Vstupenky online

Junioři: Vsetínští hráči rozstříleli orlí letku.

Radek Bařina, Viktor Krus • 08.12.2008

V pátek odpoledne přijeli do Vsetína Znojemští orli. Pro domácí nezačal zápas šťastně. V rozmezí osmi minut inkasovali tři branky. Na začátku druhé třetiny dali Valaši gól naděje, ale o pár minutek později přidalo Znojmo čtvrtý gól. Zápas nevypadal pro žlutozelené dobře, jenže ve třetí třetině přišel zkrat Znojma. V rozmezí čtyř minut inkasovali hosté dva góly. Valaši poslední minutku hráli bez brankáře a v čase 59:09 vyrovnali na 4:4. V prodloužení vyvrcholil geniální obrat, když vítězný gól vstřelil Juraj Jurík.

- 27.kolo po 8.12.17:00
VHK ROBE Vsetín
HC LERAM Orli Znojmo
5:4p(0:3, 1:1, 3:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 23. Vávra (Kubo), 41. Kapr (Pořický), 45. Surovčík (Kopún), 60. Kubo (Farda, Jurík), 63. Jurík (Pořický, Farda) - 11. Havlík (Sajdl), 16. Schneider, 19. Schneider (Sikela, Trojan), 27. Havlík (Alexa, Stehlík). Rozhodčí: Husička - Gebauer, Smilek. Vyloučení: 3:6. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Střely na branku: 40:27. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4, 5:4.
VHK ROBE Vsetín: Hromada (21. Musil) - Sadil (21. Kapr), Farda, Jaškin, Šimurda (21. Sznapka), Fabián, Kubo - Červenka, Valigura, Szabó - Pořický, Jurík, Martyčák - Kopún, Vávra, Surovčík
HC LERAM Orli Znojmo: Kacetl - Pospíšil, Kusák, Latner, Pláněk, Lattner, Stehlík - Truhlář, Fára, Havlík, Alexa, Trojan, Sajdl, Schneider, Kovalský, Sikela
Důležité utkání mezi Vsetínem a Znojmem přineslo ve svém úvodu spíše opatrnou hru. Na domácích bylo přeci jen vidět více ofenzivních choutek a po zásluze to tak byli právě oni, kdo jako první zahrozil, Surovčík po chybě hostujícího beka ale pálil jen do brankáře Kacetla. I v dalších minutách byli Valaši aktivnějším týmem, k ohrožení branky Orlů se ovšem dostávali jen sporadicky, na čemž nic nezměnila ani jejich přesilová hra. Hosté poprvé výrazněni zahrozili v polovině první třetiny, po přesném pasu od mantinelu ale poslal Schneider touš z dobré pozice mimo. Znojmo tato příležitost povzbudila, a již za minutu přetavili svou zvýšenou útočnou aktivitu ve vedoucí branku. Havlíkova přihrávka se od brusle domácího hráče odrazila zpět ke znojemskému ostrostřelci a ten pohotově prostřelil brankáře Hromadu, reagujícího na původní směr příhry (0:1).

Domácí si ve snaze o odpověď vytvořili několik nadějných příležitostí, v největší z nich ale Červenka nepropasíroval kotouč přes ležícího brankáře. Valaši poté přečkali první přesilovku Orlů, co však již nepřečkali, byl kiks Sadila, který svou přihrávkou vyslal do brejku hostujícího Schneidera a ten následně dokázal z blízka prostřelit Hromadu (0:2). Na domácí mladíky druhá inkasovaná branka zle dolehla a až do konce třetiny hráli očividně v křeči. V čase 18:00 jim navíc bylo ještě hůř. Tentokrát v obranném pásmu zaváhal Šimurda, a byť si Hromada dokázal poradit s pokusem Sikely, na prudkou dorážku Schneidera už byl krátký (0:3). Po první třetině tak vládla v kabině hostů spokojenost.

