Vstupenky online

Junioři nasázeli Opavě desítku

Radek Bařina • 22.02.2013

Desetibrankový výprask uštědřili junioři VHK Vsetín Opavě. Domácí svou exhibici započali již v úvodním dějství, které vyhráli 4:0. Ve druhé třetině sice skvělý hostující brankář zastavil domácí nápor a Slezané dokonce dokázali snížit na 4:2. Třetí třetina už ale byla jednoznačnou záležitostí. Vsetín v ní nastřílel šest branek a připravil Slezanu krutý debakl. První utkání v žlutozelených dresech tak Valaši oslavili stylově – výhrou 10:2

LJ - 32.kolo pá 22.2.16:30
VHK ROBE Vsetín
Hokejový klub Opava
10:2(4:0, 0:2, 6:0)
Branky a nahrávky: 4. Štrbík (Daněk), 6. Šiafutdinov (Kývala), 17. Hradil (Štrbík), 18. Uchin (Koutník), 47. Šiafutdinov, 48. Daněk (Báchor), 55. Zvonek (Šiafutdinov, Ondra), 58. Koutník (Báchor, Tobola), 58. Zvonek (Ondra), 60. Koutník (Uchin, Tobola) - 33. Svoboda (Štindl), 39. Juran (Otipka). Vyloučení: 3:5 navíc Koutský, Vašíček (oba VSE) 10 min OT. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 62. Průběh utkání: 4:0, 4:2, 10:2.
VHK ROBE Vsetín: Kohn - Koutský, Daněk, Šiafutdinov, Štrbík, Báchor, Koutník, Baroš, Uchin, Ondra, Valentík, Zvonek, Tobola, Hradil, Kývala, Vašíček
Hokejový klub Opava: Kober (21.Drnda) - Bendík, Soukal, Volf, Trčka, Vaněk, Březina, Cios, Rohovský, Pražák, Chvěja, Otipka, Lichý, Svoboda, Juran, Štindl.

Lehce ospalý byl nástup favorizovaných juniorů VHK Vsetín do duelu s Opavou. Po devadesáti vteřinách hry za to mohli pykat, osamocený Juran ale z mezikruží Kohna nepokořil. Valachy tato situace probrala a jejich zvýšené úsilí bylo záhy korunováno úvodní brankou. Martin Štrbík se na levém křídle šikovně uvolnil a poté napálil puk nechytatelně pod víko Koberovy svatyně. Za další dvě a půl minuty už Valaši vedli 2:0. Kamil Šiafutdinov si na modré našel puk, připravil si ho na střelu a pak zakončil nad pravé gólmanovo rameno. Dvoubrankový náskok domácí uklidnil a ti v dalším průběhu bez problémů hlídali průběh hry. Hosté se sice snažili, do střeleckých pozic se ale takřka nedostávali.

Poklidný tok utkání narušila až šestnáctá minuta. V ní nejprve mohl snížit opavský Jan Štindl. Ten jel sám na Kohna, v poslední chvíli mu ale vracející se bek VHK klepl do hole, pročež následné střele chyběl důraz a Kohn ji bez problémů vyrazil. Promarněná šance mohla hosty mrzet dvojnásob, ještě v téže minutě totiž znovu inkasovali. Z vrcholku kruhů napřáhl Petr Hradil a trefil stejné místo, jako předtím Šiafutdinov. Uběhla sotva minuta a náskok Vsetína již činil čtyři branky. Prosadila se i druhá ruská akvizice VHK Jaroslav Uchin. Ten vyvezl puk od mantinelu a následnou křižnou střelou překonal, i s přispění tyče, Kobera. Do šaten tak odcházeli hosté značně skleslí.

Do prostřední dvacetiminutovky vystřídali Slezané brankáře a místo Kobera zaujal pozici mladík Drnda. Ten se musel od začátku činit, neb Štrbík, Šiafutdinov či Zvonek se dostali do velmi dobrých příležitostí. Ani jeden z nich ale na novou tvář v brance nevyzrál. Vsetín měl, zejména v úvodní desetiminutovce druhé třetiny, místy až drtivý tlak, Drnda se ale překonával. Využita neskončila ani domácí přesilovka, Šiafutdinova totiž ukázkovým semaforem vychytal kdo jiný než Drnda. Krátce po polovině zápasu si svou první, byť zkrácenou, přesilovku, zahráli i hosté a dokázali ji využít. Nerozchytaného Kohna pokořil z levého křídla Lukáš Svoboda.

Opava po vstřelené brance přeci jen ožila a v dalších minutách se jí povedlo otupit domácí nápor. Dvě minuty před sirénou navíc zaskočila VHK další trefou. Nedůrazně hlídaný David Juran se protáhl do útočného pásma a z pravého kruhu našel skulinku mezi Kohnovými betony. Po dvou třetinách tak vedl Vsetín už jen 4:2.

Do třetí dvacetiminutovky sice hosté vstoupili aktivně, s očividnou snahou utkání ještě více zdramatizovat, domácí ale jejich nápor záhy odrazili a posléze jim vzali vítr z plachet úplně. Byl to Kamil Šiafutdinov, kdo připravil Drndu o kouzlo. Ve své typické akci vyškolil opavské obránce, při kličce brankáři mu sice puk utekl, k Drndově smůle si to ale zamířil přímo mezi jeho betony. O minutu později už to bylo 6:2. Josef Daněk se po křídle protáhl až před brankáře, obkroužil i jeho a pak zasunul puk kolem betonu do sítě.

Hosté odpadli a domácí závěr zápasu přeměnili ve svou exhibici. V pětapadesáté minutě našel Šiafutdinov nádherným pasem Dalimila Zvonka a tomu stačilo jen usměrnit puk do prázdné brány. Na 8:2 zvýšil v padesáté osmé minutě Martin Koutník, který z mezikruží propálil nebohého Drdu. Ještě v téže minutě se vsetínští radovali znovu. Další pohodový gól si připsal Dalimil Zvonek, který tentokrát uklízel do prázdné brány vyražený pokus Ondry. Zdecimované hosty dorazili Valaši 14 sekund před koncem. Martin Koutník dostal krásný pas do jízdy a po kličce brankáři nezadržitelně zaokrouhlil skóre na 10:2. Vsetín tak připravil Opavě krutý, leč zasloužený, výprask.