Vstupenky online

Valaši i díky dvěma zásahům Jonáka jasně přehráli Přerov

Helena Hegeďová • 03.02.2024

Na první branku čekali fanoušci na Lapači až do druhé třetiny, kdy otevřel skóre obránce Jakub Teper, pak se ale Valaši velmi rychle dostali do klíčového tříbrankového vedení. O osudu utkání s Přerovem rozhodly hlavně přesilové hry, v kterých Valaši skórovali hned třikrát. Jednu přesnou trefu přidali i v oslabení a klid na hokejky dodaly také dva góly Víta Jonáka ve třetí třetině.

CHANCE LIGA - 45.kolo so 3.2.17:00
VHK ROBE Vsetín
HC ZUBR Přerov
5:1(0:0, 3:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 23. Teper (Š. Jenáček, Rob), 25. Holec (Kern, Hrňa), 29. Kern (Machala), 45. Jonák (Rob, Teper), 48. Jonák (Rob, Klhůfek) – 44. Pospíšil. Rozhodčí: Kubičík, Grygera – Polák, Otáhal. Vyloučení: 5:4. Využití: 3:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 2890. Střely na branku: 28:38 (9:8, 9:14, 10:16). Průběh utkání: 3:0, 3:1, 5:1.

VHK ROBE Vsetín: Porter (20. Romančík) – Smetana (A), Š. Jenáček, Staněk, Teper, Hryciow, Larsen, Ďurkáč – Jonák, Klhůfek, Rob (A) – Holec, Dědek, Hrňa (C) – Machala, Kern, Zabusovs – R. Půček, Matějček, Š. Bláha.
HC ZUBR Přerov: Postava – Zeleňák, Kudělka (A), Chroboček, J. Adámek, Krisl (C), Cubo, Hanák – Březina, Pechanec, Mácha – Chludil, Hejcman, Pospíšil – Dobša, Pšurný, Indrák – Goiš, Nemec, Zembol.

V bezbrankové první třetině měli o něco více ze hry hosté, kteří si hned zkraje zápasu zahráli i přesilovou hru, díky které se mohli dostat do tempa. Valaši si také postupně vypracovali své šance, ale opět je v dobrém rozjezdu zastavilo vyloučení. Skóre se ale měnilo až ve 23. minutě. Ještě dříve ale mohl z individuální akce skórovat Hrňa, na startu druhé třetiny také proběhla změna ve vsetínském brankovišti, kdy Portera nahradil Romančík. První ranou z levého kruhu v přesilovce Jakub Teper minul, podruhé se ale po přihrávce Šimona Jenáčka od modré čáry nemýlil. Teper se tak hned v prvním zápase po návratu do žluto-zeleného dresu zapsal na listinu střelců. 

A Valaši trestali nedisciplinovanost Zubrů dál. Zatímco v prvním případě hosté špatně střídali, podruhé na trestnou lavici usedl za vysokou hůl Pechanec. Valaši v početní výhodě vybojovali kotouč za vlastní brankou a v přečíslení tři na dva zavezl puk do pásma Jan Kern. Ten pak zadovkou přenechal kotouč Miroslavu Holcovi, který skrytou ranou z mezikruží trefil horní roh přerovské branky. A nutno podotknout, že v tomto případě nezastavilo rozjeté vsetínské hokejisty ani vyloučení, když s menším trestem odkráčel z ledu autor prvního gólu, obránce Teper. 

Ondřej Machala získal kotouč u modré čáry a sám projel do útočného pásma. Jeho střela skončila na Postavově levém betonu, dorážka Jana Kerna z ostrého úhlu už ale k tyči zapadla. Za třígólové ztráty ale Zubři přidali a začali svého soupeře přehrávat, přes vsetínskou obranu se ale neprosadili. Na snížení hosté dosáhli až ve 44. minutě, a to s velkým štěstím. Tomáš Pospíšil totiž v situaci tři na tři obešel bránícího hráče Vsetína a mířil sám na branku. Těsně před ní mu kotouč odebral Rob, který prodlouženým pohybem hokejky pomohl kotouči ve směřování mezi Romančíkovy betony. 

Valaši na tuto chybu ale po necelých dvou minutách navázali dalším gólem v přesilovce, o který se postaral Vít Jonák, který k pravé tyči doklepl přihrávku Luboše Roba. Stejná souhra se odehrála taky o tři minuty později, kdy Vít Jonák navyšoval už a 5:1. Valaši se zapotili hlavně při vlastním oslabení, ale pohodlný náskok udrželi až do samotného konce utkání.

Ohlasy k utkání