Vstupenky online

V důležitém zápase nestačil mladší dorost na Porubu

Redakce • 29.10.2017

Souboj posledního z předposledním čekal vsetínské hokejisty na ledě Poruby. Svěřenci trenérů Konečného a Baruse měli jasný cíl a to zvítězit. Domácí šli do vedení ve druhé třetině, kdy se trefil Kotásek, následně přidal druhou branku domácích Pavlík a Vsetín musel vyrovnávat. Odpověď na dvě branky Poruby však našli Vsetínští jen jednou, když se trefil Turek, ale poté opět skórovali už jen domácí a ti nakonec zvítězili 4:1. Valaši jsou tak nyní poslední a ve zbývajících zápasech se budou muset pokusit urvat nějaké body.

Extraliga mladšího dorostu - 12.kolo so 28.10.13:30
HC RT TORAX Poruba 2011
VHK ROBE Vsetín
4:1(0:0, 2:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 23. Kotásek (Machů), 37. Pavlík (Halata, Spurný), 43. Krčmarský (Halata, Kotásek), 59. Kotásek – 38. Turek (Calaba, Kočí). Rozhodčí: Beránek – Tomis, Carbol. Vyloučení: 7:4. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 56. Střely na branku: 23:31 (5:11, 11:12, 7:8). Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1.

HC RT TORAX Poruba 2011: Hurčík – Gelnar, Hlaváč, Machů, Macias Ka., Bechný, Dobeš – Foldyna, Boguaj, Kotásek, Fojtík, Halata, Barčák, Pavlík, Spurný, Krčmarský
VHK ROBE Vsetín: Málek – Kunst, Navrátil, Houser, Fencl, Sviták, Velikovský, Sovjáková – Bednařík, Babeliak, Vrána – Calaba, Kočí, Turek – Čajanová, Ševčík, Zemánek

Krčmarského šance a nebezpečný Houser

Porubští hokejisté vstoupili do veledůležitého mače o něco aktivněji a už v páté minutě se mohli radovat z prvního gólu. Alex Kotásek sice zleva neuspěl, následná dorážka Kryštofa Krčmarského už ale byla z řad velmi nebezpečných, nicméně i tentokrát se Jakub Málek vytáhnul. Hosty nabudily následné dvě přesilovky, v nichž několikrát nebezpečně dorážel před porubskou brankou Marek Houser, brankář ale vyšel z těžké situace lépe i na opačné straně. V osmnácté minutě pak už pomalu domácí borci slavili, střela Kryštofa Krčmarského z předbrankového prostoru ale skončila bohužel pro Porubské pouze na tyči.

Vránovy neproměněné příležitosti a vedoucí trefa Kotáska

Druhá třetina už přinesla o mnoho více zábavy. Vsetín byl ihned potrestán dvouminutovým trestem za pozdní příchod na led, i tak ale mohl v oslabení sám udeřit. Do úniku se dostal Vojtěch Vrána, jeho ale vychytal skvěle chytající Matej Hurčík. Z protiútoku se zase mohli prosadit Porubští, když se u pravé tyče zjevil Tomáš Machů, toho ale rovněž zastavil muž v masce. HC RT TORAX se dostal do vedení krátce po skončení početní převahy, jelikož v čase 22:29 se Alex Kotásek protáhl přes tři hráče až před Jakuba Málka, kterého překvapil střelou mezi betony – 1:0. Za hosty mohl o chvíli později srovnat Vojtěch Vrána, i tentokrát ale v přímém souboji zvítězil domácí brankář.

Pavlíkova lekce z produktivity nebo kontaktní gól Turka

Adam Spurný poté chytře našel zpoza branky Matěje Halatu, který však z bezprostřední blízkosti trefil jen připraveného vsetínského brankáře. Valaši mohli málem slavit znovu při vlastním oslabení, kdy se před porubským gólmanem zjevil Tomáš Zemánek, Matej Hurčík si ale čisté konto vzít nenechal. Domácí tak uštědřili svému sokovi lekci z produktivity. Matěj Halata nahrával mezi kruhy Šimonu Pavlíkovi, který dělovkou propálil Málka a zapsal se tak vůbec poprvé do střelecké listiny – 2:0. Neuběhla ani minuta a už to bylo opět jen o gól. Tomáš Calaba poslal puk na volného Adama Turka, jenž se u pravé tyče nemýlil – 2:1.

