Vstupenky online

Mise Benátky splněna, Valaši v odvetě nastříleli devět branek

Jan Tajzler • 10.01.2018

Vsetínští hokejisté dokázali do puntíku naplnit cíl, se kterým v úterý odjížděli do středočeských Benátek nad Jizerou. Po úterní dohrávce 12. kola, nastoupil Vsetín nastoupil ve středu k řádnému 38. kolu. Do sestavy Valachů se vrátili hráči, kteří do dohrávky nesměli zasáhnout a Vsetín měl otěže zápasu od samotného úvodu pevně ve svých rukou. Brankostroj Vsetína se zastavil na čísle devět, Valaši tak získali ve dvou zápasech ve Středočeském kraji plných šest bodů. Program Vsetína pokračuje v sobotu, kdy se na domácím ledě představí proti Třebíčí, v rámci tohoto utkání navíc vsetínský klub uctí památku legendárního trenéra Zdislava Tabary.

WSM liga - 38. st 10.1.17:30
HC Benátky nad Jizerou
VHK ROBE Vsetín
1:9(0:2, 0:3, 1:4)

Branky a nahrávky: 46. Psota (Hrníčko, Bittner) – 1. Protasenja (Kopta, Janáček), 3. Frolo (Žák, Markovič), 27. Podešva (Dundáček, Vávra), 29. Kopta (Markovič, Březina), 37. Karafiát (Illéš, Dundáček), 41. Březina (Janáček, D. Krenželok), 48. Vávra (Slováček, Pokorný), 52. Dundáček (Vítek, Kopta), 53. Illéš (Protasenja). Rozhodčí: Kostourek, Zubzanda – Coubal, Krátký. Vyloučení: 11:8. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 297. Střely na branku: 31:34. Průběh utkání: 0:6, 1:6, 1:9.

HC Benátky nad Jizerou: Žajdlík, (27. Stezka) – T. Hanousek, Husa, Jandejsek, Kunst, Maier, Mirochnikov, Jan Bednář – Jeník, Chrtek, Z. Král – Psota, Bittner, Hrníčko – Wiencek, Hrabík, Bělohorský – Kuťák, Šír, Průžek.
VHK ROBE Vsetín: J. Pavelka – Janáček, D. Krenželok, Frolo, Ostrčil, Holomek, Dundáček, Žák – Markovič, Kopta, Březina – Protasenja, Kucharczyk, Illéš – Slováček, Podešva, Vávra – Vítek, Pokorný, Karafiát.

Vsetínští vstoupili do utkání bravůrně a již v čase 0:39 otevřel skóre Anatolij Protasenja, jenž zužitkoval přihrávku Vítka. Druhá branka na sebe nenechala dlouho čekat, v čase 2:40 napřáhl ke střele Tomáš Frolo a střelou od tyče poslal Vsetín již do dvoubrnankového vedení. S Benátkami mohlo být ještě hůře, když se do další slibné příležitosti dostal znovu Protasenja, ale těsně před brankářem Žajdlíkem branku minul. Benátky se do hry dostali až po pěti minutách hry, ale jejich střelecké pokusy nenadělaly Pavelkovi příliš velké starosti. V čase 9:14 si domácí tým vynutil přesilovou hru, ve které však Benátky nedokázali vážněji ohrozit vsetínskou branku, naopak zelenožlutí oslabení zvládli s velkým přehledem. Největší příležitost Benátek měl v první třetině na holi Jeník, jenž se z pravého křídla řítil na Pavelku, ale vsetínský brankář si s jeho koncovkou poradil a kotouč vyrazil. Benátky pak zahrávali ještě jednu početní výhodu, ale podobně jako v předchozím případě, ani tentokrát se nedokázali výrazněji prosadit a první třetina tak končila za stavu 2:0 pro Vsetín. 

Vsetín zahájil aktivně také druhou třetinu a hned v jejím úvodu mohl třetí branku přidat Markovič, Žajdlík ale stačil včas přesunout a tentokrát svůj tým podržel. Benátky se snažily s nepříznivým stavem něco udělat, ale pozorná vsetínská defenzíva v čele s Pavelkou jim povolila pouze střelecké pokusy, které však vsetínského strážce svatyně nemohly vyvést z míry. V čase 24:41 putoval na trestnou lavici domácí Hanousek a Vsetín si poprvé v utkání vyzkoušel početní výhodu. Nejblíže ke vstřelení branky byl Ostrčil, jehož tvrdá rána orazítkovala tyč. Vsetín sice přesilovou hru nevyužil, ale krátce po jejím uplynutí se třetí branky přeci jen dočkal. V čase 26:52 nahazoval kotouč na branku Dundáček a Martin Podešva dokázal letící kotouč usměrnit za záda brankáře Žajdlíka, pro kterého to už bylo příliš a přenechal své místo Aleši Stezkovi. 

