Vstupenky online

Vsetínští junioři začali sezónu vítězstvím v Šumperku

Filip Bazala • 21.09.2012

V Šumperku odstartovali Ligu juniorů vsetínští mladíci na jedničku, protože vezou tři body na Lapač. Trenér Luboš Jenáček se pokusí se svými svěřenci vystoupat až na vrchol tabulky a probojovat se až do extraligy, která by Vsetínu, jako klubu velmi pomohla při výchově hráčů. Úvodní branku vstřelil Rus Uchin v první třetině, následovaly přesné zásahy Žáka a Toboly ve druhé třetině. V poslední části se dvakrát trefil Kýval a Valaši tak porazili Draky 5:3.

LJ - 1.kolo pá 21.9.18:00
HK MD Šumperk
VHK ROBE Vsetín
3:5(0:1, 1:2, 2:2)
Branky a nahrávky Vsetína: 18. Uchin (Tobola), 34. Žák (Báchor, Štrbík), 38. Tobola (Hradil, Kohn), 48. Kývala (Štrbík) , 58. Kývala (Daněk). Vyloučení: 5:2 - navíc Koutník (VHK) 10 min. Úder do oblasti hlavy a krku Využití: 1:2. V oslabení: 0:1 Diváci: 80 Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3, 2:4, 3:4, 3:5.
VHK ROBE Vsetín: Kohn - Báchor, Valentík, Hradil, Žák, T. Žabčík, Vašíček, Koutský - Štrbík, Daněk, Kývala - Uchin, Tobola, Baroš - Ondra, Gromus, Koutník - Krčma.
Úvodní střetnutí nového ročníku Ligy juniorů svedlo Vsetínské do boje v Šumperku. Hned od začátku byl k vidění hokej v plném nasazení a bruslení. První šanci si vytvořili domácí, které v úniku 2 na 1 vychytal vsetínský Kohn. Aby se však ani Valaši nezahanbili, připravil šanci pro Daňka v rohu pracující Štrbík. Vsetínský kapitán branku netrefil. První branky se tedy diváci dočkali až v čase 17:39. Tobola vystihl nepřesnou přihrávku jednoho z obránců domácích, prohnal se po křídle a nabídl do šance Uchinovi. Ruský útočník ve službách Valachů se zaskvěl ve stylu velkých střelců a doslova vymíchal brankáře Draků a zasunul mezi betony - 0:1. Hosté si tedy vybudovali do druhé třetiny nadějný náskok.

Do druhé třetiny nastoupili Draci malinko ve větším nasazení, což Vsetínští nezastihli a než se stačili rozhlédnout, vybruslil zpoza branky jeden z útočníků "žlutomodrých" a neomylně zavěsil nad Kohnovu lapačku - 1:1. "Malinko jsme ztratili koncetraci a rychlost bruslení, což soupeř nemilosrdně trestal. Do dalších utkání je to poučení", uvědomuje si obránce Báchor. Hosty tato branka probrala a přidali na aktivitě, jejíž zásluhou vybojovali na sklonku 33. minuty přesilovku. V ní posunul po modré kotouč Báchor na Žáka, ten poslal na branku střelu švihem, kterou domácí brankář přes clonu hráčů neviděl - 1:2. "Zelenožlutí" se ještě více nabudili a zle zatápěli domácí obraně, což se jim dařilo i v početní nevýhodě. Hradil vědomě nahodil kotouč v podstatě z vlastního pásma až za branku Draků. TAm si šel sice pro kotouč domácí brankář, jenže si nevšiml dojíždějícího Toboly, který ho obral a bez problémů zasunul kotouč do odkryté sítě - 1:3. VHK si tedy vytvořilo před třetí třetinou velmi lukrativní náskok dvou branek.

S úvodem třetí a poslední periody však Valaši naložili co možná nejhůře. Hned ve 43. minutě po hrubé chybě v obraně snižoval na rozdíl jediné branky jeden z útočníků Draků - 2:3. Vsetínští se ovšem nenechali rozhodit a výsledkem byl šikovný průnik Kývaly. Hostující útočník se prohnal po pravé straně kolem obránce domácích jako vítr a parádně zakončil střelou nad lapačku strážce šumperské svatyně - 2:4. Domácí tedy byli již v bezvýchodné situaci a museli začít útočit na maximální možný stupeň. A to se vyplatilo v 53. minutě, kdy hráli Draci přesilovku. Po nedorozumění při bránění zůstal zcela nepokrytý šumperský střelec na pravé tyči, pro něhož nebyl problém zakončit - 3:4. "Chtěli jsme hrát rychlý přístup, ale díky špatné komunikaci zůstal na zadní tyči nepokrytý hráč, který už nemohl nedat", lamentoval střelec druhé branky Žák. Domácí tedy měli necelých osm minut na vyrovnání, jenže i to bylo málo. Ba co více, dvě minuty před koncem putoval na trestnou lavici jeden z hráčů Draků. V početní výhodě dostal do prostoru mezi kruhami nabito Kývala a ani napodruhé neselhal. Trefil horní růžek branky a rozhodl tak o prvním nesmírně důležitém vítězství. "Je to perfektní, že se nám podařilo to, co jsme si přáli. Ale abychom byli úplně spokojeni, musíme to potvrdit v neděli na Lapači proti Přerovu", poukazuoval kapitán Daněk. Právě zmíněné utkání sehrají Valaši 23.9. v 10:30.