Vstupenky online

Skvělý výkon a pohodlná výhra. Vsetín si poradil s Litoměřicemi

Tomáš Kopecký • 19.10.2019

Vsetín proti Litoměřicím splnil úkol a na domácím stadionu uhájil důležité tři body, čímž se vrací zpět do nabité osmičky. Hlavní vliv na tom má především skvělá druhá třetina, ve které Valaši spustili koncert v útočném pásmu a prosadili se v průběhu devíti minut třikrát. Za vítězstvím však mířili už od začátku. Aktivita jim nechyběla a Lukeš se musel činit. Vše rozjel v 10. minutě premiant Gorčík, kterému první zápas v zelenožlutém dresu vyšel, protože si připsal hned 3 body za gól a dvě asistence. Na 2:0 zvyšoval v úniku Dostálek. Hostům se sice podařilo snížit, ale o další branky se postarali Vofl s Pechancem. Zodpovědní Valaši ve třetí třetině nepřipustili tlak a kromě nešťastného gólu Jánského spolehlivě drželi vedení.

CHANCE LIGA - 15.kolo so 19.10.17:30
VHK ROBE Vsetín
HC Stadion Litoměřice
4:2(1:0, 3:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 10. Gorčík (Pechanec), 23. Dostálek (Ondračka, Hryciow), 28. Volf (Gorčík, Pechanec), 32. Pechanec (Gorčík) – 27. Vitouch (Dajčar, Gaspar), 59. Jánský (Gaspar). Rozhodčí: Čech, Doležal – Štofa, Beneš. Vyloučení: 8:7. Bez využití. Diváci: 2920. Střely na branku: 24:22. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1, 4:2.

VHK ROBE Vsetín: Bláha – Hryciow, Slováček (A), Holomek, Kudělka, Jeřábek, J. Drtina, Ondračka – D. Tůma, Kucharczyk (C), Jonák – Dostálek, Rehuš, Procházka – Gorčík, L. Volf, Pechanec – Karafiát, Šilhavý, Hořanský.
HC Stadion Litoměřice: Š. Lukeš – Klejna, Marcel, Kukla (C), Strejček, Mlčák, Dajčar – M. Kadlec, Jícha, Voženílek – Jánský, Střondala, M. Beran – Kangas, Štohanzl (A), Korkiakoski – Vitouch, Přikryl, Kropáček.

Úvod první třetiny se nesl ve znamení zvýšené aktivity Valachů. Lépe bruslili, tlačili se do koncovky a využívali toho, že Litoměřičtí za sebou měli více než 400 kilometrů dlouhou cestu, a proto jim nějakou dobu trvalo, než se aklimatizovali. Hned v prvním střídání mohl udeřit Dostálek, kterého našel krásným pasem Kucharczyk, jenomže Lukeš byl včas připraven na svém místě. V páté minutě hlavní rozhodčí poprvé zvedl svou pravici a vyloučil Strejčka, hosté však bez větších problémů oslabení přečkali, naopak těsně po jeho skončení se z levé strany hnal Jícha, avšak v rychlosti nezkorigoval mušku. Vsetín ale pokračoval v útočné hře a v desáté minutě otevřel skóre. Pechanec oslovil ve středním pásmu rozjetého SEBASTIANA GORČÍKA, který zpracoval kotouč a zpoza obránce poslal přesnou ránu nad lapačku bezmocného Lukeše. Skvělá premiéra pro hráče, který na Lapači odehrál svůj první zápas po příchodu na hostování z Karlových Varů.

Litoměřice dostaly šanci na vyrovnání po podrážení Slováčka. Voženílek se hnal z levé strany, ale pravý okamžik na střelu prováhal a Holomkovi se podařilo jej zastavit. Po další přesilovkové kombinaci pálil z pravého kruhu Jánský, avšak Bláhova lapačka švihla vzduchem a vsetínský gólman v ní zachytil kotouč. Valaši oslabení zvládli, nejvíce jim zatrnulo těsně poté, když ujížděl v přečíslení dva na jednoho Vitouch, ale Jeřábek jeho akci zabrzdil obětavým pádem.

