Vstupenky online

Starší dorostenci přestříleli Olomouc

Filip Bazala, Tomáš Schmiedt • 01.12.2011

Starší dorostenci se dnes od 17:30 střetli v Olomouci proti tamním Kohoutům. Do zápasu vstoupili svěřenci trenéra Jenáčka s velkou chutí a během dvou minut se dostali do vedení 2:0. Poté přidali ještě dvě branky a po první třetině to vypadalo, že je rozhodnuto. Olomouc sice v další části hry snížila, ale Vsetín přidal další branky a za stavu 1:6 bylo rozhodnuto. Domácí ještě korigovali dvěma brankami na 3:6, ovšem více už nestihli. Vsetín tak vítězstvím na Hané stále živí naději na play-off.

ESD - 24.kolo čt 1.12.17:30
HC Olomouc
VHK ROBE Vsetín
3:6(0:4, 1:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 31. Bauer (Brančík), 45. Pšeja (Brandýs J.), 45. Konečný (Augustin) – 1. Grygar (Kohout), 2. Neuwirth (Šjafotdinov), 13. Šjafotdinov (Ščotka), 19. Surý (Grygar), 38. Neuwirth (Zvonek, Šjafotdinov), 41. Zvonek (Neuwirth). Rozhodčí: Held – Nazad, Řehulka. Vyloučení:8:6, navíc Beták (OLO) TH [ZHK]. Využití: 1:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 72. Střely na branku: 19:38. Průběh utkání: 0:4, 1:4, 1:6, 3:6.
HC Olomouc: Řoutil (21. Motálek) – Brančík, Ziegler, Paksi, Majer, Pšeja, Brandýs J., Hradil P. – Markl, Beták, Hánl, Vrána, Fibrich, Konečný, Bauer, Augustin, Nedopil, Peštuka.
VHK ROBE Vsetín: Svoboda – Hajda, Žabčík, Hryciow, Zuzaník, Svozílek, Ščotka – Zvonek, Surý, Neuwirth, Mikula, Kohout, Hrňa, Kuchařík, Grygar, Šiafutdinov.

Úvod duelu vyšel mnohem lépe hostům, kteří během prvních dvou minut odskočili do dvoubrankového vedení. Nejprve Ondřej Grygar sice napálil kotouč jen do horní tyčky, poté si ale puk dojel a doklepl ho za Řoutila.

O chvíli později se Vsetín radoval znovu, když Robert Neuwirth uplatnil svůj důraz před domácí klecí, a natřikrát nakonec dotlačil touš do olomoucké svatyně.

Mora byla v první části neškodná, proto si hosté mohli dovolit skórovat do přestávky ještě dvakrát. Kamil Šjafotdinov v přesilové hře nahodil kotouč zpoza domácí klece tak šikovně, že zasáhl Brandýse, od kterého puk doputoval do branky.

Čtvrtou trefu Valachů vsítil Tomáš Surový, který tak napravil menší zaváhání svého útočného kolegy Žabčíka. Ten totiž o několik sekund předtím svým pokusem zasáhl horní tyčku.

Olomouc se osmělila až v prostředním dějství, šance Hánla ani dorážka Peštuky však gólem neskončily. Branku si tak domácí připsali až v polovině klání, kdy Dominik Bauer objel vsetínskou klec, a poté rychle zasunul touš pod Svobodův beton. Hosté kontrovali v další početní výhodě, při přečíslení dvou proti jednomu poslal kotouč do správného místa Robert Neuwirth.

Nástup do poslední třetiny měli Valaši podobný jako v první dvacetiminutovce, již po dvaceti sekundách přidal jejich šestou trefu Dalimil Zvonek. Mora na to zareagovala dvěma slepenými brankami, když nejdříve přesně v přesilovce zamířil Petr Pšeja, a po něm se do listiny střelců zapsal i Martin Konečný.

Desátou branku zápasu však poté již nikdo nepřidal, takže Vsetín díky výhře 6:3 srovnal letošní sérii s Olomoucí na 2:2.

Ohlasy k utkání

Luděk Konopčík (HC Olomouc): „Nepřistoupili jsme k utkání vůbec dobře, hráči zápas neodpracovali tak, jak měli. Byli jsme všude o krok pozadu. Můžu tak jen pogratulovat Vsetínu k vítězství, protože to byl on, kdo chtěl vyhrát, zatímco my jsme si přišli jenom zahrát. Možná někde na přelomu druhé a třetí třetiny jsme my, trenéři, cítili, že bychom mohli obrátit výsledek ve svůj prospěch, ale hráči takové pocity neměli.“

Luboš Jenáček (VHK Vsetín): „Vstup do utkání je vždycky důležitý, dali jsme rychle dva góly. Chtěli jsme hrát hlavně ze zabezpečené obrany, protože Olomouc je dlouhodobě silná v útoku. Přesilovky nám také hodně usnadnily zápas. Naštěstí s nám podařilo navázat na první dva góly, i když jsme si výsledek v závěru zkomplikovali. Kluci ale odehráli výborný zápas, já jim za to gratuluji. Pro nás to jsou tři velmi cenné body.“