Vstupenky online

Junioři potvrdili roli favorita a proti Warriors nezaváhali

Anna Pavlína Sedláčková, Helena Hegeďová • 29.11.2019

V polovině první třetiny se jako první prosadili Warriors, to však Valachy vůbec nezastrašilo a nejen, že o pár minut později vyrovnali a dostali do vedení, ale také svému soupeři nedovolili prosadit se až do konce zápasu. