Vstupenky online

Další desítka pro dorostence

Kristýna Guricová, Daniel Hynek, Tomáš Horyna • 06.09.2008

P r a h a – Když se v čase 1:44 odporoučel na trestnou lavici jeden z hostujících hráčů, netušili ještě Vsetínští, jak vysoká branková nadílka je v dnešním utkání čeká. Sparťan Brzobohatý však nedisciplinovanosti Valachů využil již po 9 vteřinách přesilovky a zavelel tím k vedení Sparty 3:1 po první třetině, když alespoň čestný zásah za zelenožluté zaznamenal Lukáš Krucký. Po čtvrté brance domácích, zhruba po pěti minutách druhé třetiny, se vystřídali strážci vsetínské klece. Ani David Sovjak však v brance Valachů neměl příliš štěstí a puk za svými zády lovil ještě šestkrát. Nutno podotknout, že celkem pětkrát plynuly branky Pražanů z přesilových her a dvakrát dokonce z vlastního oslabení!

- 2.kolo so 6.9.12:30
HC Sparta Praha
VHK ROBE Vsetín
10:1(3:1, 1:0, 6:0)
Branky a nahrávky: 2. Brzobohatý (Merta), 10. Doležal, 16. Doležal, 25. Vítek, 45. Vítek (Eis), 46. Muller, 52. Muller, 55. Merta, 57. Hrabák, 59. Doležal - 15. Krucký. Vyloučení: 7:10. Využití: 5:0. V oslabení: 2:0. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 10:1.
HC Sparta Praha: Sedláček- Skřivánek, Kolář, Bodnár, Muller, Veselý, Vítek- Doležal, Hudec, Hanták- Kniazev, Žovinec, Rybalkin- Brzobohatý, Hrabák, Rubeš- Eis, Dvořáček, Merta- Dvořák, Hampl.
VHK ROBE Vsetín: Belák (26. Sovjak)- Žabčík, Mikeska, Pelc, Hurtík, Trška, Mlýnek, Tyralík, Synek- Ondra, Daněk, Kitzberger- Krucký, Adámek, Horehleď- Podešva, Kozák, Djorič- Klimek, Kajaba, Gromus.
Hráči Vsetína vkročili do zápasu se značnou nervozitou, ze začátku hry faulovali a to se jim vymstilo. Hned ve druhé minutě rozhodčí vyloučil na dvě minuty Tršku. Už po devíti vteřinách si Sparta v přesilovce vstřelila první gól, postaral se o to Patrik Brzobohatý. Po té znovu hrozila Sparta a byla z toho tyč, kterou nastřelil Kolář. V desáté minutě už se červené světlo rozsvítilo zásluhou Doležala, který tvrdou střelou trefil šibenici vsetínské klece. Po tomto gólu na 2:0 se Valaši začali vzpamatovávat a donutili soupeře faulovat. Na trestnou lavici usedli hned dva hráči v bílém dresu. Nyní měli vsetínští velkou šanci a tu také proměnili díky pěkné střele Lukáše Kruckého. Ovšem Sparta našla rychlou odpověď střelou Zdeňka Doležala. Do konce první třetiny se už nic nezměnilo a tak skončila stavem 3:1.

Na začátku druhé třetiny byli opět aktivnější domácí, ale moc to s aktivitou přehnali a rozhodčí poslal na trestnou lavici Mertu. Ovšem vsetínští početní výhodu nevyužili, naopak inkasovali po hrubé chybě obránců gól. Vstřelil ho samostatným únikem Radek Vítek a upravil skóre na 4:1. Po tomto gólu hostující trenér Žilka vyměnil brankáře. Místo Beláka poslal mezi tyče Sovjaka. Ten v druhé třetině už žádnou branku nepustil, a tak stav zůstal nezměněn 4:1.

Pro Spartu byla nejzajímavější třetí dvacetiminutovka. V páté minutě třetí třetiny se rozvlnila vsetínská síť popáté. Autor branky byl podruhé v zápase Vítek. Od této chvíle to byla záležitost pouze Sparťanů, neboť v dalších minutách hostům rozvlnili síť ještě pětkrát. O šestou a sedmou branku se postaral Dominik Muller. Po závaru před brankou skóroval David Merta a zvyšuje na 8:1. V 57. minutě Radek Hrabák vyškolil krásným samostatným průnikem obránce hostů i brankáře Sovjaka a skóroval do prázdné branky. Poslední desátou a svojí třetí branku v tomto zápase vsítil Zdeněk Doležal, který byl vyhlášen nejlepším hráčem zápasu. Utkání skončilo vysoko 10:1 ve prospěch Sparty.