Vstupenky online

Vsetínští junioři nepřekvapili vedoucí Vítkovice a mají za sebou další debakl

Anna Pavlína Sedláčková, Helena Hegeďová • 05.10.2018

Vítkovice hrály svou hru opravdu efektivně, neboť už po první třetině odcházely s náskokem 3 gólů. Ve druhé třetině jim Vsetín sice vstřelil jeden gól, ale to je nezastavilo a domácím nasázeli 5 gólů. Hostujícímu Janu Bernovkému se v té samé třetině podařilo zkompletovat hattrick. Ve třetí třetině už jen dovršily kulatých 10 bodů a získaly tak 3 body. O tom, kdo si připíše jeden bod, měla rozhodnout nadstavba. O všem však rozhodly nájezdy, kde vítězná střela patřila vítkovickému Viktoru Konečnému.

DHL Extraliga juniorů - 9. kolo - 1. část pá 5.10.17:30
VHK ROBE Vsetín
HC Vítkovice Ridera
3:10(0:3, 1:5, 2:2 - N 0:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 22. Frydrych (Zeman, Krupa), 49. Frydrych (Lukačka, Ondračka), 50. Pospíšil (Lukačka) – 5. Bernovský (Fridrich, Smička), 16. Tvrdý (Krška, Gřesík), 20. Bernovský (Ivan, Fridrich), 21. Bernovský (Ivan), 25. Konečný (Potočný, Lewandowski), 28. Mrva (Lewandovski, Lednický), 30. Blaško (Ivan, Kunc), 35. Fridrich (Bernovský, Ivan), 42. Lewandowski (Potočný, Konečný), 44. Tvrdý (Krška, Gřesík), rozh. náj. Konečný. Rozhodčí: Šudoma – Novák, Blažek. Vyloučení: 6:2 + navíc Jindra (VSE) a Beránek (VIT) 10 min. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 141. Střely na branku: 28:45. Průběh utkání: 0:4, 1:4, 1:10, 3:10.

VHK ROBE Vsetín: Málek (25. Sachr) – Lašák, Ondračka, Zeman, Jenáček, Pernický, Kožený, Houser – Jindra, Klímek, Zetocha, Vrána, Veselý, Pospíšil, Lukačka, Krupa, Vašenka, Frimel, Frydrych.
HC Vítkovice Ridera: Piták (50. – 65. Mrázek) – Kunc, Bílý, Gřesík, Smička, Zapletal, Věntus – Konečný, Fridrich, Tvrdý, Bernovský, Krška, Lednický, Lewandowski, Beránek, Mrva, Blaško, Potočný, Ivan.

Byly to Vítkovice, kdo se v páté minutě utkání dostal zásluhou přečíslení do vedení. Petr Fridrich poslal za jízdy přesný pas na Jana Bernovského, a ten rychlý protiútok hostí zakončil prudkou střelou k levé tyči za přemísťujícího se gólmana Málka. Valaši mohli záhy snížit. Nejprve z vrcholu pravého kruhu střílel a dorážel Klímek. Následně se do podobné situace dostal Pospíšil. Jeho dorážka však byla spíše náhodná, stejně jako úspěšný zákrok Pitáka, který do neplánovaného pokusu vložil beton. Lukačka promáchl. Poté se neprosadil ani Vrána nebo Zeman, domácí se však stále drželi v útoku. Chyba Pernického v podobě podražení přidělala Vsacanům vrásky na čele, jelikož přesilovka Ostravy se zpočátku zdála být jako velice efektivní.

Ale nebyla. Domácí obránce se po dvou minutách vrátil na led a pokračovalo se dál. Hosté se stále drželi spíše trendu přečíslení, což jim po rychlém útoku Blaška potvrdil také gól Jiřího Tvrdého. Ten využil nepřesného zákroku lapačkou po pokusu Kršky z levého kruhu. Puk Málkovi přes výstroj přepadl k levé tyčce, kde už si najížděl právě zmiňovaný ostravský útočník. Vítkovice se staly lepším týmem a necelou minutu před koncem první třetiny donutily Málka ještě jednou se za svá záda ohlédnout. Znovu to byl hlavně odražený kotouč, co nadělalo před vsetínskou bránou zmatky. Do listiny se střelců se opět úspěšně zapsal Jan Bernovský.

