Vstupenky online

Po juniorech vyhořeli i dorostenci

Petr Vychopeň, Petr Košatka • 25.10.2008

V s e t í n - Ani druhý hrací den zelenožlutí dorostenci nevybojovali jediný bod. Utkání s Pískem začalo v 15:00 a diváci se dočkali celkem sedmi branek. Ta první padla v 14. minutě a tím, kdo otevřel skóre, se stal písecký Vlček. Vsetínští srovnali krok o deset minut později, když se trefil Ondra, ze strany Valachů to však ve druhé třetině bylo všechno. Zato domácí prostřednictvím Homoly ještě branku vstřelili, takže do třetí části vstupovali za vedení 2:1. Zlomovou se ukázala býti 46. minuta, kdy padly dokonce tři góly. Dva z domácí strany obstaral Přibyl a Homola, za hosty se prosadil Horehleď. Ten samí hráč ještě o tři minuty později znovu skóroval, Písek si však své hubené vedení v poměru 4:3 uhlídal a raduje se ze tří bodů.

- 16.kolo so 25.10.15:00
IHC Králové Písek
VHK ROBE Vsetín
4:3(1:0, 1:1, 2:2)
Branky a nahrávky: 14. Vlček (Přibyl), 36. Homola (Přibyl), 46. Přibyl (Vlček, Andrlík), 46. Homola (Přibyl) - 24. Ondra (Kitzberger), 46. Horehleď, 49. Horehleď. Vyloučení: 10:13. Využití: 3:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 60. Průběh utkání: 0:0, 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 4:2, 4:3.
IHC Králové Písek: Lehečka - Andrlík, Hřebíček, Polata, Turek, Kafka, Hrubý, Vlček, Paukner, Slabý, Přibyl, Korous, Marek, Radosta, Dupač, Kopec, Vejda, Volf, Homola, Kloud, Pecholt
VHK ROBE Vsetín: Sommer - Žabčík, Pelc, Hurtík, Trška, Mlýnek, Tyralík, Studený, Synek, Ondra, Daněk, Kitzberger, Krucký, Kubát, Adámek, Horehleď, Podešva, Slováček, Kozák, Djorič, Kajaba
Na první přerušení se nemuselo dlouho čekat, ihned po vhazování totiž hosté zahráli puk na zakáz ané uvolnění. Do utkání vstoupili aktivněji Jihočeši a v polovině třetí třetiny Sommer zasahoval po střele Volfa. Hosté se ocitli v menší tísni a vše raději řešili vyhozením kotouče přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Na vsetínské straně se do střely dostal Kozák, jeho pokus od modré byl ale tečován a skončil vysoko nad Lehečkovou brankou. Na začátku šesté minuty si Písečtí po pěkné kombinaci vytvořili slibně vypadající šanci, Vlčkovu přihrávku zpoza branky Vsetína ale Přibyl umístil vedle. O minutu později ujel všem v brejku domácí Marek, tváří v tvář Sommerovi ale bekhendovou kličkou neuspěl.

K úvodní brance neměli daleko ani Východočeši – minutový závar před Lehečkovou brankou byl ukončen až vyhozením hráčů Písku přes všechny čáry. Zhruba v polovině úvodní části se poprvé v utkání vylučovalo - Vlček si pomohl držením a Vsetínští hráli přesilovku. Valaši se v početní převaze usadili v písecké třetině a založili přesilovkový vzorec. Nejnebezpečnější střelu vyslal od modré čáry Trška a Lehečkovi od održené branky pomohlo břevno. Nedáš – dostaneš, i tak by se dal nazvat moment, který poté nastal. Přibyl totiž obkroužil branku Vsetína, poté našel před brankou najetého Vlčka, jenž střelou k levé tyčce otevřel brankový účet – 1:0.

