Vstupenky online

Junioři třikrát inkasovali v oslabení a podlehli Pantherům 2:4

Kristýna Guricová, Viktor Krus • 06.12.2008

H a v í ř o v - Po páteční prohře s Třincem vycestovali vsetínští junioři do města Pantherů. První třetina se odehrávala bez branek a poprvé se tak skóre měnilo až ve 23. minutě, kdy šli do vedení domácí. Valachům ale stačilo pouhých 5 minut k tomu, aby zásluhou Pořického srovnali, bohužel však od Pantherů inkasovali branku do šatny. V úvodu poslední dvacetiminutovky zelenožlutí zabojovali a opět se radovali z vyrovnání, které tentokrát zařídil Martyčák. Když už to vypadalo, že by si Vsetín mohl odvést domů nějaké body, dostal v 55. minutě třetí branku, ke které přibyla ještě jedna z power-play a bylo po bodech.

- 29.kolo so 6.12.
AZ Havířov
VHK ROBE Vsetín
4:2(0:0,2:1,2:1)
Branky a nahrávky: 23. Protasenja (Maruna), 39. Wrobel (Maruna, Slavík), 55. Protasenja (Maruna, Jindřich), 60. Protasenja (ba) - 28. Pořický (Šimurda, Jurík), 45. Martyčák (Pořický, Jurík). Rozhodčí: Mrkva - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 2:6, navíc Kapr (VS) 10. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 23:16. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 4:2.
AZ Havířov: Vašut (Strmeň) - Slavík, Zientek, Krutil, Pinka, Hruška, Jindřich - Wrobel, Pechanec, Chaloupka, Matysz, Protasenja, Šefčík, Klimša, Haas, Maruna, Videlka, Říčka, Slavíček
VHK ROBE Vsetín: Hromada (Musil) - Jaškin, Fabián, Šimurda, Kapr, Farda, Sznapka, Lukeš - Szabó, Kubo, Červenka, Surovčík, Plachtovič, Martyčák, Pořický, Vávra, Valigura, Sadil, Kopún, Jurík

Oba dva týmy skočily do zápasu docela laxně. Občas se objevil náznak šance, ale žádná tutovka nebyla k zhlédnutí. Na Vsetínu šla vidět nervozita z prohry nad Třincem a hrál hodně zatažený. Až v 17.minutě se diváci zvedali ze sedaček, když havířovští hokejisté zazvonili o brankovou konstrukci. Pár vteřinek poté byl vyloučen havířovský Slavík za napadení. Vsetín se snažil o střelbu, ale přesilovku nevyužil. Ve 20.minutě přišla tutovka Havířova. Domácí útočník se objevil před Hromadou, ale ten pohotovým zákrokem zabránil gólu do kabin.

Druhá třetina začala mnohem živěji a Havířov se nenápadně dostával před vsetínskou svatyni, však také v 21.minutě domácí orazítkovali tyčku. Vsetín zastavil tlak až faulem. Na trestnou zamířil Sadil. Havířov přesilovku rychle využil. V čase 22:23 přesně zamířil Protasenja, nahrával mu Jindřich. Vsetín dokázal odpovědět, Valach Pořický tvrdě, ale čistě srazil obránce a s pukem pelášil k havířovské bráně. I přes dotírajícího obránce, dotlačil puk za záda Vašuta. Vsetín tak vyrovnal na 1:1. V 31.minutě si za držení šel sednout vsetínský Jurík. Havířov nevyužil přesilovou hru, ale pár sekund poté málem skóroval, kdy havířovští hráči způsobili závar před Hromadou a gólu zabránila až hůl vsetínského obránce. V 39.minutě byl vykázán na trestnou lavici hráč Vsetína Jan Šimurda za podražení. VHK si tak opět zavinili gól, jelikož Havířov přesilovku využil a v čase 38:43 skóroval Wrobel a nahrávačem mu byl Maruna. Vsetín jaksi začalo bavit faulování a 32 vteřin před koncem byl vyloučen Kapr. Druhá třetina skončila tedy za stavu 2:1.

Třetí třetinu začal Vsetín v oslabení. V 43.minutě vsetínský útočník ujel obráncům Havířova a ti jej faulovali. Za toto provinění byl potrestán dvěmi minutami Krutil. Vsetín sice nevyužil přesilovku, ale za pár okamžiků vyrovnal, když se trefil v zelenožlutém Martyčák, asistoval mu Pořický. Vsetín potom začal někdy zbytečně faulovat a byl za to trestán. Nejdříve si šel sednout v 48.minutě Surovčík a poté v 54.minutě za sekání Fabián. Panteři vystrčili drápy a využili přesilovku. V čase 54:54 padl třetí gól a jeho autorem byl Protasenja k brance mu pomohli Maruna a Jindřich. Vsetín nechtěl odjet domů s prázdnou a tak v posledních sekundách hry hráli v šesti. Bohužel pro hosty se do prázdné brány trefil již potřetí Protasenja a ukončil tak naděje Vsetína v zisk bodů do extraligové tabulky.