Vstupenky online
permanentky v prodeji! | Vstupenky na Winter Hockey Games ZDE | Počet prodaných permanentek: 1941 (9.9.2024)

9T: Nedali jsme Zlínu moc šancí, těší kapitána Plánku. Teď nepodcenit soupeře

Helena Hegeďová • 11.09.2024

Devátá třída vstoupila do sezony velmi povedeným výkonem v utkání proti Zlínu. Na domácím ledě byli Vsetínští téměř po celou dobu ve vedení, vyrovnaný stav vydržel jen úvodní minutu a i na zlínské vyrovnání dokázali hráči ve žluto-zelených dresech rychle odpovědět. „Musíme vždy hrát dál na sto procent. Klidně, ať soupeři nasypeme co nejvíce gólů. Ale ať máme hlavně pohyb a vždy nějaký ten krok napřed oproti soupeři,“ uvědomuje si Jan Plánka. Další utkání hraje 9. třída v sobotu v Šumperku a následně v neděli doma proti Havířovu, oba zápasy není podle kapitána radno podcenit.

Jak jste se těšil na novou sezonu?
Těšil jsem se neskutečně. Celé léto jsme se připravovali, makali jsme, dělali jsme, co nám trenéři říkali. Snažili jsme se taky stmelit kolektiv, abychom byli týmoví a nehráli jen za sebe, ale jeden za druhého.

Úvodní derby jste začali i rychlou brankou. Jak moc vám to pomohlo?
Hodně nás to nakoplo. Zlín je dobrý tým a hráli jsme s nimi velice vyrovnaný zápas. Oproti soupeři jsme měli méně faulů a podařilo se nám z toho dobře těžit, protože jsme faul potrestali hned při první příležitosti. O to víc to pro nás bylo povzbuzující.

„My si nemůžeme říct, že když jsme ve vedení, tak už to nějak uhrajeme.“

Zlín fauloval celkem sedmkrát, jaké byly vaše přesilovky?
Měli jsme dobré přihrávky a myslím si, že se nám dařilo i založení útoku podle toho, co jsme si říkali. Jsme moc rádi, že jsme v přesilovce aspoň nějaké gól dali. Sám za sebe tedy hodnotím přesilovky jako dobré.

Soupeři se podařilo srovnat na 1:1, byla to sice jediná taková situace v zápase, ale co vám blesklo hlavou?
Zlín umí trestat chyby, mají tam velice šikovné hráče a my si nemůžeme říct, že když jsme ve vedení, tak už to nějak uhrajeme. Musíme vždy hrát dál na sto procent. Klidně, ať soupeři nasypeme co nejvíce gólů. Ale ať máme hlavně pohyb a vždy nějaký ten krok napřed oproti soupeři.

A to se taky povedlo...
Ano, ale úplně stoprocentní to taky nebylo. Na začátku další třetiny jsme trochu přestali, ale pak jsme to dobře odbránili. Hráli jsme jednoduše a myslím si, že jsme to zvládli dobře.

Objevily se takové situace i v přípravě?
Určitě tam nějaké takové situace byly, ale myslím si, že zrovna tohle jsme zvládli. Teď musíme jet dál, a hlavně nepodcenit další zápasy, protože jsme jednou vyhráli.

„Nejdůležitější je, abychom nepropadali, u brány si všichni drželi hráče a hlídali dorážky.“

Bylo na Zlínu ve třetí třetině znát, že už se do toho musí opřít, pokud chce bodovat?
Z jejich strany to byl logický tah, protože je to náročné, když se prohrává a tým se snaží nějakým způsobem dotáhnout skóre. My jsme jim ale nedali moc šancí, drželi jsme si je. Co se týče obranné hry, tak tam byl nejdůležitější prostor kolem brány, kde jsme je potřebovali sesekat a dostat puk ven. Myslím si, že tohle se nám dařilo.

Vy sám jste obránce, jak jste spokojený s výkonem defenzivy?
Ze začátku nás bylo víc, pak jsme se točili pouze v pěti, takže to bylo takové rychlejší a šlapalo to. Nejdůležitější je, abychom nepropadali, u brány si všichni drželi hráče a hlídali dorážky, nejlépe ale dorážky včas zastavit. Další věcí je pak bruslení s útočníky, nesmíme dát soupeři prostor ani na krok.

banner pod článkem
×
Dnes v 18:00 | Muži
HC Dynamo Pardubice "B"
VHK ROBE Vsetín