Vstupenky online

Comeback dorostencům nestačil. Proti Polsku padli v prodloužení

Helena Hegeďová • 20.10.2024

Utkání proti polské reprezentaci dorostencům vůbec nevyšlo. Po jedenácti minutách hry ztráceli Valaši už tři branky, dokázali sice během druhé třetiny vyrovnat, ale kýžený obrat nedosáhli, i když šancí na vstřelení branky nemělo málo. Utkání nakonec dospělo do prodloužení, v nemž rozhodla hned první akce polské sedmnáctky.

CCM liga dorostu - 7.kolo ne 20.10.14:30
Reprezentace Polska U16
VHK ROBE Vsetín
4:3p(3:1, 0:2, 0:0 – 1:0)

Branky a nahrávky: 02:56 Tyński (5/5), 05:49 Łukaszewski (Tyński; 5/5), 11:01 Borys (Wanat, Kot; 5/5), 60:35 Kot (Wanat, Borys; 3/3) – 16:40 Fusek (Koňařík; 5/5), 37:22 Fusek (Lorenc; 5/5), 39:52 Dubec (Malý, Tomášik; 5/5). Rozhodčí: Škach – Petr, Tomeček. Diváci: 112. Vyloučení: 4:3. Bez využití. Střely na branku: 4:3. Průběh utkání: 3:0, 3:3, 4:3.

Reprezentace Polska U16: Rydzoń – Świątkowski, Strojny, Gawrysiak, Łukaszewski, Kowalczyk, Wanat – Nakoneczny, Domalewski, Wałęga, Galant, Tyński, Szyszka, Kosmęda, Hudziak, Borys, Kot, Myszka.
VHK ROBE Vsetín: Valášek (12. Matoušek) – Kremer, Posád, Řepka, Dubec, Spitzer, Šedlbauer, Koňařík – Olšák, Lorenc, Duba, Malý, Vopatřil, Bláha, Tomášik, Fusek, Man.

Polská reprezentace měla od  začátku zápasu lepší pohyb, dokázala odebírat kotouče a postupem času se stávala aktivnějším celkem. A to jí také vyneslo tříbrankové vedení. Valaši si například při své kombinaci nerozuměli na modré čáře, což dalo vzniknout polskému brejku. Amadeusz Tyński přebruslil dva bránící hráče Vsetína a prosadil se střelou mezi pravý beton a vyrážečku. Netrvalo to ani tři minuty a vsetínská nedůslednost znamenala další branku. Nakoneczny obral v útočném pásmu o puk Olšáka, kotouč ubránil i v rohu kluziště a následně našel přesným pasem zcela volného Igora Lukaszewského, který se prosadil k pravé tyči. 

V dalším polském brejku se ocitl Hudziak, ten však se střelou z pravého kruhu na vzdálenější tyč neuspěl a branku přestřelil. Dawid Borys nejprve z přečíslení dva na jednoho také minul, ale následně se mu povedlo šikovně tečovat střelu Aleksandera Wanata od modré čáry a poslat tak kotouč kolem pravé brusle vsetínského gólmana do branky. Vsetínští se dočkali snižení díky tlaku v předbrankovém prostoru, kdy polský gólman v klíčovém okamžiku seděl a nemohl se přemístit proti střela Matyáše Fuska z levého kruhu, která mířila do odkrytých míst. Poláci na svůj dobrý výkon navázali i v druhé třetině, do karet jim hrálo také to, že v útočném pásmu dostávali dostatek prostoru. 

Osamocen z osy kluziště pálil například Wanat a Hudziak jej pak napodobil zakončením z pravého křídla. Závěr druhé třetiny ale patřil Vsetínu. Po pasáži, kdy se hrálo především ve středním pásmu, to vzal na sebe vsetínský kapitán Matyáš Fusek, který měl na vrcholu levého kruhu dostatek prostoru a po přihrávce Jakuba Lorence poslal kotouč do horního rohu polské brány. Osm sekund před sirénou oznamující konec druhé části se pak Valaši vrátili zpět díky přesné rána Romana Dubce od modré čáry, která zaplula do levého horního rohu polské brány. 

Třetí třetina už branku nepřinesla, i když Fusek měl nejednou na hokejce hattrick. V prodloužení se pak vítězství přiklonilo na stranu polského výběru, který opět z darovaného volného prostoru vytěžil maximum. Radoslaw Kot si najel na pravý kruh a střelou ke vzdálenější tyči rozhodl. Stále platí, že Valaši ani z jednoho utkání neodešli bez bodu, v posledních zápasech ale nepodali úplně stoprocentní výkon.

Ohlasy k utkání

Michal Hložek (VHK ROBE Vsetín): Nejsem toho úplně zastáncem, ale řeknu to narovinu. Jsem opravdu naštvaný, protože v šestnácti letech odevzdat zápas od první minuty... Kluci vůbec nebruslili, nehýbali se, neposlouchali, co jsme jim my trenéři říkali. Nečekal jsem to, ale bylo to hodně špatné. A to jak pohybově, tak charakterově.



×
Dnes v 16:00 | Muži
HC RT TORAX Poruba 2011
VHK ROBE Vsetín
×
Dnes v 13:00 | 9.tř.
VHK ROBE Vsetín
HK MD Šumperk