Vstupenky online

Vsetínští junioři porazili Vítkovice a prodlužují tak svou vítěznou sérii

Petr Vychopeň • 16.09.2006

V s e t í n – Čtvrtý zápas vsetínských juniorů je za námi a domácí si připisují další tři body. Zápas proti Vítkovicím potvrdil skvělou formu zelenožlutých. První třetina přinesla krásný hokej. Brankový stav měnil už v desáté vteřině domácí Knebl. O rychlou odpověď, která přišla v čase 1:05, se postaral vítkovický Káňa. Tempo hry tak bylo nastaveno a konečný výsledek 7:4 tomu i odpovídal. Do statistik se jedním gólem zapsala i letní posila Petr Freiberg.

- 4.kolo so 16.9.12:00
VHK ROBE Vsetín
HC Vítkovice Ridera
7:4(2:2, 1:1, 4:1)
Branky a nahrávky: 1. Knebl (Navrátil), 12. Navrátil (Stříteský), 40. Šupák (Hrňa), 42. Hrňa, 43. Freiberg (Knebl), 52. Šupák (Hrňa), 59. Knebl (Fabián) – 2. Káňa, 9. Falter (Paslík), 32. Voráček, 43. Měkýš (Šedivý) Rozhodčí: Klimecký – Macík, Sachr. Vyloučení: 12:11. Diváci: 250
VHK ROBE Vsetín: Verlič - Fabián, Stříteský, Mikulaštík, Sznapka, Kapr, Pokora, Haschka – Knebl, Podešva, Varga - Hrňa, Uhlár, Freiberg - Plachtovič, Navrátil, Mičulka - Ciupa, Švaňhal, Vrdlovec
HC Vítkovice Ridera: Iláš – Falter, Ledvoň, Hrubý, Paslík, Hastrmann, Měkýš, Voráček - Káňa, Olšar, Noga - Velecký, Sedmidubský, Valchař - Šedivý, Klimša, Strapáč - Bursík, Mikula, Mlynář
Všech 250 diváků, kteří zamířili na Lapač, muselo utkání hodně potěšit. Už v desáté vteřině rozvlnil síť hostů domácí Knebl, kterému po rychlém buly a následném průniku obrany hostů nahrál Navrátil. Vyrovnání ale přišlo už o necelou minutu později. Vítkovický Káňa využil drobného zaváhání zelenožlutých v obraně a překonal i Verliče. V čase 1:05 tak na ukazateli skóre svítilo 1:1. V rychlém tempu se pokračovalo dále, hra se přelévala ze strany na stranu a nebyla ani nouze o šance. Hře ale kralovali brankaři obou mužstev, dokud v 9.minutě nenapřáhl ostravský Falter, který po přihrávce Paslíka propálil všechno co mu stálo v cestě. Hostům vydrželo vedení do 12.minuty. V té se opět radovali domácí. Po pěkné kombinaci, do které se zapojili Knebl, Stříteský a Navrátil, překonal Iláše poslední jmenovaný. Do konce třetiny bylo k vidění spoustu šancí, ať se jednalo o méně nadějné, nebo šance vyložené, všechny zlikvidovali brankaři.

Prostřední část navázala na atraktivní a vyrovnanou hru soupeřů. Bojovalo se o každý metr na ledě a začalo se přitvrzovat, zejména v osobních soubojích. Velkou šanci si vytvořil vsetínský Knebl, který dělal svým důrazem a předvídavostí hostům velké problémy. Jeho střelu, i následnou dorážku zlikvidoval Iláš. Na druhé straně stojí za zmínku šance Hrubého. Jeho střelu, mířenou do skrumáže před brankou, zneškodnila lapačka Verliče. Kromě pěkných akcí obou týmů se diváci dočkali i vstřelených branek. Ve 32.minutě využili hosté své přesilovky. Svůj projektil vyslal od modré čáry Voráček a puk se zastavil až v bráně Verliče. Zvýšit vedení mohl o chvíli později ostravský Káňa, ale z bezprostřední blízkosti se mu skórovat nepovedlo. Do konce třetiny se hrálo s stoupajícím nasazením a vsetínští se hnali za vyrovnáním. Když už to vypadalo, že hosté půjdou do závěrečné etapy dnešního utkání s jednogólovým náskokem, trefil se domácí Šupák. Vyrovnaná druhá třetina tak spravedlivě skočila opět nerozhodným výsledkem a do třetí třetiny vstupují oba týmy za výsledku 3:3.

V závěrečné části jsme byli svědky výborné hry na obou stranách. Gólové štěstí se přiklonilo k domácím a ti tak rozhodli zápas ve svůj prospěch. V 42.minutě se zmocnil puku domácí Hrňa a vydal se na sólo, které dotáhl do úspěšného konce. Nejprve si puk prohodil ostravskému obránci mezi nohama a potom dokázal svým blafákem oklamal i Iláše. Vsetínští si ale vedení neudrželi. O 19 vteřin později se Vítkovicím vyplatil důraz před brankovištěm Verliče. V závaru před vsetínskou brankou se nejlépe zorientoval vítkovický Měkýš a prostřelil zeď v podobě ležících těl. Co se týče vstřelených branek to ale od hostů bylo všechno. Vsetínští se ale s remízou nespokojili a opět v malém časovém rozdílu šli do vedení. Ve 43.minutě přihrál agilní Knebl Freibergovi a ten se proti Ilášovi nemýlil. Vsetínští od vstřelené branky vzali otěže do svých rukou. Dařilo se každé části domácího celku. Brankař Verlič postupně zlikvidoval příležitost Šedivého a potom i nebezpečnou střelu Strapáče. Když hosté dostali příležitost dvojnásobné výhody na 39 vteřin, v dobrém světle se předvedla i domácí obrana. Zahanbit se nenechal ani vsetínský útok. Svou druhou brankou zvýšil náskok zelenožlutých Šupák, kterému nahrál Hrňa a tím si připsal svůj třetí bod. Vzkřísit naději pro hosty mohl Káňa, ale své povedené sólo mu překazil beton Verliče. Do konce zápasu si ještě Valaši pojistili výsledek. Svůj výborný výkon podtrhl Marek Knebl. Na útočné modré čáře si zastavil přihrávku Fabiána, obelstil obránce a z očí do očí svou kličkou překonal i Iláše.

Po čtvrtém kole juniorské extraligy se tak Vsetín usadil na nejvyšší příčce tabulky. Ze čtyř zápasů se zelenožlutí pyšní 12 body a příznivým brankovým skóre 23:8. Na záda Valachům dýchá druhý Třinec. Z druhé strany tabulky se na Vsetín dívá Ostravská Sareza s jedním bodem.