Druhá třetina začala pěkně zostra, a to hned dvěma rychlými góly. Šestatřicet sekund po začátku prostřední dvacetiminutovky dovršil využitím vsetínské chyby hattrick Jan Bernovský, načež tečí střely Patrika Zemana odpověděl rychle Lukáš Frydrych. Z dobré práce Matěje Potočného u pravé tyčky následně těžil Viktor Konečný, který opět vrátil Vítkovicím čtyřbrankový náskok. A to nebylo vše. Kromě toho vyhnal z branky gólmana Jakuba Málka a mezi tři tyče se postavil David Sachr. A téměř okamžitě před sebou měl složitý úkol v podobě vítkovické přesilovky. Při Bernovského dorážce Krškovy střely u něj stálo štěstí, při pokusu Jakuba Mrvy mezi betony z vrcholu levého kruhu mělo však nejspíš zrovna přestávku. Jen pár sekund před polovinou zápasu usedl na trestnou lavici Frydrych a hosté svou početní výhodu opět využili. Nenápadná střela Jána Blaška se s lehkostí a nenápadností došourala až za brankovou čáru. To běžela 30. minuta a Vítkovice vedly už 7:1.

V pohledné akci se ocitla vsetínská trojice Jindra, Klímek, Vašenka. Toto trio jelo na branku proti jednomu vítkovickému obránci. Zapletal si i s přesilou poradil a poslal puk mezi modré čáry. Jindra s Klímkem se ale nenechali odradit. Prvně jmenovaný zakončoval na betony a vsetínský kapitán dorážel kotouč do lapačky. Po vhazování před Pitákem se hostující ofenziva sebrala, nelenila a Jan Bernovský poslal kotouč na Petra Fridricha, který prošel sám středem kluziště a zakončil do levého horního rohu. Snižovat mohl Frydrych, kterého poslal do brejku Vašenka. Přihrávka šla z levého křídla a Frydrych se po ní ocitl sám před brankářem. Vsetínu se ale v tomto zápase nedařilo takovéto jasné šance proměňovat a jinak tomu nebylo ani tentokrát. Obránce Kunc totiž dokázal hokejkou i po bruslařském manku zakročit a zabránit Frydrychovi ve střelbě.

Ani ve třetí třetině na sebe góly nenechaly dlouho čekat. Nejprve se od pravé tyčky prosadil Jakub Lewandowski, jako druhý se ve třetí části utkání trefil Jiří Tvrdý. Byl to druhý gól pro vítkovického hráče s patnáctkou na zádech a celkově desátý pro jeho mužstvo. Což se začalo projevovat na hře Vsetína, jehož hra směrem dozadu se mohla chvílemi jevit poněkud zmateně. Nezaspal však na dlouho. Po vyloučení Bílého se v 49. minutě prosadil Lukáš Frydrych, který si nabruslil na hranici brankoviště, odkud si šikovně poradil s brankářem. Neuběhlo ani 30 sekund a Vsetín se radoval znovu. Tentokrát radost domácích odstartoval Tadeáš Pospíšil, jenž obral v mezikruží svého soka o kotouč a bez rozmýšlení, a právě proto možná poněkud překvapivě, vystřelil. Propálil Dominika Pitáka, pro něhož to byly poslední okamžiky ve vítkovické bráně. Jeho místo převzal Kryštof Mrázek. Závěr třetího dějství ještě okořenila bitka mezi domácím Jindrou a hostujícím Beránkem. Souboj bez poznání vítěze ukončili rozhodčí.

V nadstavbě se do první větší šance dostali Konečný s Lewandowským, kdy mohl druhý jmenovaný pálit za přemisťujícího se gólmana. Puk však minul a na druhou stranu se vydali domácí, ani oni se však v první polovině pětiminutového prodloužení nedokázali prosadit. Další útok Konečného zastavil tvrdým střetem vsetínský obránce Jenáček, který se po svém defenzivním zákroku těžce zvedal z ledu. Poslední minuta hry se odehrála před Sachrem, ten však svůj tým podržel a dovedl hru až k nájezdům. Ke kterým ale vlastně ani dojít nemuselo, kdyby domácí bek Lašák využil svou šanci v poslední sekundě.

Hned v prvním nájezdu uspěl domácí Daniel Klímek, když se trefil pod horní tyčku. Ve třetí sérii střelou pod lapačku vyrovnal Viktor Konečný. A byl to právě on, kdo v osmé sérii nakonec roztáhl soupeřova brankáře a lehkou střelou poslal kotouč mezi betony.

Ohlasy k utkání

Petr Fojtů (VHK ROBE Vsetín): Dneska to moc hodnotit nejde. Jedním slovem opět katastrofa. Připadalo mi to hodně podobné zápasu ve Vítkovicích, kdy se nám to rozsypalo. Myslím si, že vítězství s Přerovem z minulého týdne nás hodně ukolébalo. Kluci polevili ve veškerých činnostech, které do nich tlučeme, a odraz toho byl pak vidět na ledě. Dneska nám to opravdu nevyšlo a zase škoda prodloužení, bod by se nám alespoň jako záplata hodil. Ale nepovedlo se. Zítra jedeme do Třince, takže doufám, že to bude lepší.