Vstupenky online

Mladší dorost nestačil na Vítkovice

Radek Bařina, Václav Trávníček • 07.09.2009

Vysokou porážkou skončilo pro mladší dorostence Valašského hokejového klubu první utkání sezóny, ve kterém nestačili na své vrstevníky z Vítkovic. Důležitý krok k vítězství udělali domácí již během první dvacetiminutovky, kterou vyhráli 3:0. Valaši se sice nevzdávali a bojovali, dlouho se však nedokázali prosadit v koncovce, Vítkovicím tak nakonec podlehli pětibrankovým rozdílem, 6:1.

- 1.kolo ne 6.9.
HC Vítkovice Ridera
VHK ROBE Vsetín
6:1(3:0, 1:0, 2:1)

Do střetnutí na ledě jednoho z favoritů extraligy mladšího dorostu vstoupili mladí Valaši bez bázně a hany. Ve svižném úvodu zápasu byli Vítkovicím vyrovnaným soupeřem a rezultovaly z toho hned tři vyložené šance, které si Vsetínští v prvních devíti minutách vypracovali. Pohříchu ale hosté v koncovce pokaždé pohořeli a ke slovu se tak dostali domácí. Názorně Valachům ukázali, jak si počínat v zakončení a i díky šesti přesilovým hrám v první dvacetiminutovce, se do konce třetiny ujali vedení 3:0.

Do druhého dějství vstoupili hosté s viditelnou snahou něco se zápasem udělat. Vytvořili si znatelnou převahu, recept na překonání bezchybného vítkovického brankáře ovšem stále nalézt nedokázali. Krátce po polovině utkání ovšem v krátkém sledu vyloučil hlavní rozhodčí Schmejkal dva vsetínské hráče a domácí znovu trestali. Do šaten tak oba celky odcházely za čtyřbrankového vedení domácích a zdálo se, že o vítězi střetnutí již nebude pochyb.

Třetí třetina tyto předpoklady jenom potvrdila, přesto se závěrečná dvacetiminutovka rozhodně nenesla v poklidném duchu. Naopak nahecovaní hráči místy až přeháněli své nasazení a na ledě to často jiskřilo. Vsetínu se sice podařilo snížit na 4:1, kdy se prosadil Ondřej Slováček, to však bylo z hostující strany vše. V nervózním závěru plném šarvátek a vyloučení to byli naopak domácí dorostenci, kdo ještě dvakrát pohnul s časomírou, po 60. minutách hry tak na ukazateli svítilo, pro Vsetín možná až příliš kruté skóre 6:1.

Ohlasy k utkání

Miroslav Kubo (VHK Vsetín):
Chtěl bych poděkovat všem hráčům, kteří i přes nepříznivý vývoj zápasu bojovali a dřeli až do úmoru, aby vybojovali co nejlepší výsledek. Pokud budou mít utkání mladšího dorostu takovou úroveň, jako to ve Vítkovicích, mají se diváci rozhodně na co těšit.