Vstupenky online

V přestřelce se Spartou vsetínští junioři neuspěli

Petr Vychopeň • 07.09.2007

V s e t í n - Deset branek nabídlo premiérové představení vsetínských juniorů, do jejichž cesty se postavili vrstevníci z Prahy. Vyrovnané klání načal gólově domácí Ševčík, ale paradoxně to byl moment, jenž probudil hosty. Od této chvíle byla k vidění spousta šancí na obou stranách, ale gólově se prosazovali jenom Sparťané. Brankostroj se nakonec zastavil v 43. minutě a to když hostující Rybecký zvyšoval už na 6:1. I když se zdálo, že je všechno jasné, tak Vsetínští šlápli na plyn a začali náskok Pražanů snižovat. Hráči s "S" na hrudi si ale vypjatý závěr střetnutí pohlídali a vezou si z Lapače tři body za výhru 6:4.

- 3.kolo pá 7.9.17:00
VHK ROBE Vsetín
HC Sparta Praha
4:6(1:2, 0:2, 3:2)
Branky a nahrávky: 13. Ševčík (Haschka), 54. Haschka (Hrňa, Podešva), 56. Holomek (Podešva, Haschka), 59. Hrňa (Haschka) - 13. Slaba (Škaloud), 13. Kafka (Hájek), 38. Borovský (Rybecký), 39. Morkes (Škaloud, Topič), 42. Hájek (Kafka), 43. Rybecký, (Osladil, Borovský). Rozhodčí: Hradil - Adamec, Štěpán. Vyloučení: 9:13. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0 Diváci: 520.
VHK ROBE Vsetín: Kůdela (45. Musil) - Holomek, Fabián, Kapr, Farda, Kocur, Haschka, Sznapka - Podešva, Kadlčík, Varga, Plachtovič, Hrňa, Michálek, Sýs, Švaňhal, Kořenek, Ševčík, Rachůnek, Červenka
HC Sparta Praha: Novotný - Vošmik, Kořínek, Švácha, Hanzl, Rybecký, Pacovský, Osladil, Kafka, Vrána, Slaba, Topič, Mokres, Borovský, Hájek, Sladký, Forman, Sem, Čížek, Škaloud
Zápas začal zostra a v rychlém tempu, což dokazuje fakt, že první část trvala pouhých pětadvacet minut. Na první šanci se čekalo do 3. minuty, kdy ohrozil domácí klec Hanzl. Jeho rána ale nakonec minula cíl. Vzápětí se do další sparťanské příležitosti vyřítil Pacovský, který to na Kůdelu zkusil z ostřejšího úhlu. I jeho pokus ovšem gólovou radostí neskončil. Do první desetiminutovky se hráči na obou stranách proháněli po ledě s takovým nasazením, že to vypadalo jako by požili Red Bull. Prvním úspěšným střelcem zápasu se ve 13. minutě stal domácí Ševčík, když dokázal usměrnit odražený kotouč po ráně Haschky.

Tvrdé probuzení museli Vsetínští podstoupit hned o třináct vteřin později. Hned po buly si totiž Sparťané řekli hurá na domácí klec a to jim přineslo úspěch. Domácí obrana kapánek zaváhala a náhle bylo vyrovnáno. Šťastlivcem se stal Slaba, jemuž se podařilo vyšachovat obranu a zasunout puk k tyči. Vstřelená branka na hosty zapůsobila jako dobře namíchaný lektvar rychlosti a náhle bylo skóre otočeno. Uběhlo přesně dvacet sekund, když se od mantinelu odlepil Kafka a po kličce, s kterou uspěl i na Kůdelu, zasunul puk za brankovou čáru. Do konce první dvacetiminutovky se ukázal v jasném světle ještě sparťanský Topič, ale jeho projektil se předčasně zastavil na vsetínském brankaři.

