Vstupenky online

Vsetín bere z utkání proti Frýdku-Místku bod

Jan Tajzler, Helena Hegeďová • 20.11.2017

Valaši v rámci 24. kola WSM Ligy přivítali na svém ledě Frýdek-Místek. Vsetín se v úvodní třetině dostal do jednobrankového vedení, od prostředního dějství se však utkání na Lapači změnilo na přestřelku. Hostující rysi nejprve otočili utkání a vedli 3:1. Valaši ovšem neskládali zbraně ani za nepříznivého stavu a pokaždé dokázali s třineckou farmou držet krok. Utkání dospělo až do samostatných nájezdů, ve kterých rozhodl o vítězství hostů David Klimša. Vsetín odehraje další utkání ve středu, vůbec poprvé v historii se na Lapači střetne s celkem Benátek nad Jizerou.

WSM liga - 24. po 20.11.17:30
VHK ROBE Vsetín
HC Frýdek-Místek
5:6sn(1:0, 1:3, 3:2 - 0:0)

Branky a nahrávky: 7. Vávra (Protasenja, Ostrčil), 39. Podešva (Vávra, Slováček), 49. Kopta (TS), 50. Žák (P. Beránek, Kopta), 58. Protasenja (Šenkeřík, P. Beránek) – 21. Pechanec, 27. Piegl (Kaukič), 32. Piegl (Kafka), 45. Ovčačík (Harkabus), 51. Klimša (Peterek, Pechanec), rozh. náj. Klimša. Rozhodčí: Čech, Skopal – Otáhal, Komínek. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 2605. Střely na branku: 40:33. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:3, 2:3, 2:4, 4:4, 4:5, 5:5, 5:6.

VHK ROBE Vsetín: Šurý – Šenkeřík, Teper, Ostrčil, Frolo, Dundáček, Žák – Markovič, Kucharczyk, Březina – Slováček, Podešva, Vávra – Kopta, Protasenja, P. Beránek – Hořanský, Karafiát, Kajaba.
HC Frýdek-Místek: Strmeň – Zahradníček, Ovčačík, Piegl, Haman, D. Stránský, Matyáš – J. Kalus, Pechanec, Bajtek – Harkabus, Osmík, Kvasnica – Kafka, Przybyla, Klimša – Flok, Peterek, Kaukič.

Valaši vstoupili do zápasu aktivněji a v prvních pěti minutách to byli oni, kdo dostal soupeře pod tlak. V cestě za vstřeleným gólem jim ale stála precizní frýdeckomístecká obrana, a tak byla většina vsetínských pokusů zblokována. Menší trest za vysokou hůl dostal v páté minutě hostující Klimša. Nabídnutou početní výhodu domácí v její druhé polovině využili, a to, když přesilovková formace předvedla pohlednou kombinaci zakončenou přesnou střelou Tomáše Vávry pod břevno. Hosté se snažili o rychlé vyrovnání, ale Valaši byli proti. Na druhé straně se však ani domácím nepodařilo usadit na delší dobu před gólman Frýdku-Místku. Dalších přesilových her se dostalo oběma týmům, ani jeden z celků ale nedokázal výhody jednoho hráče využít.

Vsetín zahrozil hned na začátku druhého dějství, Markovičovi se však nepovedlo zakončit přes bránícího hráče a na druhou stranu se vydali hosté. Přečíslení skončilo přihrávkou Antonína Pechance. Puk trefil brusle přijíždějícího Vávry, od kterých se odrazil do vsetínské sítě. Posledním hráčem Frýdku-Místku, který se v této situaci dotknul puku, byl právě Pechanec, a tak byla branka připsána jemu. Druhá formace Vsetína se tlačila do útoku a Valachům se podařilo usadit v útočné třetině, naopak hostům se směrem dopředu příliš nedařilo. Nedá se to však říci o střele Reného Piegla od modré, která skončila za zády Šurého. 