Stezka však příliš dlouho čisté konto neudržel, v čase 28:11 domácí brankář pouze vyrazil střelu Žáka na hůl Ondřeje Kopty, jenž v předbrankovém prostoru neměl problém zavěsit kotouč do branky. Následně se domácí dostali znovu do výhody jednoho muže navíc, tentokrát si v početní výhodě vypracovali i solidní brankovou příležitost, kterou však Psota v tváří v tvář Pavelkovi nevyužil. Pavelka úspěšně bojoval o čisté konto i ve 32. minutě, když pohotovým zákrokem zneškodnil střelu Kunsty. Utkání následně nabídlo také vyhrocené souboje, shodně byli vyloučeni Kopta s Králem. Vsetín však za pohodlného náskoku hrál s velkým klidem a v čase 37:00 přidal pátou branku. Po pěkně sehrané kombinaci, která započala u Dundáčka a pokračovala přes Illéše, se na pravém křídle uvolnil Jiří Karafiát a přesnou střelu do růžku branky nedal Stezkovi šanci. Vsetín tak prostřední dějství zakončil pohodlným náskokem 5:0 a do závěrečné pasáže hry si navíc přenášel přesilovou hru. 

Přesilovou hru Vsetín dokázal v samotném úvodu třetí třetiny využít, od modré čáry napřáhl Janáček, do jehož střely vložil svou hůl David Březina a na prudkou změnu směru kotouče už Stezka nemohl reagovat. Domácí Benátky nad Jizerou se prosadily až v početní výhodě, psal se čas 45:51, když Hrníčko našel před brankou nikým nepokrytého Matějě Psotu, pro něhož nebyl problém zasunout kotouč do branky a překazit tak Pavelkovi čisté konto. Vsetín ovšem inkasovaná branka nijak nevykolejila, Valaši nadále spolehlivě hlídali své vedení a v čase 47:32 si znovu vzali zpět šestibrankový náskok, Slováček si s kotoučem najel do výhodné palebné pozice, jeho ránu však Stezka vyrazil na hůl Tomáš Vávry, vsetínský odchovanec zachoval chladnou hlavu, zamířil a chladnokrevně zavěsil pod horní tyč. 

Kanonáda Vsetína pokračovala v 52. minutě, střelu Vítka Stezka opět pouze vyrazil a k dorážce se dostal Filip Dundáček. Ani né o minutu později už bylo skóre 9:1 ve prospěch vsetínského týmu, po přihrávce Protasenji se vstříc Stezkovi vydal Jakub Illéš a s přehledem proměnil. Vsetínští fanoušci pochopitelně žádali desátou branku, kterou ale už benátecká defenzíva nepřipustila. Valaši však splnili cíl, se kterým do Benátek nad Jizerou odjížděli a po dvojzápase ve Středočeském kraji si připsali cenný zisk šesti bodů. 

Ohlasy k utkání

Jiří Kudrna (HC Benátky nad Jizerou): Jak jsem chválil včerejší utkání, tak dnes musím říct, že to bylo špatné od samého začátku. Špatně jsme do zápasu vstoupili a myslím si, že celé utkání tady bylo pouze jedno mužstvo. Dnes jsme dostali lekci prakticky ze všech hokejových činností. Vsetín nás dnes předčil ve všech směrech a zaslouženě vyhrál. Pro nás je to dnes velký debakl.

Luboš Jenáček (VHK ROBE Vsetín): Měli jsme za sebou těžký včerejší zápas. Ten dnešní jsme zvládli lépe, hlavně díky tomu, že jsme vstřelili dvě rychlé branky. Druhá polovina první třetiny nebyla dle našich představ, protože jsme trochu polevili. Ve chvíli, kdy jsme přidali třetí a čtvrtý gól, tak jsme hru kontrolovali. Nebyl to bůhvíjak krásný hokej, ale my si sem přijeli pro šest bodů, které si vezeme domů do Vsetína. Pochopitelně jsme za to rádi. 



×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov