Vstupenky online

Starší dorostenci rozsápali liberecké Tygříky

Radek Bařina • 11.12.2009

Jednoznačné vítězství zaznamenali v prvním utkání nadstavbové části starší dorostenci VHK Vsetín. Domácí utkání s Libercem bylo de facto rozhodnuto už po 12. minutách, ve kterých Vsetín získal jednoznačný náskok 4:0. Ve druhém dějství Valaši své vedení ještě zvýšili a poté již, proti špatně hrajícím hostům, bez problémů kontrolovali svůj náskok. Po 60 minutách nakonec svítilo na ukazateli skóre 6:2. Druhý nadstavbový zápas čeká Vsetín už zítra, kdy od 14:00 přivítá doma Hradec Králové.

- 28.kolo pá 11.12.16:30
VHK ROBE Vsetín
Bílí Tygři Liberec
6:2(4:0, 2:1, 0:1)
Branky a nahrávky: Branky a nahrávky: 4. Kitsberger (Kozák), 4. Kozák (Jurík), 9. Kajaba (Ptáčník, Kitsberger), 12. Hurtík (Podešva), 30. Kajaba, 35. Klimek (Daněk, Káňa) - 29. Urban (Slivka), 59. Bednárik (Jandejsek). Vyloučení: 7:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Střely na branku: 41:20. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 6:1, 6:2.
VHK ROBE Vsetín: Kohn, - Fryšara, Žabčík, Pelc, Hurtík, Studený, Žák, Tyralík, Kovář - Kozák, Podešva, Jurík, Daněk, Kitsberger, Káňa, Ptáčník, Kývala, Kajaba, Klimek, Djorič.
Bílí Tygři Liberec: Blažek - Staněk, Návrat, Jandejsek, Bednárik, Beránek, Slavík, Čechura, Najman - Beníšek, Příkazský, Hlouček, Langhammer, Mikyska, Knap, Psota, Kouba, Slivka, Urban, Klíma, Pálek.

Když již po necelých deseti vteřinách hry musel domácí gólman Kohn zasahovat proti střele z úhlu, asi nikoho by v tu chvíli nenapadlo, že v následujících patnácti minutách bude v brance mrznout bez práce. Po půl minutě hry zamířil za katr hostující Slivka a byť Valaši, přes dobrou šanci Kajaby, tuto početní výhodu ještě nevyužili, o chvíli později se už radovali. Kitsbergerovu přihrávku zpoza brány sice nezužitkoval střelou Kozák, brankář Blažek ale puk neudržel a dojíždějící Kitsberger jej poslal z blízka do sítě (1:0). Za další půl minutu už to bylo 2:0. Hrubku liberecké obrany v rozehrávce vystihl Jurík, zadovkou poslal puk na rozjetého Kozáka a ten střelou k levé tyči překonal z blízka brankáře (2:0). Na hostujícím týmu se dvoubrankové přivítání silně podepsalo a i v dalších minutách tak hráli hokej výhradně domácí.

V minutě 6. už to mohlo být o tři branky, Kajaba ovšem z kroku nedorazil skákavý puk do odkryté klece. O chvíli později se nepřesně hrající Liberec pokus alespoň o slabou odpověď, ujíždějícímu Psotovi ale obrana na poslední chvíli uzmula puk. V čase 8:24 si René Kajaba spravil chuť po předchozí minele. Brankář Bílých tygrů totiž neudržel prudkou střelu z mezikruží a byl to právě důrazný Kajaba, kdo dotlačil touš do brány (3:0). Krátce nato hostující hokejisté v rychlém sledu dvakrát faulovali a přesilovku pět na tři domácí dokázali využít. Hurtík napřáhl od modré a jeho prudká střela prošla Blažkovi mezi betony do sítě (4:0). Čtyřbrankové vedení Vsetín uklidnilo a v dalších minutách třetiny bez problémů diktoval tempo hry. Nerozhodila ho ani série tří vyloučení, bezzubí Tygři se v přesilovkách snad až na jedinou výjimku prakticky nedostali ke střele. První třetina tak skončila jednoznačných vítězstvím Valachů.

Taktéž druhé dějství začalo hostující přesilovkou, ta však sloužila především k tomu, aby si brankář Kohn nemusel připadat tolik zbytečný. Významnější ohrožení pro vsetínskou svatyni snad znamenal pouze pokus Urbana, který ovšem z mezikruží přestřelil. Domácí odpověděli dvěmi elegantními sólo-akcemi, Kozáka ale zastavil Blažkův beton a Káňa zase vypálil mimo. V pohodě hrající Valachy bezproblémový průběh zápasu ukolébal a šancí na liberecké straně začalo postupně přeci jen přibývat. Hlouškův brejk ještě skončil střelou nad, když se z něj ale domácí nepoučili, ujel jim ve vlastním oslabení Urban a střelou na lapačku otevřel gólové konto Tygrů (4:1). Hostující radost ale vydržela ani ne půldruhé minuty. Kajabovu prudkou příhru z rohu hřiště si totiž jeden z hostujících obránců srazil bruslí přímo do branky (5:1).

Valaši i nadále pokračovali v náporu, Ptáčníkovu ránu z úhlu do obkryté klece ale zastavila záda ležícího spoluhráče a tísněný Kozák zase poslal nezištnou Podešvovu příhru jen do boční konstrukce. Po šesté tak udeřilo až v minutě 35. V souboji o puk ležící před brankou Daněk šikovně odstavil obránce a dojíždějící Klimek pohotově trefil odkrytý kout Blažkovy klece (6:1). V závěru třetiny ještě zahrozil v přesilové hře Jurík, jeho pokus z nadějné pozice se ovšem neujal, po dvou třetinách tak domácí vedli pětibrankovým rozdílem.

Závěrečné dějství se již dohrávalo více méně pouze z povinnosti. Domácí měli i nadále zřetelnou převahu, v zakončení se jim však již nedostávalo tolik potřebného důrazu. Hosté hrozili takřka výhradně svým kapitánem Urbanem, ve 45. minutě však jeho bekhendový pokus prosvištěl mimo tři tyče, o dvě minuty později skončila jeho šikovná teč jen na Kohnových betonech a uprostřed posledního dějství zakončil přečíslení dva na jednoho střelou mimo polo-odkrytou branku Vsetína. Domácí z územní převahy vytěžili šanci Kozáka, jenž ale v brejku neprostřelil Blažka a úspěch slavil liberecký brankář i proti pokusu Káni z mezikruží v minutě 54.

V poslední pasáži třetiny se nejprve ve vlastním oslabení dostal do úniku Podešva, jeho bekhendový blafák ovšem zastavil beton Blažka. Hned v zápětí si hosté zahráli přesilovku, a když Bednárik z blízka dorazil Kohnem vyraženou dělovku Jandejska, slavili hosté alespoň čestný úspěch (6:2). V poslední minutě se sice dostal kotouč ještě jednou do domácí svatyně, předcházelo tomu ovšem posunutí branky. Vsetín tak vyhrál po jednoznačném průběhu 6:2 a připsal si tři body do tabulky ELSD.