Vstupenky online

V zajímavém utkání přestříleli dorostenci Třinec

Václav Trávníček, Radek Bařina • 16.02.2008

V s e t í n - Když v 9. minutě utkání 44. kola ELD mezi Vsetínem a Třincem zvyšoval hostující Hegyi na 0.2, nevypadalo to s domácími akciemi vůbec dobře. Valaši se však nevzdali a ještě do přestávky dokázali skóre srovnat. Ve druhé třetině byli sice nebezpečnějším týmem hosté, Valachům se však v samém závěru této části hry podařilo zlomit skóre na svou stranu a díky výborně sehrané třetí třetině své vedení nejenže uhlídali, ale navíc jej ještě dokázali výrazně navýšit. V pohledném utkání tak dorostenci zdolali silný Třinec a ukončili černou sérii porážek. Třemi body se na výhře podíleli Dmitrij Jaškin a Ondřej Slováček.

- 44.kolo so 16.2.16:00
VHK ROBE Vsetín
HC Oceláři Třinec
7:4(2:2, 2:1, 3:1)
Branky a nahrávky: 17. Vávra (Matuštík), 17. Pořický (Ptáčník, M. Jaškin), 26. Slováček (D. Jaškin), 39. D. Jaškin (Slováček), 45. Kentoš (Slováček, D. Jaškin), 49. Matuštík (Ptáčník), 55. Kentoš (Kubo) - 7. Balcar, 9. Hegyi (Špok, Uher), 27. Samek (Hegyi), 58. Rufer (Martyčák) . Průběh utkání: 0:2, 3:2, 3:3, 7:3, 7:4.
Navzdory vysokému vítězství se na Lapači tři body nerodily lehce, Valaši totiž museli už v první třetině dotahovat dvoubrankový náskok Třineckých. Nejdřív v přesilovce ztratili vsetínští obránci puk na útočné modré a Daniel Balcar brejkovým nájezdem nepohrdl – 0:1. Neuběhly ani dvě minuty a Oceláři udeřili podruhé. Nedůslednost obrany tentokrát potrestal Hegyi a zvýšil na 0:2. Vsetín se vzpamatoval až v závěru třetiny, když k obratu zavelel Tomáš Vávra. Společně s Matuštíkem pronikl do útočného pásma a jeho střílená přihrávka zpoza brány se od třineckého gólmana odrazila do sítě. Podobně jako hostům, i Vsetínským stačilo k vsítění druhé branky rozmezí několika vteřin. O vyrovnání se postaral Jakub Pořický, který s přehledem zakončil situaci dva na jednoho.

Ve druhé dvacetiminutovce strhl Turkův výběr vedení definitivně na svoji stranu. Na vedoucí branku Vsetína, kterou si připsal Slováček po lehké teči, ještě dovedli hosté odpovědět a takřka vzápětí Samkem srovnali. Třinecký útočník zblízka zužitkoval Hegyiiho přesný pas a začínalo se od nuly. Z hlediska vývoje utkání však bylo klíčové vyloučení hostujícího Smuže za vysokou hůl. Hráči v zelenožlutých dresech se nastěhovali před třineckou klec a jejich krásnou akci na čtyři doteky zakončil ránou z kruhu přes obránce Dmitrij Jaškin – 3:1. Oceláři už na branku do šatny neměli kdy reagovat a tak si Valaši před třetím dějstvím odnesli do kabiny vítězství, které už do sirény nepustili.

Naopak jej ještě navýšili. V přesilovce se radoval Kentoš, když jeho střela z úhlu prošla za brankovou čáru kolem tyčky. Vedení navýšil Matušník, jehož při šanci dva na jednoho ideálně našel Ptáčník – 6:3. Ačkoliv bylo o vítězi rozhodnuto, oba celky pokračovaly v boji. Pět minut před koncem se pak ještě z nájezdu podařilo skórovat Kentošovi, jenž přidal svoji druhou branku v utkání. Na druhé straně alespoň symbolicky uzavřel účet zápasu Adam Rufer, ale snížení na 7:4 mělo už jen kosmetický charakter. Oceláři tak z Valašska odjeli s prázdnou, naopak Turkův výběr si z víkendového dvojkola připsal první body.