Vstupenky online

Gól z poslední minuty připravil dorost o body

Radek Bařina • 19.01.2008

Zápas plný zvratů, s ne příliš šťastným koncem, mají za sebou vsetínští dorostenci. Těm na ledě šumperských Draků utekla první třetina, po níž prohrávali 0:2. Dvěma slepenými góly v úvodu třetiny druhé se jim sice podařilo manko smazat, jelikož se ale totéž povedlo v úvodu třetí třetiny i domácím, vypadalo to, že vítězství už si Draci nenechají vzít. Vsetínští ovšem nesložili zbraně a dvěma trefami Kozáka, v poslední desetiminutovce, dokázali znovu srovnat, poslední slovo však přeci jen měli domácí a brankou 49 sekund před třetí sirénou definitivně zlomili dramatický zápas na svou stranu. Dorostenci Vsetína tak prohráli po čtvrté v řadě.

- 38.kolo so 19.1.
HK MD Šumperk
VHK ROBE Vsetín
5:4(2:0, 0:2, 3:2)
Branky a nahrávky: 9. Pezda (Fořt), 18. Tomiga (Fryč), 41. Skoumal (Stejskal, Cink), 42. Šrámek, 60. Cink (Skoumal, Zacpálek) - 21. Ptáčník (Dmitrij Jaškin), 32. Dmitrij Jaškin (Ptáčník), 55. Kozák (Dmitrij Jaškin), 58. Kozák (Trška). Rozhodčí: Janda - Jureček, Pala. Vyloučení: 5:5, navíc Tyralík (VSE) 10 min. OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 150. Střely na branku: 38:30. Průběh utkání:2:0, 2:2, 4:2, 4:4, 5:4 .
HK MD Šumperk: Misiorz, Geweise, Zacpálek, Štefan, Karas, Starý, Fryč, Svoboda, Fořt, Skoumal, Stejskal, Šrámek, Cink, Tomiga, Trtík.
VHK ROBE Vsetín: Hromada, Trška, Jaškin Michail, Synek, Mikuláštík, Sřípka, Tyralík, Slováček, Ptáčník, Pořický, Kozák, Podešva, Jaškin Dmitrij, Ptáčník, Kajaba, Kitzberger, Horehleď, Matušík.
Draci do utkání vstoupili bez bázně a hany a favorit utkání se hodně zapotil. Zvlášť, když se střelecky prosadil Pezda od modré a domácí nakročili za výhrou. Do konce třetiny byl Šumperk aktivnějším týmem a přidal ještě druhý gól. Kapitán Jakub Fryč napálil kotouč a Tomiga jej tečoval do branky. Druhá třetina se pak nesla v opačném duchu a Vsetín dvěma góly srovnal. Dvakrát se střelecky prosadil Ptáčník a do třetí třetiny se šlo za nerozhodného stavu. Udeřil však opět Šumperk a to během 110 vteřin hry. Nejprve skóroval Michal Skoumal, pak puk na brankáře Hromadu napálil Šrámek a v brankovišti poskakující kotouč si hostující brankář srazil do sítě. Hosté zbraně nesložili a v 55. minutě snížili Kozáka. O chvíli později srovnal opět Kozák a pak přišel jeden z klíčových momentů utkání. Na ochozy se z hospody na zimáku vydali podpořit dorostenecký tým fanoušci Draků i Komety, kteří čekali večerní duel obou mužstev v rámci 1. ligy, a pomohli výrazně domácímu týmu k vítězství. Na třicet fanoušků v posledních minutách zápasu vlili šumperským dorostencům čerstvou krev do žil a ti 49 vteřin před koncem zásluhou kanonýra Cinka rozhodli duel.