Vstupenky online

Dorostence srazily branky v oslabení

Radek Bařina, Václav Trávníček • 02.02.2008

V s e t í n - Přesilovky. To byla hlavní zbraň dorosteneckých výběrů Vsetína i Vítkovic ve dvaačtyřicátém kole. Valaši se však nakonec stali těmi, kdo na ni doplatili. Přitom se ve druhé třetině ujali vedení, když dvojnásobnou přesilovku využil Pořický. Přesně s koncem dvacetiminutovky ale hosté proměnili vlastní početní výhodu a bylo vyrovnáno. Vítězný gól přišel rovněž v přesilovce - tři body zajistil Vítkovickým druhý muž jejich kanadského bodování Lukáš Kucsera. Vsetínští dorostenci vycházejí z uplynulého víkendu naprázdno, v pátek nestačili stejným poměrem na Zlín.

- 42.kolo so 2.2.16:00
VHK ROBE Vsetín
HC Vítkovice Ridera
1:4(0:0, 1:1, 0:3)
Branky a nahrávky: 30. Pořický (Kentoš) - 41. Celner (Slovák, Kovář), 45. Kucsera (Slovák, Večeřa), 53. Šebesta (Řehák, ), 55. Šebesta (Řehák). Rozhodčí: Šiška - Novák, Škach. Vyloučení: 5:8. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 210. Střely na branku: 46:40. Průběh utkání: 1:0, 1:4.
VHK ROBE Vsetín: Hromada - Trška, Hladký, Synek, Mikulaštík, Tyralík, Kubo- Ptačník M., Ptačník J., Kentoš, Matušík, Pořický, Kozák, Podešva, Jaškin, Horehleď, Slováček.
HC Vítkovice Ridera: Bartošák - Hanulík, Hruzík, Pastor, Kovář, Hudeček, Koziol - Slovák, Šebesta, Řehák, Mareček, Němec, Stránský, Václavík, Gutierrez, Celner, Pokorný, Kucsera, Starmann, Pavelka.
Utkání 42. kola mezi Vsetínem a Vítkovicemi sice začalo domácí přesilovkou, jinak však byly úvodní minuty na zajímavé události velice skoupé. Valaši sice byli očividně aktivnějším týmem, Bartošák, v hostující brance však mohl zůstávat v klidu. Opatrně hrající hosté zahrozili poprvé v minutě 8., domácí obrana spolu s brankářem Hromadou však jejich snažení v okolí vsetínské svatyně překazila. Prakticky z protiútoku se šikovně prosazoval Pořický a svou akcí si vykoledoval druhý hostující faul. V přesilovce tvrdě pálil Matuštík, branku hostů však minul a jinak toho Valaši ani v této početní výhodě příliš nevymysleli. I v dalších minutách se na ledě odehrávala bitva, ve které hrály prim obrany a obě mužstva se jen vzácně dostávala až do zakončení. V 16. minutě zahrozil opět Pořický, svou střelou však pouze nechal vyniknout Bartošáka. O chvíli později se stejně vedlo i Matuštíkovi, ani on svým pokusem z pravého kruhu Bartošáka nepokořil. Poslední minuta třetiny naopak patřila hostům. Nejprve po akci 3 na 2 musel své umění předvést, po tvrdé střele, i Hromada, v samém závěru pak Vítkovičtí jen tak tak, že neprotlačili puk přes ležícího brankáře.

Hned v prvních vteřinách 2. části hry si oba týmy vyměnili střelecké pozdravy, čímž jasně deklarovaly, že druhá třetina bude mnohem otevřenější než ta předchozí. Ve 23. minutě se hostující gólman vytáhl proti vsetínské dělovce z kruhů a o pár minut později zase Ptáčník v přečíslení minul Bartošákovu klec. Vítkovice se sice příliš často před Hromadu nedostávaly, když už se ale dostaly, stálo to za to. Příkladem budiž 27. minuta, kdy hosté využili chybného domácího střídání a Řehák se řítil sám na Hromadu, v rozhodující chvíli jej však neposlechl puk. Na přelomu 28. a 29. minuty, zasedli na lavici hanby hned dva hostující hráči a domácím se tak naskytla dlouhá početní výhoda pět na tři. V ní si dlouho jen neškodně posílali puk, až se na to nemohl dívat Pořický a dělovkou z kruhů nedal Bartošákovi šanci (1:0).

