Vstupenky online

Junioři pokořili Vary na jejich ledě. Adámek rozhodl, Sachr má nulu

Anna Pavlína Sedláčková • 02.03.2019

I další kolo 3. části je pro vsetínské juniory velmi úspěšný - opět berou všechny body! Juniorům se podařilo porazit Vary na jejich vlastním ledě, kde domácí tým naposledy prohrál v říjnu. Tím, kdo rozhodl o výhře Vsetína již v první třetině, byl Lukáš Adámek, když dostal nahrávku a vystřelil z mezikruží. Další gól na stranu Vsetína získal Vašenka až v poslední minutě, a to do prázdné brány. Gólman Sachr taky prokázal své kvality, když v zápase se Západočechy vychytal všechny jejich střely, a připisuje si tak druhou nulu v sezóně.

DHL Extraliga juniorů - 2. kolo - 3. část so 2.3.15:30
HC Energie Karlovy Vary
VHK ROBE Vsetín
0:2(0:1, 0:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 16. Adámek (Vašenka, Jenáček J.), 60. Vašenka (Jenáček Š., Jenáček J.). Rozhodčí: Glanc – Tichý, Goltsch. Vyloučení: 6:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 86. Střely na branku: 35:35. Průběh utkání: 0:2.

HC Energie Karlovy Vary: Kašpar – Bernáth, Přibyl, Stejskal, Kořán, Tureček, Novák, Zavřel – Záruba, Šťastný, Novotný, Berčík, Prošek, Rozhon, Hotěk, Křehlík, Holub, Černý, Křemen.
VHK ROBE Vsetín: Sachr – Kunst, Ondračka, Zeman, Jenáček Š., Kožený, Jenáček J. – Klímek, Zetocha, Pospíšil, Lukačka, Krupa, Adámek, Vašenka, Petriska, Friml, Frydrych.

V prvních dvaceti minutách se gólově prosadili jen hosté. Ti do utkání vstoupili aktivněji a od první minuty se tlačili před Kašpara. První příležitost měl již po třiceti vteřinách Lukačka, jeho nahození od modré ale vzápětí přebrali domácí. V desáté minutě mohl Tureček poslat Energii do vedení, jeho střela z mezikruží ale do brány neprošla. V šestnácté minutě obdržel přihrávku do pohybu Lukáš Adámek a střelou nad beton dostal puk do brány. Hosté aktivní hrou vedení do konce třetiny udrželi.

Druhá perioda nepřinesla radost ani jednomu z týmů. Energie měla v půlce druhé periody dvě přesilovky krátce po sobě, ani jednu z nich však nedokázala využít, obrovskou šanci měl Černý, který vystřelil od levého kruhu, před Sachrem stojící spoluhráč se snažil puk usměrnit za vsetínského gólmana, bohužel pro domácí bezúspěšně. Jednu z dalších početních výhod měli i hosté tři minuty před sirénou, ve druhé dvacetiminutovce se však trefit nedokázali.

Poslední dějství nevypadalo na změnu stavu. V devětačtyřicáté minutě ale slavila celá domácí střídačka i její příznivci po prudké střele z mezikruží, puk se ale nedostal za brankovou čáru a jen těsně se odrazil o horní tyčku mimo Sachrovu klec, smolně se tak Karlovým Varům Nepodařilo vyrovnat. Během následujících pěti minut vylučovali sudí hned čtyřikrát, dvakrát na každé straně, ani ve hře 4 na 4 se ale týmy nedokázali prosadit. Druhý gól Vsetína přišel až čtyřicet sekund před koncem utkání poté, co to energetici zkusili s prázdnou brankou v šesti, do té se trefil Jan Vašenka. Výhru a body si tedy odvezli hosté.

Ohlasy k utkání

Václav Eismann (HC Energie Karlovy Vary): Gratulujeme soupeři k zasloužené výhře. Vsetín podal kompaktní týmový výkon s výbornými osobními souboji a případnou obětavosti. Dalším důvodem vítězství hostů byla naše křečovitá koncovka a celková vyšší vášeň pro hru na straně moravského týmu.

Libor Žilka (VHK ROBE Vsetín): Navázali jsme na dobrý výkon z předešlého zápasu. Myslím si, že jsme podali bojovný výkon podpořen skvělým brankářem. V důležitých momentech se k nám přiklonilo i štěstí. Štěstí přeje připraveným a těmi jsme dnes byli. Jsme rádi za tři body.