Krčmarského dělovka a pojišťující klid Kotáska v oslabení

Začátek poslední třetiny patřil Ostravanům. Ti už po dvou minutách slavili v zápase potřetí a vzali si zpět svůj dvoubrankový náskok. Matěj Halata našel parádně zadovkou zpoza branky najíždějícího Kryštofa Krčmarského, který bez lítosti propálil Jakuba Mákla mezi betony – 3:1. Hosté poté přidali, nicméně proti precizní ostravské obraně se jen velmi těžko prosazovali a domácí brankář měl práci jen příležitostně. A nepřišel ani závěrečný tlak. Domácí se sice nechali zbytečně v závěru vyloučit, Vsetín dokonce odvolal gólmana, ovšem než se Vsacané stačili rozkoukat, ujal se kotouče Alex Kotásek, který se zbavil dotírajících zelenožlutých hráčů a střelou přes celé hřiště zpečetil porubské vítězství – 4:1.

Ohlasy k utkání

Pavel Leksovský (HC RT TORAX Poruba): Tento zápas byl pro kluky velice obtížný. Už jen z toho důvodu, že vedení oddílu, trenéři nebo rodiče cítili, že se jedná o nesmírně důležité utkání, protože soupeř byl pouhý bod před námi a prohra, nebo naopak výhra by už mírně naznačila, jakým směrem se bude tabulka dále odvíjet. Klukům bych chtěl poděkovat nejen za to, jak zápas zvládli fyzicky, ale také psychicky. Velmi nám pomohl také náš věrný fanoušek, který kluky povzbudil před zápasem příspěvkem na facebooku. Za to bych mu chtěl jménem všech hráčů poděkovat, protože to je nakoplo k výborné práci v tomto zápase. S trenérem jsme se shodli, že to byl jeden z nejlepších výkonů v sezoně a důležité bylo také to, že jsme hráli aktivně, nebyli jsme tak zalezlí a neustále jsme napadali. Začátek optimální sice nebyl, ale od druhé třetiny jsme měli i nějaký bruslařský kontakt s hráči ve středním pásmu, což se v minulých utkáních neprojevilo a právě tam nás hodně tlačila bota. Musím říct, že se mi trochu ulevilo, když jsme dali ve druhé třetině gól, ale i to k hokeji patří. Jednou jste nahoře, jednou zase dole, což ukazuje také fakt, že jsme porazili Vsetín, který urval ve čtvrtek bod v Šumperku a právě Draci nás doma nedávno přehráli ve všech směrech. Očekávám, že skupina o udržení bude letos opět velmi vyrovnaná a každý bude moci porazit každého.

Lubomír Konečný (VHK ROBE Vsetín): Věděli jsme, že to bude nesmírně těžké utkání už do začátku, protože právě Poruba nám v tabulce šlape na paty. Možná bych i řekl, že se na nás projevil jakýsi strach více si věřit a něco vytvořit v útočném pásmu. Zbytečně jsme odhazovali od sebe puky v situacích, kdy jsme si mohli dát přihrávku, nebo naopak už zakončit. Myslím si, že z kraje dvou třetin jsme měli i dobré střelecké příležitosti, bylo tam pár tečí. Kdyby nám tam z toho padl jeden gól, tak ten zápas mohl vypadat i jinak. Neproměnili jsme ale ani přesilovky, což asi rozhodlo o tom, že Poruba zaslouženě vyhrála a bere tři body. Prohra mě mrzí zejména proto, že v posledních třech utkáních jsme se už herně zvedali a šli nahoru. Poruba je ale silný soupeř a tato prohra pro nás není vůbec jednoduchá. My se musíme soustředit na sebe a dát vše do toho, aby se to co nejdříve zlepšilo.