Vstupenky online

To bylo drama! Vsetín spasil v prodloužení Kucharczyk, Valaši vedou 2:0

Jan Tajzler, Kristýna Zigmundová • 02.03.2019

Druhá bitva čtvrtfinálové série mezi Vsetínem a Prostějovem přinesla nervy drásající závěr. Pojďme ale postupně. První třetina skončila na Lapači bez branek, prostějovský nápor otupila opět nedisciplinovanost samotných Jestřábů, Vsetínští však přesilovky nevyužili. Otevření skóre přišlo až v prostředním dějství z hole Karafiáta. Ve třetí třetině využili Valaši zásluhou Tepera přesilovou hru. Prostějov sice snížil, neprůstřelnost Šelepněva trvající přes 113 minut ukončil Kolář. Hanáci v závěru sáhli k power-play, ve kterém hned v úvodu udeřil domácí Pechanec. Zdálo se, že je rozhodnuto, ale Prostějov během čtyřiašedesáti vteřin srovnal. V prodloužení pak dokázal vsetínský tým spasit Kucharczyk, když svou trefou zajistil Vsetínu vedení 2:0 v sérii, která se nyní bude stěhovat do Prostějova.

CHANCE LIGA - ČF2 so 2.3.17:30
VHK ROBE Vsetín
LHK Jestřábi Prostějov
4:3p(0:0, 1:0, 2:3 – 1:0)

Branky a nahrávky: 27. Karafiát (Slováček, Vítek), 52. Teper (Rob, Jonák), 58. Pechanec, 62. Kucharczyk(Březina, Rác) – 54. D. Kolář (Starý, Žovinec), 59. Husa (L. Volf), 60. L. Volf (Husa, Račuk). Rozhodčí: Dědek, Kopeček – Poruba, Rožánek. Vyloučení: 7:9, navíc Havlík (Prostějov) 10 min. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 4810. Střely na branku: 37:40. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:3.

VHK ROBE Vsetín: Šelepněv – Mikuš, J. Drtina, Slováček (A), Teper, Frolo, Jeřábek, Hryciow – Březina, Kucharczyk (A), Rác – Jonák (C), Pechanec, Rob – Kopta, Pitule, Theoret – Karafiát, Šilhavý, Vítek.
LHK Jestřábi Prostějov: Neužil – Žovinec, D. Kolář, Husa, Čáp, Havlík, Mikliš, P. Krejčí – Žálčík, Račuk, Starý – Dvořáček, Hanták, Pšenička – Nouza (A), Divíšek (A), L. Volf – Prokeš, V. Meidl, Venkrbec (C).

Úvodní buly domácímu celku nevyšlo podle přestav, nakonec však kotouč dokázali dostat do útočného pásma. Tam přišla přihrávka před bránu, ke které se dostal Březina, který zakončoval na dvakrát, bezvýsledně. Být přihrávka rychlejší, mohli se Valaši radovat z branky. Na druhé straně se ke střele z první dostal Mikliš, na kterého si Šelepněv vyjel a kotouč chytil. Následně mohl zahrozit Žalčík. I s jeho tečí si však domácí gólman poradil. Nebezpečná byla střela Čápa, kterou nešťastně tečoval Šilhavý. Šelepněv ale opět zasáhl. Další pěknou akci předvedl Žalčík, který nejprve vystřelil na gólmana domácích a následně se dostal i k nebezpečné dorážce, která Šelepněvovi podjela pod pravým betonem a šla mimo. V 8. minutě přišla šance pro domácí, když byl po faulu na Březinu vyloučen Venkrbec. Přes nepřehlednou situací před bránou se nemohl ani jeden z týmů zorientovat a kotouč se stále pohyboval v okolí brány. Nakonec se však po chybě domácích hosté osvobodili.

Následně přišlo další vyloučení, ale ani v něm se Valachům moc nedařilo. Navíc se z protiútoku dostal k nebezpečné střele Volf. V dalším dějství, se Prostějov dostal do tří. Tuto nevýhodu však hosté ustáli v pořádku a dokonce si i vybojovali útočné pásmo. 5. minut před koncem třetiny se podařilo Rácovi nastřelit levou tyčku. Na druhé straně se mohl prosadit Divíšek, s jeho šancí si ale gólman domácích poradil. V poslední minutě byl vyloučen domácí Karafiát. Výhody mohl využít Starý, Šelepněv si opět počínal bravurně.

