Vstupenky online

Zlepšení přicházelo, baráž je kravina. Nemáme se za co stydět, ví Machala

Helena Hegeďová • 23.04.2024

Valaši se v baráži každým jedním zápasem zlepšovali, v obou domácích utkání podlehli Kladnu o gól a čtvrtý zápas byl podle Ondřeje Machaly tím úplně nejlepším. Vsetínské ale opět zastavily neproměněné šance. „Já si myslím, že nás to teď stálo zápas. Je to taky hlavní důvod, proč Kladno v sérii uspělo, a my nikoliv,“ komentoval Machala a vyjádřil se také k celému systému baráže.

Ondro, jste zklamaní, že nevyšel ani jeden zápas?
Samozřejmě nás mrzí, že jsme neudělali aspoň jeden zápas. Myslím si, že jsme v tom posledním utkání byli o dost lepší než Kladno. Je to škoda, ale nemáme se za co stydět.

Byl to váš nejlepší zápas baráže?
Určitě ano. Řekl bych to tak, že jsme se každým jedním zápasem zlepšovali. Tohle byl zaručeně nejlepší zápas, co jsme s Kladnem hráli.

Co v sérii nakonec rozhodlo ve prospěch Kladna?
Zase jsme měli šance, které jsme neproměnili. O tom můžeme mluvit pořád dokola, to je problém už od prvního zápasu. V každém utkání jsme měli několik šancí a neproměnili jsme je. Já si myslím, že nás to teď stálo zápas. Je to taky hlavní důvod, proč Kladno v sérii uspělo, a my nikoliv.

Vy jste byl hodně aktivní, tvořil jste si šance. Řekl jste si, že to bude váš zápas?
Teď už to můžu říct, ale týmem se prohnala viróza. Čekal jsem tedy, že to bude z mé strany spíš horší, ale bylo to překvapivě lepší, za což jsem rád. Samozřejmě jsme všichni chtěli být aktivní, protože jsme věděli, že je to 0:3, Kladno má mečbol, celý tým do toho šel naplno. Je to škoda, věřil jsem, že je uděláme.

Skóroval jste v přesilovce, takhle jste ji ale v baráži sehráli poprvé...
Musím pochválit Kladno, oslabení mají opravdu výborné. V kabině jsme si ukazovali zápasy a viděli jsme, že při oslabení mají otevřený střed. Domluvili jsme si tuto souhru a vyšlo to.

Mohla už hrát roli i únava po náročném play-off?
Samozřejmě ano, ale na to se nemůžeme vymlouvat. Hlavně baráž je absolutní kravina. Sám jsem ji hrál i na straně Kladna a také jsme přejeli Jihlavu 4:1, teď to samé předvedli proti nám. Je to hrozný rozdíl, oni nehráli, měli dlouhé volno. Pamatuju si, jak jsme s Kladnem postupovali do extraligy, zvládli jsme to až v sedmém finálovém zápase s Jihlavou, o rok později jsme proti nim šli do baráže a neměli šanci. Tady ten systém je úplně špatně. Nebudeme se ale na nic vymlouvat. Rozdíl mezi Chance ligou a Tipsport extraligou samozřejmě je a víme to všichni. Gratuluju soupeři a za celý tým říkám, že se nemáme za co stydět.

Jaký model soutěže by tedy podle vás byl ideální?
Klidně ať je to zase tak, jak to bylo, když jsme tehdy postoupili s Kladnem. Vítěz Chance ligy nahoru, poslední z extraligy sestoupí a předposlední ať klidně třeba hraje baráž s poraženým finalistou. Hlavně, ať se nečeká čtyřicet dní. Samozřejmě to na mém názoru nestojí, ale myslím si, že více lidí to vidí stejně.

Co říkáte na atmosféru, kterou vám fanoušci v Brně vytvořili?
Vsetínští fanoušci, a říkám to znovu, jsou neskuteční. Myslím si, že to vidí všichni. Tohle je tak elektrizující atmosféra, že nás to neskutečně žene. Hrával jsem v Pardubicích, kam chodí na hokej deset tisíc lidí a taky mají skvělé fanoušky, ale na Vsetíně jsou nejlepší fanoušci, jaké jsem kdy zažil.

banner pod článkem