Vstupenky online

Z Ostravy s prázdnou: Vsetín prohrál v Porubě 0:4

Kamila Stříteská • před 2 dny

Vsetín poprvé v sezoně vyšel střelecky naprázdno a podlehl Porubě 0:4. Valaši tak přišli o sérii čtyř vítězství v řadě, když nedokázali překonat výborně chytajícího domácího brankáře Daniela Dolejše.

Maxa liga - 16.kolo so 26.10.16:00
HC RT TORAX Poruba 2011
VHK ROBE Vsetín
4:0(1:0, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 9. Berisha (Vachovec), 38. Razgals (TS), 49. Prčík (Střondala), 56. Christov. Rozhodčí: Pilný, Zeliska – Frais, Vašíček. Vyloučení:5:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2134.

HC RT TORAX Poruba 2011: Dolejš – Nilsson, Ježek, Prčík, Gutwald, A. Sedlák, Doudera, Bartko, Voráček – Střondala, Šoustal, Razgals – Kotala, Klímek, Christov – Berisha, Vachovec (A), Gřeš – Mrázek, Krenželok (C), O. Šedivý.
VHK ROBE Vsetín: Lukáš – Zahradníček, Stříteský, Srdínko, Teper, Jenáček, Smetana (A), Ďurkáč – Jonák, Klhůfek, Rob (A) – Jandus, Prokeš, Hrňa (C) – Šmerha, Dědek, Jaroslav Brož – Š. Bláha, Matějček, Hořanský.

Valaši vstoupili do utkání v Porubě aktivněji a od úvodních minut se tlačili do útočného pásma. Několik slibných šancí si vypracoval Erik Hrňa a do zakončení se dostal také Štěpán Matějček, který dvakrát dorážel u přední tyče. Domácí gólman Daniel Dolejš byl však pozorný.

Přes územní převahu hostů udeřila v 9. minutě Poruba. Aaron Berisha si našel přihrávku Michala Vachovce a efektní stahovačkou prostřelil mezi betony Jana Lukáše - 1:0. Vsetínští mohli odpovědět v přesilové hře po faulu Šoustala, ale Vít Jonák mířil pouze nad.

Závěr první třetiny byl hodně divoký. Nejprve se do křížku dostali Matěj Prčík s Adamem Hořanským, a v úplném závěru se na ledě strhla hromadná šarvátka, do které se zapojili prakticky všichni hráči obou týmů. Situaci museli uklidňovat rozhodčí, naštěstí se obešla bez dalších trestů. I přes mírnou střeleckou převahu domácích byli Valaši v první části aktivnějším týmem, ale gólovou radost nepřidali.

Ve druhé třetině pokračoval tlak Vsetína, ale narážel na výborně chytajícího Daniela Dolejše. Velkou šanci měl Vít Jonák, který se ocitl sám před domácím gólmanem, ale nedokázal ho překonat. Aktivní byl také Jan Zahradníček, jehož dvě střely z levého kruhu skončily v lapačce porubského brankáře.

Valaši si vypracovali i další příležitosti, zejména Erik Hrňa několikrát dorážel u branky, ale Dolejš byl při chuti a všechny pokusy hostů likvidoval. Místo vyrovnání přišel pro Vsetín další úder. V čase 37:30 fauloval Šimon Jenáček unikajícího hráče a rozhodčí nařídili trestné střílení. Při tomto souboji byl navíc vsetínský obránce nešťastně zasažen bruslí do obličeje. K nařízenému trestnému střílení se postavil Frenks Razgals, který si elegantně pohrál s Janem Lukášem a střelou mezi betony zvýšil na 2:0. Vsetínu se nedaří překonat skvěle chytajícího Dolejše a do třetí třetiny šel s dvougólovým mankem.

V úvodu závěrečné části přinesl spíše opatrnější hokej, kdy domácí dobře bránili vedení 2:0 a hosté se marně snažili najít recept na překonání Dolejše. Nebezpečnější byla Poruba, zejména aktivní Tomáš Šoustal měl několik zajímavých příležitostí.

V čase 47:56 putoval na trestnou lavici Tomáš Šmerha za podrážení a domácí bleskově trestali. Už po 17 vteřinách přesilovky se prosadil Matěj Prčík, který po přihrávce Střondaly propálil vše, co mu stálo v cestě, a zvýšil už na 3:0.

Vsetín se i za nepříznivého stavu snažil s výsledkem něco udělat. Šance měli Luboš Rob, který neuspěl s tečí před Dolejšem, či Adam Srdínko. V čase 55:35 však přišla definitivní pojistka domácích - po sérii dorážek dokázal Vít Christov protlačit puk pod ležícím Lukášem a stanovil skóre na konečných 4:0.

Ohlasy k utkání

Jiří Režnar (HC RT TORAX Poruba 2011): Pro všechny to byl parádní úžasný zápas. Měl playoffový náboj, hráli dva soupeři, kteří hráli takticky vyrovnané utkání, a dnešek potvrdil sílu obou týmů. Byl to výborný zápas z obou stran. Z naší strany to byl týmový výkon a musím pochválit od Ďolíka (Dolejše – poz. red.) až po posledního hráče. Hráli jsme zodpovědně, to co jsme měli a diváky jsme jistě svou hrou i výhrou potěšili. Děkujeme jim za výbornou podporu a doufáme, že to takto zase půjde z naší strany dál, aby diváci opět na nás přišli.

Luboš Rob (asistent VHK ROBE Vsetín): V sezóně někdy přijde utkání, kdy nedáte ani branku a taky že se utne vítězná vlna. Myslím si ale, že jsme byli dvě a půl třetiny o něco lepším týmem, jen nám vázla koncovka. Nemůžeme dneska mužstvo za to nějak hanit, myslíme si, že jsme podali dobrý výkon. Ty porážky přichází a nejenom vítězství, ale i prohry tým posouvají.