V druhém dějství ještě doznívalo vyloučení Karafiáta, které Valaši bez větších útrap přečkali. Největší šanci měl Slováček, který v 6. minutě 2. třetiny zablokoval rozehrávku a jel dva na jednoho. Hned po této akci dokázal Slováček perfektně nahrát Jiřímu Karafiátovi, kterému se nepodařilo kotouč trefit na 100 %, dokázal ho však poslat tak dobře, že gólmanovi hostí projel pod betony a VHK vedlo 1:0. Následovalo vyloučení na straně hostí, které vyplynulo z tlaku domácích. Faulovaný byl Teper v obranném pásmu a Valaši měli šanci zvýšit vedení při početní výhodě. Tuto šanci ale nevyužili. Nejevíce se činil Pitule, jehož muška nebyla příliš přesná a kotouč mezi tři tyče nedostal. Ve 32. minutě byl vyloučen Březina za napadení. Tuto početní nevýhodu Valaši v klidu přestáli a nepustili hosty do větší akce. Hosté se sice snažili zasypávat domácího brankáře spoustou střel, ten ale všechny pokusy hostů pokryl, nebo vytěsnil mimo tři tyče. V poslední minutě byl vyloučen Pitule na 2+2 minuty a Valaši tak dohrávali třetinu opět v početní nevýhodě.

Vyloučení ustáli vsetínští opět bravurně. Při další šanci Vsetína se strhla potyčka v bráně hostí, za kterou se vylučovalo na obou stranách po dvou hráčích. Šilhavý a Kolář dostali 2+2 a Theoret s Žovincem po dvou minutách. Všichni za hrubost. Při následné hře byli Valaši aktivnější a hrálo se v domácím útočném pásmu. V šanci byl i domácí Vítek, který tváří tvář gólmanovi hostí zakončoval nejistě a kotouč do brány nedostal.

Slováček předvedl svůj bruslařský um a ujel všem, ke smůle domácích nahrával Robovi, který byl už moc nepředu a tak nedokázal zakončit. Tutovou šanci na gól tak Valaši vlastní vinou zahodili. Na druhé straně okamžitě zahrozil Dvořáček, který prostřelil betony Šelepněva. Jistému gólu zabránil na poslední chvíli Rob, který kotouč od levé tyčky nahrnul pod betony vsetínského brankáře. Tlak si hosté poté úplně pohřbili nesmyslným vyloučením, které Valaši okamžitě potrestali. Jakub Teper, který dostal kotouč z kruhu od Roba. Teper měl mezi kruhy čistý výhled a střelou se nemýlil. Valaši tak vedli 2:0. Euforie Valachů polevila po inkasované brance, kterou od mantinelu vystřelil Daniel Kolář. Nenápadná střela znamenala pro Prostějov možnost pomýšlet na vyrovnání. V posledních dvou minutách se Prostějov rozhodl pro hru bez brankáře. Po buly v útočném pásmu se ke kotouči dostali hosté. Havlík ale poslal nepřesnou střelu, tu zachytil Antonín Pechanec, který se spíše než vstřelit branku snažil vyhodit puk ven z obranného pásma. Podařilo se mu však puk vyhodit tak pěkně, že navyšoval na 3:1 a nic nevypadalo, že by utkání mělo být nějak dramatické. Havlík po své chybě zlomil hokejku a za to dostal 10-ti minutový trest. Prostějov však za pár sekund snížil z hole Jakuba Husy na 3:2 a bylo tak postaráno o zajímavou zápletku. Hosté následně znovu odvolali gólmana a tentokrát se jim tento krok podařil. Lukáš Volf nahodil kotouč od mantinelu a ten propadl Šelepněvovi kolem tyčky. Na Lapači bylo vyrovnáno. V posledních sekundách nahrával Vítek do jízdy Šilhavému, ten ale Neužila nepřekonal.

Na začátku prodloužení předvedl neskutečný zákrok Jan Šelepněv, když vykopl špičkou zvednutého betonu kotouč směřující do odkryté klece. Zde zafungovalo staré nedáš, dostaneš. Z protiútoku se po perfektní akci nakonec dokázal prosadit Radim Kucharczyk a Valaši berou druhé cenné a ubojované vítězství. Série se nyní stěhuje na horký led Prostějova, Valachy zde jistě nečeká nic jednoduchého.

Ohlasy k utkání

Trenér LHK Jestřábi Prostějov poskytne ohlas po ukončení série.

Luboš Jenáček (VHK ROBE Vsetín) - Většinou to bývá tak, že druhé utkání je ještě těžší než to první a je těžké takového soupeře jako je Prostějov porazit dvakrát po sobě, i když se hraje doma. Dnes se to potvrdilo. Prostějov hrál výborně, místy nás dost výrazně zatlačil. My jsme naštěstí vstřelili první branku. Poté byla dlouho taková tahaná o puk. V závěru jsme přidali gól a vypadalo to i za skóre 3:1 na jasný závěr. Bohužel jsme si to zkomplikovali a soupeř se neuvěřitelně vrátil dvěma rychlýma góly do utkání. V prodloužení jsme měli naštěstí v bráně vynikajícího Jana Šelepněva, který neskutečně vychytal, myslím, Račuka. Prakticky hned z protiútoku skóroval Radim Kucharczyk, který si to za letošní výkony opravdu zaslouží, pro něj takový zlatý gól. Nyní jedeme do Prostějova, tam nás určitě nečeká nic jednoduchého.