Vstupenky online

Bílí Tygři potopili Vsetín 4 minuty před koncem, nestačil ani Klímkův hattrick

Helena Hegeďová, Anna Pavlína Sedláčková • 12.01.2019

Valaši do zápasu vletěli a už v 6. minutě mohli slavit první gól. Pokud jste bedlivě sledovali utkání proti Slavii, nemohl vám uniknout úspěch kapitána Daniela Klímka. A teď založil na další. Během první třetiny dal dvě branky, Liberec dokázal vždy vyrovnat. Ve druhé třetiny se Bílí Tygři dostali do vedení. To však vývoj skóre otočili Frimel s Klímkem. Ten v 32. minutě slavil další hattrick. Frimel byl aktérem i další z klíčových akcí, když 4 minuty před koncem seděl na trestné a Liberec se dostal do vedení 5:4. V powerplay přidali hosté ještě trefu do prázdné. Zajímavostí je, že o 6 libereckých branek se rovným dílem postarali dva hráči. To už tedy máme tři hattricky na jeden zápas. Klímek však přeci jen postoupil ještě o stupínek výš, když v první minutě nadstavby rozhodl o bodu pro Vsetín.

DHL Extraliga juniorů - 11. kolo - 2. část so 12.1.12:00
VHK ROBE Vsetín
Bílí Tygři Liberec
4:6(2:2, 2:1, 0:3 - N 1:0)

Branky a nahrávky: 6. Klímek (Frydrych, Jenáček), 16. Klímek (Ondračka, Frydrych), 27. Frimel (Zemánek, Pernický), 32. Klímek (Sachr), 61. Klímek (Ondračka, Frydrych) – 7. Jiruš (Žemba), 16. Aubrecht (Vomáčka), 24. Jiruš (Klapka), 44. Jiruš (Jansa, Žemba), 57. Aubrecht (Charvát, Klapka), 60. Aubrecht (Žemba, Charvát). Rozhodčí: Kašík – Lukš, Novák. Vyloučení: 8:10. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 107. Střely na branku: 35:48. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3, 4:3, 4:6.

VHK ROBE Vsetín: Sachr – Lašák, Ondračka, Zeman, Jenáček, Pernický, Kožený – Klímek, Pospíšil, Lukačka, Krupa, Vašenka, Petriska, Frimel, Frydrych, Zemánek.
Bílí Tygři Liberec: Čajan – Böhm, Aubrecht, Starý, Hampl, Charvát, Had, Ira – Křepelka, Šafařovský, Jansa, Jiruš, Nezbeda, Klapka, Liška, Vomáčka, Rossmy, Šeliga, Žemba.

Vsetínští junioři se do zápasu vrhli už na začátku, kdy se jim Liberec dařilo držet pod tlakem. Skórovat v 6. minutě se jim podařilo, když se k puku dostal Daniel Klímek, kterému Frydrych nahrál do levého kruhu, odkud vypálil přímo za Čajanova záda. Liberec se ale hned vzápětí dostal ke kotouči a akci valašských hráčů oplatil, když vyrovnal na 1:1 střelou Vojtěcha Jiruše, který dokončil Žembův pokus o gól. Domácí se dostali do přesílení poté, co jeden z libereckých hráčů držel v šachu Frydrycha. Toho ale nijak nevyužili. Naopak museli snášet nátlak hostů, kteří již byli v plném počtu. V 12. minutě Klímek předvedl skvělou akci, kdy jel přímo naproti gólmanovi Tygrů, ten ale jeho střelu odrazil od betonů.

Vsetín se na chvíli ocitl v oslabení, které nemělo dlouhého trvání. Na trestnou lavici putovali dva hráči Liberce. Této přesilovky bylo už využito, a to opět Danielem Klímkem. Síly tak byly opět vyrovnané. Na ledě byl v tu chvíli i David Aubrecht, který získal nahrávku od Vomáčky, a za pár sekund vyrovnali. Valaši se poté drželi v útoku, kde prováděli spoustu akcí, které však končily mimo bránu. Liberec také dostal příležitost skórovat, vsetínští obránci ale byli v pohotovosti, puk si převzali na svou stranu a vyvezli ho až za modrou čáru.