Valachy ztráta vedení nepoložila a hnali se směrem dopředu. Se střelami Březiny, Vávry a také Slováčka si frýdeckomístecký brankář Strmeň poradil. U levé tyčky stál volný Adam Hořasnký, u něhož skončila přihrávka Šenkeříka, ani útočník čtvrté formace nedokázal muže v brance hostů překonat. Jen půl minutu po této akci se všem přítomným připomněl René Piegl, jenž za brankovou čáru dorazil svou vlastní střelu. Vsetín střílel a držel si tlak, Frýdek-Místek útočil z brejků a v jednom takovém se ocitli Klimša s Przybylou. Tentokrát však předvedl gólman Šurý jistý zákrok. Dvě minuty před koncem třetiny se Vsacané dostali na dostřel. Druhá formace předvedla přesnou souhru na jeden dotyk a Martin Podešva poslal kotouč do odkryté branky.

Začátek třetí třetiny odehráli Valaši v početní výhodě, jelikož byl 37 sekund před sirénou vyloučen hostující Harkabus. Domácí ale přesilovku nevyužili a naopak se po jejím skončení museli bránit, jelikož menší trest za vysokou hůl dostal Ostrčil. Frýdek-Místek tuto početní výhodu využil. Přesný a tvrdý projektil poslal na vsetínskou branku Ctirad Ovčačík a opět to bylo o dvě branky. Po vyloučení dvougólového střelce Piegla ve 47. minutě měli domácí jedinečnou příležitost na vyrovnání. V přesilovce se v úniku ocitl Ondřej Kopta, byl však faulován a nájezd si zopakoval jako trestné střílení. Vsetínský útočník třetí formace si šikovně najel před brankoviště a poslal puk do horních pater branky.

Valaši ještě pokračovali v početní výhodě, a i když ve hře v pěti na obou stranách zahrozil Harkabus, Vsetín vyrovnal. Kopta vyhrál buly na Beránka, ten předal kotouč obránci Michalu Žákovi, který dostal puk za záda Strmeně lehkým nahozením od modré čáry. Vyrovnaný stav ale na Lapači nevydržel dlouho. Dvacet sekund po odchodu vyloučeného Dundáčka na trestnou lavici vrátil hostům vedení David Klimša. Následně si hru v početní výhodě vyzkoušely obě strany, obě bez většího úspěchu. Vsetín se ale hnal za vyrovnáním a bodem z domácího utkání, což se nakonec povedlo třetí formaci. Puk se po nahození odrazil přesně na hokejku Anatolije Protasenji, pro kterého nebylo problém dostat kotouč za brankovou čáru.

Následné prodloužení ve třech hráčích na obou stranách nabídlo vsetínský tlak v úvodu, problémy s časomírou a také nebezpečné přečíslení Frýdku-Místku, kdy po vsetínské chybě mířilo na Šurého celé trio hostujících hráčů. Prodloužení však rozuzlení zápasu nepřineslo, a tak následovaly samostatné nájezdy. Hned v první sérii se trefil hostující Kaukič, na 1:1 vyrovnal ve čtvrté sérii domácí Březina. Pátá série mohla být rozhodující. Také, že byla. Za domácí byl na ledovou plochu vyslán Kopta, který už se z takové situaci v utkání dokázal prosadit. Tentokrát však úspěšný nebyl a všechno viselo na hostujícím Davidu Klimšovi. Ten využil pozice domácího gólmana na okraji brankoviště a přesnou trefou získal pro svůj tým bonusový bod z ledu soupeře.

Ohlasy k utkání

Jiří Dopita (VHK ROBE Vsetín): Z naší strany to byl, kromě prodloužení, šílený zápas s katastrofálním přístupem valné většiny hráčů. Frýdek byl lepší a myslím si, že jsme si dneska nezasloužili ani ten jeden bod.

Marek Malík (HC Frýdek-Místek): Myslím si, že to bylo pěkné utkání ve výborné atmosféře. Chtěli jsme tady bodovat, což se nám povedlo. S ohledem na průběh zápasu jsme malinko zklamáni, že to nebylo za tři body, ale i tak jsme spokojeni, protože dva body jsou pro nás výborné.