Druhé dějství začalo přesilovkou Znojma. V ní se však podařilo Kubovi vyvézt puk až do útočného pásma, kde následně přesným křížným pasem nalezl rozjetého Vávru, který šikovně usměrnil touš za záda Kacetla (1:3). Hosté se inkasovanou brankou nenechali znervóznit a na oplátku několikrát nebezpečně zahrozili před brankou Valachů. V minutě 26. ještě Sikela minul, ale o minutu později již měli Orlové svůj náskok zpět. Právě hrdina první domácí branky Kubo nechal najetému Havlíkovi dostatek času k tomu, aby přes něj zamířil, vystřelil, a Musil, jenž od druhé třetiny nahradil v brance Hromadu, neměl nárok (1:4).

Minuta 29. přinesla brejk Juríka, domácí kapitán ale z lehkého úhlu na Kacetla nevyzrál. Následovala šance Orlů v oslabení, Musil ale pohotově vychytal oba slepené střelecké pokusy Sajdla. Zbytek přesilovky, která se navíc po minutě zdvojnásobila, strávili Valaši v obranném pásmu Znojma, ale přestože domácí sehráli tyto početní výhody dobře, ke gólu jim chyběla trocha štěstí i klidu v zakončení. I v dalších fázích hry byli domácí aktivnější, přes pozorně hrající hosty se ale do šancí nedostávali. Až na sklonku 36. minuty vypíchl důrazný Fabián puk hostujícímu hráči a Valigura svůj následný brejk zakončil přesně mezi Kacetlovy betony. K velkému údivu domácích ovšem rozhodčí Husička odpískal Fabiánův faul. Po dvou třetinách si tak hosté nadále udržovali pohodlný náskok tří branek.

Také do třetí třetiny vstoupili lépe Vsetínští a už po 55 vteřinách se radovali ze snížení. Pořický přihrál Kaprovi, jehož střela zápěstím se otřela o gólmanovu lapačku a skončila v levém horním růžku znojemské branky (2:4). Za další čtyři minuty už to bylo jen o gól. Dravý Surovčík obkroužil s pukem branku a jeho následný pokus z úhlu si Kacetl srazil loktem do sítě (3:4). Znojmo mohlo v zápětí odpovědět, rychlou kombinaci hostujícího útoku ale Valaši se štěstím přečkali bez úhony. Minuta 48. přinesla po důrazném, leč čistém souboji, zranění hostujícího Sajdla a od této chvíle se na ledě značně přiostřilo.

Domácí, hnáni vidinou vyrovnání, si vytvořili platonický tlak, k ohrožení znojemské branky se ale prakticky nedostávali. Hosté hrozili z rychlých protiútoků, v 53. minutě ale v akci dva na jednoho minul Schneider branku a v síti neskončil ani Havlíkův blafák o šest minut později. Domácí si vážnější příležitost vytvořili až v úvodu 59. minuty, pohotový pokus Szabóa v přečíslení ale skvěle zlikvidoval Kacetl. V čase 58:33 si Valaši vzali time-out, odvolali gólmana a následně zamkli hosty v obranném pásmu. Tlak Vsetína ještě vystupňoval faul Pláňka a při hře šest na čtyři se domácí přeci jen dočkali kýženého vyrovnání. V čase 59:09 tečoval Fardovu nabídku od modré těsně před brankářem Kubo a puk po odrazu o tyč doplachtil do svatyně Orlů (4:4).

Vyrovnané prodloužené narušil po dvou odehraných minutách faul Schneidera a při hře čtyři na tři domácí dokonali obrat. Precizní kombinaci Valachů po ose Farda, Pořický, Jurík zakončoval posledně jmenovaný bez problémů do odkryté brány (5:4). Vsetínští tak předvedli další gólový veletoč a v souboji se Znojmem vydřeli silou vůle dva body, Orlové odlétají z Valašska s bodíkem jediným.