Vstupenky online

Zlínští dorostenci si vezou ze Vsetína všechny body

Michal Kubáň, Ondřej Konvičný • 06.10.2011

Svěřenci trenéra Jenáčka ani na podruhé nestačili na svého zlínského soka, když v odvetném utkání prohráli vysoko 3:7. Vsetín začal dobře poté co se v 6. minutě trefil Šiafutdinov. Soupeř z druhé strany Sirákova však stačil srovnat Hrazdirou a ke konci prvního dějství se ujal vedení. Zápas rozhodla druhá třetina, kterou hosté vyhráli suveréně 3:0. Domácí sice v posledním dějství přidali dvě branky, ale stejně tak učinil i Zlín, který působil aktivněji a hlavně proměňoval všechny své šance.

ESD - 9.kolo čt 6.10.16:30
VHK ROBE Vsetín
Berani Zlín
3:7(1:2, 0:3, 2:2,)
Branky a nahrávky: 6. Hořanský (Zvonek), 54. Stodůlka, 60. Stodůlka (Kohout) - 8. Hrazdíra David (Velčovský), 14. Matula (Galuška, Tomiga), 21. Mika (Hrazdíra David, Řezáč J.), 24. Mika (Matula), 28. Tomiga (Galuška), 55. Tomiga (Matula), 57. Matula (Tomiga). Rozhodčí: Děděk - Kika - Matěj. Vyloučení: 5:.6 Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 155. Střely na branku: 33:19. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 1:4, 2:4, 2:5, 2:6. 2:7, 3:7 - 3:7.
VHK ROBE Vsetín: Vlach (Urban) - Hryciow, Žabčík, Hajda, Ščotka, Zuzaník, Vašíček, Hrňa - Kohout, Helešic, Stodůlka - Zvonek, Šiafutdinov, Grygar - Hořanský, Kuchařík, Surý - Stupka, Neuwirth, Forch
Berani Zlín: Svoboda (Čepila) - Hurta, Maršálek, Grygera, Kužílek, Stuchlík, Macharáček, Řezáč, Velčovský - Zaremba, Pelánek, Hlaváč - Galuška, Matula, Mika, Hrazdíra, Kratochvíl.

Do zápasu vstoupily oba týmy opatrně, a tak se hra během prvních minut odehrávala především ve středním pásmu. Ve 4. minutě si došel Martin Kohout pro faul, když přebruslil zlínského Řezáče a tomu nezbývalo nic jiného než faulovat. Následnou přesilovku využili vsetínští nejlépe jak mohli, když nejprve Stodůlka vybruslil zpoza brány a vyslal nebezpečnou střelu směrem k Čepilovi, následně to zkoušel Helešic z levého kruhu, a když už se zdálo, že přesilovka zůstane nevyužita, vyměnili si puk Hořanský se Zvonkem a prvně jmenovaný blafákem překonal hostujícího gólmana.

Zlínští ale s odpovědí přišli po pár minutách, když se v 7. minutě po skrumáži před vsetínskou brankou puk dokutálel na modrou čáru přímo k Velčovskému, který vystřelil a vyražený puk uklidil do sítě Hrazdíra. Další minuty se hrálo nahoru-dolů, ale ze hry měl přece jen více hostující Zlín. To se také projevilo ve 14. minutě, kdy se po kombinaci Řezáče a Hrazdíry ocitl sám před bránou Matula, který už věděl co s pukem a blafákem překonal Vlacha. Po tomto gólu šlo sebevědomí zlínských hráčů viditelně nahoru, lépe bruslili, byli první u puku a vsetínští to měli poznat již ve druhé třetině.

Tu hostující tým ovládl od začátku až do konce a až na pár ojedinělých příležitostí nepustil domácí k ničemu. Hned v první minutě přihrával Řezáč Hrazdírovi, ten šel do přečíslení dva na jednoho, přihrál před bránu Mikovi a ten svou příležitostí nepohrdl. Na to domácí střídačka zareagovala tím, že stáhla Vlacha a poslala do brány Urbana. Ten se ale moc nezahřál, když si před něj po dalších dvou minutách nabruslil Matula, kotouč se dostal k Mikovi a bezmocný Urban tak mohl lovit kotouč ze své sítě. V další šanci Zlína střílel Hrazdíra, nejistému Urbanovi kotouč vypadl, ale stihl jej před dojíždějícím Hrazdírou přikrýt.

Poté se Vsetínu naskytla přesilová hra, která ale jen dokumentovala vsetínské rozpoložení, když při snaze o střelu Hajda zlomil hůl, a pár sekund po tom, co se zlínští dostali do pěti, dával Galuška do jízdy Tomigovi, ten si položil domácího gólmana a uklidil puk do prázdné brány. V následujících minutách vsetínští zaznamenali alespoň nějaké náznaky šancí, když nejprve pálil Helešic, ale s jeho střelou pod břevno si Čepila poradil, a štěstí zkoušel i Stuchlík, ale taky neuspěl. Zbytek třetiny si zlínští už pohlídali a mohli jít do šaten s vědomím, že do třetí části budou vstupovat se čtyřgólovým náskokem

Do té vstoupili hosté ve značně uvolněném tempu, což se podepsalo na hře, která se odehrávala především ve středním pásmu a divák se musel spíše nudit než bavit. To se změnilo až ve 14. minutě, kdy vsetínský Studůlka nahodil puk zpoza brány do brankoviště a Čepila si bruslí nešťastně srazil puk do vlastní sítě.

Vsetínská radost však neměla dlouhého trvání, protože v následujícím protiútoku zavezl Matula puk před Urbana, a ten jen bezmocně přihlížel jak se kotouč dostal k trestuhodně neobsazenému Tomigovi a ten neměl se zakončením problém. Z následného tlaku vytěžili zlínští přesilovku, když za faul kolenem šel na lavici hanby Zvonek, a tu po pár sekundách využil Matula, když střelou pod břevno nedal Urbanovi šanci. V poslední minutě vsetínští už jen korigovali nehezký výsledek, když Kohout v rohu vybojoval puk, poslal ho Stodůlkovi, ten si vyjel před Čepilu a střelou na bližší tyč upravil skóre na konečných 3:7.