Druhou třetinu načala simulace hostujícího Pacovského, jenž byl odměněn dvouminutovým trestem a domácí tak hned z kraje třetiny dostali možnost k vyrovnání. To by ale ze strany zelenožlutých nesměla přijít série špatných přihrávek. Šanci na reparát dostali zelenožlutí ve 24. minutě, kdy fauloval Forman. I když to napodruhé bylo mnohem lepší, což dokazovala střela Kapra, která byla zastavena až betonem Novotného, vyrovnání se však vsetínští příznivci nedočkali. Jedna vráska na čele navíc se naopak dostala na čelo domácího trenéra Tabary, jenž musel přihlížet chybě obrany, které jen tak tak Sparťané v protiútoku nevyužili. Od téhle momentky dostala hra opět ten pravý náboj a přibylo také vyložených šancí. V krátkém časovém sledu pálila dvakrát domácí posila Rachůnek, jehož svíčku naděje vždy sfoukl Novotný.

Ze strany Sparty mohl navýšit skóre Topič s Vošmikem, jenže ani jeden nedokázal překonat překážku jménem Kůdela. Na straně druhé se za hlavu chytal Haschka společně s Hrňou, když si v přečíslení proti jednomu obránci hostů lépe nepřihráli. Ta největší příležitost se pro kluky z Lapače naskytla když poslal hosty do tří Hanzl. Ač trvalo obléhání golmana Novotného necelou minutu, branku domácí nevstřelili a tudíž potvrdili pravidlo, kdo nepromění dvojnásobnou přesilovku, nemůže vyhrát. Jak se dává gól ukázkově předvedl Sparťan Borovský ve 38. minutě, kdy unikl podél mantinelu a metr za modrou čárou vypálil. Kůdela kotouč sevřel mezi betony, ale jak se později ukázalo, jeho sevření nestačilo. Puk totiž vypadl za brankářova záda a doklouzal se až za brankovou čáru. Jestli něco Pražanům šlo skvěle, tak to bylo umění slepit góly. Netrvalo to totiž dlouho a Kůdela znovu inkasoval. Nutno ale dodat, že vinu na jeho účet svádět nelze. Sparťané domácí sevřeli a po páru přihrávek mířil do poodkryté klece Morkes.

Začátek poslední části zápasu vyšel Spartě na jedničku. Ve 42. minutě totiž napřáhl Kafka a jeho ránu tečoval Hájek. Další trefu do černého zaznamenali hosté už o třiadvacet vteřin později, a to po rozebrání domácí obrany, čehož využil Rybecký. Stav utkání tedy nabral pro zelenožluté neúplně ideální obrátky a pokud ještě Vsetínští pomýšleli na zisk bodů, museli razantně přitvrdit. Jak skutečnost ukázala, tato slova si domácí vzali k srdci a opravdu se do protihráčů pustili s velkým odhodláním. Snížení měl na hokejce nejprve Rachůnek, který se dobře uvolnil ale už hůře zakončil a potom i Kapr, jehož nadějná střela jen těsně minula klec. Pěknou hokejovou akci poté předvedl opět Kapr, který zkusil štěstí od modré čáry. Jeho pokus stihl tečovat Varga, jenže puk branku přeletěl. Vzít všechno na sebe se pokusil zkušený forvard Podešva střelou z úhlu. Ani mu ale nebylo přáno.

Vsetínský pytel smůly nakonec protrhl až Haschka v čase 53:57, když tečí usměrnil puk za Novotného záda. Ve zvýšené aktivitě domácí celek pokračoval a v 53. minutě navázal na křesání jiskřičky vsetínské naděje Holomek. Právě on a nikdo jiný totiž dokázal přesilovou souhru dotáhnout do zdárného konce, a to svou dorážkou. O připojení se mezi úspěšné střelce se pokusil i domácí Červenka, ale ten nakonec před golmanem bránu netrefil. Po delší odmlce se osmělili i Sparťané, jmenovitě Pacovský, který ale ztroskotal na Musilovi, který nahradil Kůdelu. 59. minuta znamenala opět snížení náskoku a to z hole Hrni, který z mezikruží propálil všechno, co mu stálo v cestě. Puk se nakonec zastavil až v pravém horním růžku Novotného svatyně. Snížení na 4:6 vyvolalo na ledě značnou křečovitost u obou týmu. Soupeři začali přitvrzovat a došlo i k menší potyčce, kterou museli zažehnávat sudí. Sparťané ale prokázali své zkušenosti a na body si šáhnout nenechali. První vystoupení vsetínské zlaté juniorky tak skončilo prohrou 4:6.