Lepší domácí se tak zaslouženě ujali vedení a ve 32. minutě jej mohli zvýšit, tentokrát v téměř minutové hře čtyři na tři. Domácí, vědomi si důležitostí situace, si vzali oddechový čas, v následné přesilovce však příliš hostující branku neohrozili. Naopak, těsně před koncem oslabení se zcela sám na Hromadu řítil opět Řehák, i tentokrát jej ale kotouč zradil, takže nebohý útočník ani nevystřelil. V dalších minutách se hra zklidnila a vzruchu na ledě opět na chvíli ubylo. Tato situace trvala až do 39. minuty, v níž, po velkém vítkovickém tlaku, zalehl Kubo puk, za což jej rozhodčí nekompromisně odkázal na lavici hanby. Když už to vypadalo, že Vítkovičtí si svou výhodu přenesou i do třetí třetiny, napřáhl na modré Slovák a jeho sražená střela doputovala k Celnerovi, který z blízka, za zvuku sirény, dopravil puk do domácí sítě (1:1). Hostům se tak podařil husarský kousek a svým gólem do šatny významně ovlivnili další průběh utkání.

V prvních minutách třetiny třetí, měli domácí další početní výhodu, Ptáčníkovou střelou však trefili pouze masku hostujícího gólmana. V zápětí přišla i početní přesilovka Vítkovic a hosté ji opět využili. Předcházel tomu dlouhý zámek ve vsetínském obraném pásmu, a když se Valachům nepovedlo využít dobré šance k vyhození, poslal Slovák křížnou přihrávku Kucserovi, který střelou z první procedil puk skrz klouzajícího Hromadu (1:2). Hosté rázem vedli a vstřelený gól je navíc evidentně povzbudil. Hned o dvě minuty později pálil z bezprostřední blízkosti na Hromadu Pastor, vsetínský brankář však stál na správném místě. Ve 49. minutě mohl vyrovnat Ptáčník, jeho pokus z blízka však mezi tři tyče nezamířil. Jinak ovšem hosté nepouštěli Vsetín do tlaku, k čemuž jim pomohlo i Jaškinovo vyloučení v polovině třetiny. V následné přesilovce se sice nic zajímavého neurodilo, ovšem v čase 52:22 už ano. Po přihrávce z rohu se před domácí brankářem zjevili hned tři hráči v modrém a Šebesta byl nakonec tím, kdo dotlačil puk za bezmocného muže v masce (1:3).

Valaši na tento gól odpověděli dávkou střeleckých pokusů, ty však výborně chytající Bartošák s klidem posbíral. Naopak hosté vytěžili v 55. minutě z minima maximum. Vystřídavší brankář Dohnálek neudržel nahození Řeháka a u vypadnuvšího puku byl nejrychleji Šebesta, který jej následně uklidil do prázdné brány a dal konečnou pečeť na hostující vítězství (1:4). Inkasovaný gól totiž definitivně zlomil domácí odpor a utkání se tak, s výjimkou několika tvrdších osobních soubojů, v relativním poklidu pouze dohrávalo. V 58. minutě se ještě blýsknul individuální akcí, nejlepší domácí hráč v utkání, Pořický, i jeho střela z úhlu však Bartošákovu klec minula.

V utkání, jemuž by asi více slušela remíza, si vítkovičtí hráči připsali 3 body, oplatili Vsetínu porážku z ČEZ Arény, a v přímém souboji o 11. místo si připsali cenné vítězství. Oslabení domácí nepředvedli vyloženě špatný výkon, doplatili ale na obvyklý problém s koncovkou a těžký víkend tak opouští s prázdnou.