Vstupenky online

Konečně pohodová výhra! Vsetín rozdrtil Benátky 8:0

Radek Bařina • 18.11.2019

Nejjednoznačnější zápas sezóny mají za sebou hokejisté Vsetína. Ti se po utrápených výhrách s Kadaní a Ústím nad Labem do svého soupeře zakousli již od prvních minut a až do závěrečných sekund jednoznačně dominovali. Dvěma brankami se na demolici soupeře v konečném poměru 8:0 podílel Martin Procházka, David Gába se pak bezchybným výkonem postaral o první nulu sezóny. Vsetín se tak sedmou výhrou v řadě naladil na sérii zápasů s celky z popředí tabulky. Tu odstartuje již ve středu na ladě pražské Slavie.

CHANCE LIGA - 23.kolo po 18.11.17:30
VHK ROBE Vsetín
HC Benátky nad Jizerou
8:0(3:0, 3:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 6. Karafiát, 11. Jonák (D. Tůma, Kucharczyk), 15. Procházka (Dostálek, J. Drtina), 21. Slováček (Jonák, Kucharczyk), 30. Dostálek (Jeřábek, Rehuš), 37. Dudáš (Kudělka, Jonák), 46. Pechanec (Gorčík, Teper), 50. Procházka (Kudělka, Rehuš). Rozhodčí: Jechoutek, Cabák – Roupec, Šimánek. Vyloučení: 7:7. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2440. Střely na branku: 46:15. Průběh utkání: 8:0.

VHK ROBE Vsetín: Gába – Slováček, Teper, Kudělka, Dudáš, Drtina, Jeřábek, Holomek – Jonák, Kucharczyk, Tůma – Procházka, Rehuš, Dostálek – Karafiát, Pechanec, Gorčík – Hořanský, Šilhavý, Vítek.
HC Benátky nad Jizerou: Schwarz (30. Žajdlík) – Kunst, Buchtela, Charvát, Bukač, Had, Niko, Ira – Průžek, Chrtek, Duda – Klapka, Najman, Rychlovský – Špaček, Šír, A. Dlouhý – Šeliga, Wiencek, Drábek.

Domácí nastoupili do utkání zostra a hned od úvodních minut ostřelovali hostujícího gólmana Schwarze. Diváci se dočkali gólu už v 6. minutě, kdy obrana Benátek vyrobila hrubou chybu ve vlastní třetině, a puku se zmocnil osamocený Jiří Karafiát. Pro vsetínského útočníka už nebyl problém poslat puk z mezikruží za Schwarzova záda – 1:0. Zanedlouho našel Kucharczyk zpoza brány Víta Jonáka a ten z bezprostřední blízkosti prostřelil hostujícího gólmana podruhé. Valaši na ledě dominovali a do první sirény stihli ještě jednu trefu. Martin Procházka byl v pravý čas na pravém místě, v přesilovce pohotově dorazil Drtinův pokus a zvýšil vedení Valachů už na 3:0.

Hosté měli šanci s utkáním něco udělat na začátku druhého dějství, ale místo kontaktní branky sami inkasovali počtvrté. Jonák s Teperem se dostali do přečíslení dva na jednoho, a když se zakončení prvního jmenovaného neujalo, odražený puk ukořistil Ondřej Slováček. Nejproduktivnější hokejista v zelenožlutém dresu se tváří v tvář Schwarzovi nemýlil, zvýšil na 4:0 pro Vsetín a připsal si jubilejní dvacátý kanadský bod v sezoně.

V dalším průběhu zápasu už bylo na ledě pouze jedno mužstvo. A to Vsetín, který navyšoval už tak vysoké vedení. Ve 30. minutě Schwarz čekal na dělovku Jeřábka z pravého kruhu, ale nevšiml se, že u jeho levé ruky čeká na přihrávku Vlastimil Dostálek. Vsetínský šikula se překvapivou otočkou zbavil zkušeného gólmana a ukázkově zavěsil do prázdné brány. To už bylo na Marka Schwarze příliš a přenechal své místo mezi tyčemi Matěji Žajdlíkovi. I ten ale brzy kapituloval, když jej nechytatelnou bombou od modré prostřelil domácí bek Martin Dudáš.

Ve třetí dvacetiminutovce pak Žajdlíka nachytal v nedbalkách Antonín Pechanec, když zblízka trefil mezeru mezi gólmanovým ramenem a tyčkou a propasíroval kotouč za brankovou čáru. Valaši kontrolovali průběh zápasu, gólový účet uzavřel v přesilovce svou druhou trefou v zápase Martin Procházka, jenž si na levé straně počkal na Kudělkův pas a z první nekompromisně zavěsil. Vsetín zvítězil jednoznačně 8:0 a navýšil sérii vítězství na sedm utkání v řadě.

Ohlasy k utkání

Jiří Dopita (VHK ROBE Vsetín): Utkání se mi hodnotí dobře. Samozřejmě vždycky je co zlepšovat, ale po dlouhé době jsme tentokrát spokojení jak s předvedenou hrou, tak s výsledkem. Doufám, že na oboje navážeme ve středu, kdy nás čeká utkání na ledě Slavie Praha.

Vladimír Čermák (HC Benátky nad Jizerou): Jednoznačně rozhodla prví třetina, ve které dal soupeř tři góly. Získal obrovský klid na hokejky a zbytek utkání byl dominantní. My jsme se vůbec k ničemu nedostali. Mohli jsme se z toho vyhrabat na začátku druhé dvacetiminutovky, ale místo vstřeleného gólu jsme inkasovali počtvrté. Domácí nás pak ve všech aspektech hry převyšovali.