V posledních sekundách první třetiny byl také vyloučen hráč z Liberce. Druhá tak začala přesilovkou Vsetína. Hrálo se hlavně před Čajanem. Jenáček dostal kotouč, ten se mu ale připletl pod brusle, tak nahrál na Klímka, který v tuto chvíli dostal šanci na hattrick, ten mu ale nevyšel, protože se jeho střela odrazila od gólmanových betonů. Ve 24. minutě opět skóroval Vojtěch Jiruš, který poslal puk lehkou střelou přímo mezi Sachrovy betony. Netrvalo dlouho a bylo opět vyrovnáno, tentokrát však za Vsetín vystřelil do brány Tomáš Frimel. Těsně poté co se Zemánek po svém vyloučení vrátil na led, tak šel na trestnou Frimel, kam ho o půl minuty později následoval hráč Liberce, hrálo se tak 4 na 4. Ve 32. minutě se k puku ve středním pásmu dostal Daniel Klímek, který si přejel celé útočné pásmo a vystřelil nad levé rameno Čajana.

Domácím se pak dařilo držet v útočném pásmu, kde dostali také hodně příležitostí. Nejprve se ke kotouči dostal Frydrych s Lukačkou, těm se ale do cesty postavili obránci Liberce. Potom měli puk Petriska s Vašenkou, těm už se dařilo víc. Čajan zachytil puk mezi betony. Ve 37. minutě byl vyloučen hráč z každého týmu. Na valašskou trestnou lavici ale putoval taky Klímek. Domácí si tak museli poradit s oslabením ve třech. Naštěstí se jim podařilo udržet Tygry mimo brankoviště a Sachr obhájil své místo v bráně, kdy nepustil za záda žádný gól. Poslední minutu třetiny už hráli domácí v plném počtu. Tygři se ale i tak předvedli skvělou akci, kdy mohlo být vyrovnáno.

Třetí třetina začala před Sachrem, kde se hrálo až do 42. minuty. To se už domácím podařilo dostat do útoku, kde své šance ale neproměnili. Hosté se dostali k puku a vyjeli vstříc domácímu gólmanovi, na něj první vystřelil Jansa, jeho střela ale skončila odrazem od levé tyčky, kde byl připravený Vojtěch Jiruš, který tak zkompletoval hattrick. Valaši dostali další šance v oslabení Liberce, těch ale nevyužili. Místo toho v 49. minutě šli na trestnou Vomáčka a Klímek. Na trestnou lavici Tygrů, ale taky putoval Aubrecht. Jenáček se dostal k puku a nahrál na Ondračku, jejich akce ale skončila potyčkou, kdy na trestnou odešel hráč Liberce.

Domácí své půlminutové přesilovky 3 na 5, opět nevyužili. Nedařilo se jim proměnit své šance ani ve hře 4 na 5. V 55. minutě jsme viděli dva brejky mířené proti Sachrovi, při druhém ale už musel vsetínský gólman zasáhnout. O minutu později byl vyloučen hráč Vsetína, toho se tygrům podařilo využít, kdy svůj druhý gól vstřelil David Aubrecht. Od 59. minuty hráli domácí bez brankáře. Ke kotouči dostal Žemba, který do levého kruhu nahrál na Davida Aubrechta, a ten vystřelil na prázdnou bránu a tím, jako třetí v zápase, zkompletoval hattrick.

V prodloužení netrvalo dlouho, kdy se k puku dostal Frydrych s Ondračkou, kteří dobruslili až k liberecké bráně, tam nahráli na Daniela Klímka, který poslal kotouč těsně za brankovou čáru, proto se chvíli dohadovalo, než mu byl gól uznán.

Ohlasy k utkání

Petr Fojtů (VHK ROBE Vsetín): Myslím si, že dneska nevyhrál lepší tým. Dneska jsme hráli opravdu po celé tři třetiny hodně dobrý hokej. Nevím, jestli jsme si včera nevybrali to štěstí se Slavií. V závěru to byl remízový zápas, tam rozhodlo jedno vyloučení. Zase nám to tam nespadlo, měli jsme dneska hodně šancí, ale musíme do příště trošku lépe vyřešit tu konečnou fázi. Zase jsme vyhráli prodloužení, což bylo na druhou stranu potěšitelné. Dneska jsme ale kluky pochválili, i když jsme prohráli. Když budou do budoucna takhle pracovat a hrát zápasy, tak si myslím, že z těch zápasů se vymáčkne daleko víc bodů.