Vstupenky online

Přesilovky rozhodly, Vsetín si poradil se Sokolovem

Kamila Stříteská • před 2 dny

Ve 12. kole Maxa Ligy hostil Vsetín tabulkového souseda ze Sokolova. Domácí v zápase využili celkem tři přesilovky a oba soupeři předvedli bojovný a ofenzivní hokej. Erik Hrňa a Pavel Klhůfek obstarali čtyři góly, když oba vsítili po dvou brankách. Jakub Teper se poprvé v sezóně zapsal mezi střelce poté, co zvyšoval skóre na 6:2 pro Valachy. Sokolov bojoval, ale v oslabené sestavě to na tým svěřenců Weintritta a Roba nestačilo. Valaši si po vítězství před vlastními fanoušky připsali tři body do tabulky a posunuli se na druhou příčku za vedoucí Zlín.

Maxa liga - 12.kolo st 16.10.17:30
VHK ROBE Vsetín
HC Baník Sokolov
6:3(2:0, 3:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 4. Klhůfek, 11. Hrňa (Prokeš, Jandus), 26. Jaroslav Brož (Rob, Šmerha), 33. Klhůfek(Stříteský, Jonák), 39. Hrňa (Prokeš), 57. Teper(Stříteský, Rob) – 25. Csamango (Šik, Klejna), 26. Osmík(Šalda), 58. Šik (TS). Rozhodčí: Kubičík, Rapák – Smetková, Bartoň. Vyloučení: 7:6. Využití: 3:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 2090. Střely na branku: 26:20. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 6:2, 6:3..

VHK ROBE Vsetín: Lukáš – Stříteský, Zahradníček, Teper, Srdínko, Smetana (A), Ondračka, Jenáček – Rob (A), Klhůfek, Jonák – Hrňa (C), Prokeš, Jandus – Jaroslav Brož, Dědek, Šmerha – Hořanský, Matějček, Š. Bláha.
HC Baník Sokolov: Altrichter – Pulpán (A), Tureček, J. Šedivý, M. Rohan, Šalda, Klejna – Šik, Kern, Vracovský (A) – Csamango, Osmík, Křemen – Šlechta, L. Adámek, T. Rohan (C) – Janata, Šmajda, Krajčík.

Valaši vtrhli na led jako lavina. Už ve 3. minutě otevřel skóre Pavel Klhůfek, když potrestal chybu v rozehrávce hostů. Sokolovští se snažili kontrovat, ale naráželi na neprůstřelnou vsetínskou defenzívu. V 10. minutě pak Vsetín udeřil podruhé - Erik Hrňa uklidil do sítě volný puk po závaru před brankou. Domácí měli i další tutovky, dvakrát hráli v početní výhodě, ale gólman Altrichter dalším gólům zabránil. Úvodní dějství tak skončilo 2:0 pro Vsetín.

Prostřední část nabídla divokou přestřelku! Pětkrát se měnilo skóre a na ledě to pořádně jiskřilo.

Baník vlétl do druhé periody jako uragán a Štěpán Csamango brzy snížil na 2:1. Pak ale přišla mela jako řemen! Vít Jonák se popral s Jakubem Šedivým a oba vyfasovali trest. Vsetín získal přesilovku 5 na 3 a Jaroslav Brož ji bleskově zužitkoval.

Hosté ale nesložili zbraně. V oslabení ujel Martin Osmík a parádní dělovkou pod víko snížil na 3:2. Jenže pak už pálili ostrými jen domácí. Nejprve se trefil Pavel Klhůfek tečí Stříteského bomby od modré a v 38. minutě završil kanonádu druhé třetiny Erik Hrňa po ukázkové kombinaci s Radkem Prokešem. Oba dva hráči tak před závěrečnou třetinou měli nakročeno k hattricku. Vsetínští si odnesli do kabiny tříbrankový náskok.

Hned v úvodu měli domácí několik šancí na zvýšení náskoku. Erik Hrňa byl blízko hattricku, ale jeho střela minula branku jen těsně. Vít Jonák pak orazítkoval horní tyč.

V 48. minutě se Sokolov dostal do přesilové hry po vyloučení Tomáše Šmerhy, který vyfasoval dvojitý trest za hákování a nesportovní chování. Hosté ale přesilovku nevyužili, nedokázali se dostat ani ke střele na branku.

Valaši efektivně využili svou početní převahu. Jakub Teper se poprvé v sezóně zapsal mezi střelce, když po přihrávce Stříteského přesně zamířil z kruhu.

Baník se ještě pokusil o zvrat. Nedorozumění obránců umožnilo Šikovi zmocnit se puku v útočném pásmu. Stříteský ve snaze zabránit gólu fauloval unikajícího útočníka Sokolova, což rozhodčí potrestali nařízením trestného střílení.

Otakar Šik prokázal chladnokrevnost a střelou mezi betony překonal Jana Lukáše. Tím stanovil konečné skóre 6:3 ve prospěch Vsetína.

Ohlasy k utkání



×
Dnes v 16:45 | Dor.
VHK ROBE Vsetín
SK Horácká Slavia Třebíč
×
Dnes v 20:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
HC RT TORAX Poruba 2011