Gorčík se mohl v patnácté minutě zaskvět podruhé, když nečekanou přihrávkou od mantinelu oslovil do předbrankového prostoru Pechance, ten však neměl na střelu dostatek času a netrefil se do prostoru mezi třemi tyčemi. Konec první třetiny mnoho hokejové krásy nenabídl. Vsetín polevil, naopak hosté se stále nemohli dostat do ideálního zápasového tempa. Dalo se však čekat, že druhá dvacetiminutovka nabídne vyrovnanou bitvu.

To však Valaši nechtěli připustit a hned na startu druhé třetiny odskočili. Po přihrávce od Ondračky se do úniku vydal VLASTIMIL DOSTÁLEK a zamířil přesně k pravé tyčce. Litoměřice chtěly okamžitě tento stav změnit, k čemuž byl nejblíže Kangas, ale Bláhu nepřekonal.

Po faulu Kudělky hráli Severočeši přesilovou hru, jenže do přečíslení tři na jednoho se vydal soupeř a ťukes sehrál exkluzivně. Na jeho konci byl Vít Jonák, který mohl zakončovat do poloprázdné branky, smolně však trefil jen roztaženého Lukeše. Litoměřicím se podařilo poprvé na Lapači skórovat ve 26. minutě. Dajčar napřáhl na modré čáře a před brankou stal důrazný DAVID VITOUCH, který tečoval puk mimo dosah Bláhy. Tento stav však moc dlouho na výsledkové tabuli nesvítil. Další chybu v obraně vyrobili hosté v čase 27:25, Valaši ujeli do přečíslení a tentokrát byli v zakončení neomylní. Gorčík už mohl střílet, ale přesto vyzval ke skórování LUKÁŠE VOLFA, který se z bezprostřední blízkosti nemýlil. Volf mohl o chvíli později přidat další branku, ránu k tyčce však Lukeš vykryl. Poté našel Ondračka skvostným pasem Dostálka, ale ten vypálil jen těsně mimo. Vsetém byl v této fázi jasně na koni… A využil toho ke čtvrté brance. Hra čtyři na čtyři svědčila ANTONÍNU PECHANCOVI, který z pravého kruhu vymetl pavučinky v horním rohu branky. V dalších minutách hry se několikrát zaskvěl Bláha, jenž si zároveň i dobře postavil tyče, protože dělovky Štohanzla či Berana mířily těsně mimo. Naopak Marcelovu ránu od modré musel schovat do lapačky. Po druhé třetině vedl Vsetín 4:1 a měl nakročeno k vítězství.

Litoměřice ještě chtěly se zápasem něco udělat a Voženílek neměl daleko ke snížení. Prošel mezi dvěma hráči, ale v těsné blízkosti Bláhy už nezvedl kotouč nad betony. Gólman Vsetína se poté zaskvěl po ráně Berana k levé tyčce, když nádherně švihl svou lapačkou. Další fáze utkání se odehrávala bez vážnějších brankových příležitostí. Vsetín si zodpovědně hlídal své vedení a Kališníci se nemohli prosadit. Nepomohla jim ani přesilovka čtyř proti třem. Na druhé straně mohl Vsetín udeřit v přesilové hře po faulu Kukly, jenomže Kudělka od modré čáry nepropálil Lukeše. 

Severočechům sice utkání zdramatizovat nepodařilo, ale v samotném závěru se přeci jen ještě jednou prosadili, čímž kosmeticky upravili výsledek. PETER JÁNSKÝ nahodil kotouč ze středního pásma a ten se nešťastně překulil přes lapačku gólmana Bláhy. Na rozložení bodů to však již žádný vliv nemělo, a tak se utkání v pohodě dohrálo.

Ohlasy k utkání

Jiří Dopita (VHK ROBE Vsetín): Z našeho pohledu to bylo výborné utkání. Předvedli jsme bojovný, koncentrovaný výkon a zápas jsme odmakali. Bereme tři důležité body a věříme, že jsme se konečně nastartovali a budeme na dnešní výhru dál navazovat. Jsme rádi, že jsme utkání zvládli.

David Bruk (HC Stadion Litoměřice): Gratulujeme domácím ke třem bodům. Není o čem diskutovat, Vsetín byl lepším týmem a zaslouženě vyhrál.



×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava