Vstupenky online

Juniorka to po vyrovnané třetině vzala na sebe a obrala Oceláře o všechny body

Helena Hegeďová • 06.10.2018

Junioři začali svůj druhý zápas ve dvou dnech gólem ve vlastním oslabení, což samozřejmě pobouřilo domácí Oceláře, kteří tak po pěti minutách vyrovnali. Samotná třináctá minuta utkání přinesla další dvě branky, po jedné na každé straně, a tak šli junioři do kabin za stavu 2:2. Vsetínský brankář Sachr už pak za svá záda nepustil ani jednu střeleckou šanci Třince. Zato Valaši se trefili ještě třikrát, čímž si spravili chuť po minulém utkání a tři body měli v kapse. Ten čtvrtý pro ně v následných samostatných nájezdech získal úspěšným pokusem Lukáš Jindra.

DHL Extraliga juniorů - 10. kolo - 1. část so 6.10.13:00
HC Oceláři Třinec
VHK ROBE Vsetín
2:5(2:2, 0:1, 0:2 - N 0:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 7. Geidl (Rufer), 13. Pastor (Geidl, Macháček) – 2. Zetocha (Krupa), 13. Krupa (Klímek, Jenáček), 31. Klímek (Jenáček), 47. Vašenka (Klímek), 48. Krupa (Zetocha), rozh. náj. Jindra. Rozhodčí: Šutara – Rychlý, Vengřín. Vyloučení: 6:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 87. Střely na branku: 32:49. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:5.

HC Oceláři Třinec: Švehlák – Krzak, Rufer, Konderla, Adámek, Michálek, Homola – Krč, Tománek, Indrst, Pastor, Wardas, Mikler, Geidl, Urban, Čmiel, Plandor, Matěj, Macháček
VHK ROBE Vsetín: Sachr – Lašák, Zeman, Jenáček, Pernický, Kožený, Houser – Jindra, Klímek, Zetocha, Vrána, Veselý, Pospíšil, Lukačka, Krupa, Vašenka, Frimel

Lepší vstup do zápasu prožili vsetínští hokejisté. Po faulu Zemana sice hosté hráli v oslabení, přesto se dokázali ujmout vedení. V čase 01:58 se před Švehlákem ocitl Adam Zetocha a mezi betony domácího brankáře dopravil puk do sítě. Oceláři ovšem velmi brzy srovnali krok, to když se v signalizované výhodě prosadil důrazný Nico Geidl. Další gól ale opět putoval na konto Vsetína. Ve třinácté minutě se střelou od mantinelu zapsal do statistik Tomáš Krupa a zařídil svému týmu těsný náskok. Ten ovšem hosté neudrželi ani šedesát sekund. Hned vzápětí totiž i přes faul soupeře skóroval David Pastor a do kabin se šlo za stavu 2:2.

Ve druhé části se prosadili pouze hostující hráči. Třinecká obrana nejprve úspěšně ustála závar Vsetína, vzápětí ale kapitulovala. Po přihrávce Jenáčka se do sólové akce vydal Daniel Klímek a střelou pod horní tyč vrátil hostům vedení. Oceláři mohli v samém závěru třetiny srovnat, Geidl ale před odkrytou částí klece nezasáhl prudce letící puk a následně se neprosadil tečující Plandor.

Také ve třetí dvacetiminutovce se prosadili pouze hráči v zelených dresech. V čase 46:12 se po přihrávce zpoza branky trefil přesně Jan Vašenka a pouhou minutu nato se po dorážce radoval Tomáš Krupa. Po šedesáti minutách ještě došlo na nadstavbovou část a rovněž bonusový bod nakonec putoval na hostující účet, o čemž v samostatných nájezdech rozhodl jediný úspěšný exekutor, Lukáš Jindra.