Vstupenky online

Juniorka třetí skalp Beranů nepřidala, ze Zlína se vrací s prázdnou

Helena Hegeďová • 19.10.2018

Třetí juniorské derby mezi Vsetínem a Zlínem se odehrálo na Zimním stadionu Luďka Čajky, kde už po 21 sekundách poslal svůj tým do vedení domácí obránce Hamrlík. V 10. minutě se trefil další ze zlínských beků, načež od poslední minuty první třetiny začali Vsacané náskok Beranů stahovat. Po trefách Jindry a Frydrycha bylo vyrovnáno. Do třetího dějství se nastupovalo za nerozhodného stavu a utkání rozhodl svou přesnou trefou Kočica. Co se týče přesilových her, oba celky mohly využít faulu soupeře celkem devětkrát. Vsetínu se to dvakrát podařilo, oba góly zelenožlutých padly v početní výhodě. Po tříbodovém vítězství Zlína následovala nadstavba, jež však neměla dlouhého trvání. Zlínští ji rozhodli už po 3 sekundách hry. Těmito čtyřmi body tak Berani nejen smazali tříbodový náskok Vsetína, ale dostali se i o bod a příčku před něj.

DHL Extraliga juniorů - 11. kolo - 1. část pá 19.10.15:00
Berani Zlín
VHK ROBE Vsetín
3:2(1:1, 1:1, 1:0 - N 1:0)

Branky a nahrávky: 1. Hamrlík (Hefka), 10. Dluhoš (Lekeš, Dobiáš), 54. Kočica (Dobiáš), 61. Pavlas (Sebera) – 20. Jindra (Klímek, Ondračka), 22. Frydrych (Jenáček). Rozhodčí: Škach – Novák, Wesley. Vyloučení: 9:9 + navíc Pavlas (ZLN) 10 min. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 80. Střely na branku: 44:33. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2.

Berani Zlín: Huf – Janošek, Hamrlík, Pavlas, Dluhoš, Talafa – Kočica, Hefka, Pröschl, Weintritt, Světlík, Lekeš, Podešva, Leška, Luža, Sedláček, Dobiáš, Fajkus, Sebera
VHK ROBE Vsetín: Sachr – Lašák, Ondračka, Zeman, Jenáček, Pernický, Kožený – Jindra, Klímek, Zetocha, Pospíšil, Lukačka, Krupa, Vašenka, Petriska, Frimel, Frydrych

Zlínští junioři začali utkání velmi dobře, protože po jednadvaceti sekundách se mohli radovat z gólu. Střelou od modré se prosadil Matyáš Hamrlík a ševci tak šli do vedení. Mladým Beranům to ale nestačilo. Již v desáté minutě přidal druhou branku Jan Dluhoš. Domácí hráči tlačili stále dál, ke konci první třetiny se však poprvé prosadil Vsetín, konkrétně se prosadil Lukáš Jindra a do šaten se tedy šlo za jednobrankového vedení Zlína.

Ve druhé třetině toto vedení domácím dlouho nevydrželo. Valašský klub se totiž dostal k brance minutu po začátku druhého dějství. Osmý gól v této sezóně si připsal Lukáš Frydrych, a tak bylo srovnáno. Poté už ve druhém dějství branka nepadla, mohli jsme jen vidět celkem sedm vyloučení a skvělé zákroky Daniela Hufa. To hlavně díky němu stále ševci drželi remízu, protože jeho zákroky byly neskutečné.

Třetí třetina už ale sedla lépe domácím hráčům. Sice v první desetiminutovce hráli dvakrát oslabení, ani v jednom ale neinkasovali. Poté už se Zlín prosadil. Konkrétně Jonáš Kočica, který ujel obraně hostů a střelou pod víko rozhodl o zisku tří bodů. Vsetín se ještě snažil o srovnání, nejprve mu to ale zkomplikovalo vlastní oslabení, které dokázal ubránit. Během posledních třech minuty, kdy se hrálo pět na pět, však branka už nepadla a mladí ševci se tak radovali z vítězství.

Tímto ale zápas ještě nekončil. Samozřejmě se jako vždy hrála nadstavba. Berani v ní mají skvělé statistiky, což opět potvrdili, protože ji vyhráli hned tři sekundy po jejím začátku. Petr Pavlas vyhrál úvodní vhazování, vyjel s kotoučem dopředu a střelou k levé tyči zajistil Zlínu i čtvrtý bod.

Foto: Jiří Zaňát