konce. Díky výbornému výkonu gólmana Klimeše a obětavému výkonu týmu jsme to však zvládli a jsme hrozně rádi za tři body z této horké půdy Vsetína.



×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava