Vstupenky online

Mladší dorostenci se vracejí z Šumperku se třemi body

Radek Bařina, Kristýna Guricová, Václav Trávníček • 13.09.2009

Mladší dorostenci Valašského hokejového klubu si ve druhém kole extraligy spravili chuť. Zatímco start jim nevyšel, ve svém druhém představení v sezóně brali na ledě Šumperka tři body

- 2.kolo ne 13.9.
Draci Pars Šumperk
VHK ROBE Vsetín
3:4(0:1, 3:2, 0:1)
Branky a nahrávky: Abdul 2, Pokorný, Hajda.

Do utkání v Šumperku nastoupili Valaši ve značně kombinované sestavě. Tým, oslabený nemocnými a zraněnými, tak odehrál celé utkání pouze na tři formace. Přesto do první třetiny vstoupili Vsetínští lépe a od úvodních minut si vytvořili výraznou převahu, vytěžili z ní ovšem pouze jediný gól. Ostatní příležitosti hosté překombinovali. Domácí se sice po většinu třetiny bránili, přesto se čas od času dostali k nebezpečnému protiútoku a brankář Bača hned třikrát zachránil hostující tým od brankové pohromy. Po první třetině tak odcházely celky do kabin za stavu 0:1.

Druhá třetina začala ve stejném duchu, v jakém skončila ta první. Valachům se sice podařilo odskočit na dvoubrankový rozdíl, kolem poloviny utkání se ale Šumperku podařilo snížit a na hokejky hostů se vloudila nervozita. Začali chybovat, čehož brankou povzbuzený soupeř využil a dračí silou se zakousl do vsetínských mladíků. Ti ale domácímu náporu odolali a co víc, ve 38. minutě se jim podařilo zvýšit náskok na 1:3. Zdálo se, že závěr třetiny si již Valaši v poklidu pohlídají, ale opak byl pravdou. Dvěma brankami, v rozmezí 40 vteřin, se Dráčkům bleskově povedlo srovnat a ve třetí třetině se tak začínalo od znova.

Do závěrečného dějství vstupovali Vsetínští s výhodou přesilové hry a tu se jim podařilo šťastnou tečí střely od modré využít – 3:4. Valaši poté začali hlídat svůj znovu nabitý náskok a výbornou taktickou hrou nepouštěli Šumperk k výraznějšímu ohrožení Bačovy svatyně. Necelé čtyři minuty před koncem, ale během 20 vteřin putovali na lavici hanby hned dva hostující hráči a Šumperku se tak naskytla jedinečná příležitost na srovnání skóre. Bránící trojice Valachů statečně odolávala, přesto již domácí v jednu chvíli zvedali ruce nad hlavu. Díky chybě po vhazování střílel domácí útočník na odkrytou bránu Vsetína, gólman Bača však předvedl excelentní zákrok lapačkou a zachránil tak Vsetínu vítězství. Po výhře 4:3 si tak mladší dorostenci Vsetína připsali první body do tabulky.

Ohlasy k utkání

Miroslav Kubo (VHK Vsetín):
Soupeře jsme vůbec neznali, ale bylo nám jasné, že hokej hrát umí. Vítězství v utkání jsme doslova vydřeli. Tato výhra pro nás bude buď pozitivní a nakopne nás, nebo bylo naopak dnešní vytrápené vítězství předzvěstí krize.