Na začátku prostřední dvacetiminutovky se vylučovalo na písecké straně a za hákování byl potrestán dvěma minutami Turek. V přesilovce byl blízko vyrovnání Horehleď, ve stoprocentní šanci ale mířil pouze do připravené náruče domácího gólmana. Poté ale hosté přece jenom udeřili – Kitzberger přihrál před branku Ondrovi, který přiklepnul puk za Lehečkovy záda – 1:1. Jihočechům mohl vrátit ihned po vhazování vedení Homola, Sommer mu ale efektivním zákrokem překazil všechny iluze. Hra nahoru – dolu brzy přinesla pro Písecké hrozivě vypadající šancí, když Lehečka v posledním okamžiku zastavil Podešvům pokus.

Ve dvaatřicáté minutě se ocitl v nájezdu na Lehečku Kajaba. Jeho zakončení ale bylo příliš zbrklé a nevešlo se do branky Písku. O mintu později se provinil faulem vsetínský útočník Podešva a pár vteřin poté poslal hosty do třech Trška. Dvojnásobná přesilovka domácího mužstva vrátila vedení na stranu Písku. V obrovském tlaku před brankou Vsetína si Přibyl položil gólmana hostů, poté přihrál Homolovi, po kterého nebylo složité puk zasunout do odkryté klece - 2:1. V závěru druhé části ještě hráli Jihočeši přesilovku, do vážnější šance se ale Mazancův výběr neprosadil.

Na začátku třetí třetiny se hostum naskytla dobrá šance k vyrovnání – domácí Kopec se totiž provinil faulem a Písečtí šli do čtyřech. Valachům ale chyběl patřičný důraz, a tak se domácí ubránili bez ujmy na výsledku. Následovala dvojnábobná početní převaha píseckého mužstva. Hrubá chyba na modré čáře ale vybídla do nájezdu vsetínského útočníka Horehledě a statný tahoun Vsetína nedal Lehečkovi sebemenší šanci – 2:2. Za remizový stav výběr Mazance dokázal rychle obpovědet a po šestnácti vteřinách vrátil píseckému mužstvu vedení kapitán Přibyl – 3:2. Bleskurychlá akce Jihočechů po vhazování znamenala po pěti vteřinách další změnu skóre – Přibyl nahodil touš na vsetínskou branku a Homola osamocený kotouč doklepnul za Sommerovy záda.

A brankové hody pokračovaly, nicméně tentokrát udeřili Valaši. Produktivní Horehleď se v devětačtyřicáté proháčkoval soupeřovou obranou a přesným zakončením pod horní tyčku vylepšíl skóre hostů. Necelé tři minuty před koncem byl vyloučen domácí obránce Andrlík a hosté si před přesilovkou vyžádali oddechový čas. Úrputná okupace Lehečkovy branky ale další změny na výsledku nepřinesla. Písečtí tak z důležitého souboje odcházejí jako úspěšnější a připisují si tři body.

Ohlasy k utkání

Luboš Janáček, trenér Vsetína: „Bohužel nejsme schopni většinu vyložených šancí proměnit. Stačí, když hrají v mužstvu soupeře tři nebo čtyři hráči kvalitně a máme potíže. Upozorňovali jsme hlavně na kvalitní první formaci, nicméně to nezabralo. Připadá mi, že si hráči mysleli, že bude Písek slabší a sám se porazí. Po vlažném začátku šli domácí do vedení a od té doby jsme prakticky jenom dotahovali. Do hry se vmísilo z naší strany hodně faulů a přesilové hry soupeře přinesly rozhodující branky. Naše koncovka byla velice špatná, nejsme schopni natlačit se do dorážky a dohrávat puky. Také post gólmana není ideální. Prostřídali jsme již tři brankáře a ani jeden z nich není schopen odchytat dvě utkání tak, aby tým podržel. Oproti jiných mužstvům nás ta tomto postu tlačí bota a to se pak promítne do zápasu, kdy dostaneme laciný první gól a psychika mužstva jde dolů. Přesně tak, jak tomu bylo i nyní v Písku."

Milan Mazanec, trenér Písku: „My jsme hráli disciplinovaně a po celou dobu utkání jsme vydrželi dělat pokyny, na kterých jsme se domluvili. Zápas i přes napětí a drama příliš hokejové krásy nepobral. Celkově jsem tedy spokojený a hráčům blahopřeji k vítězství.“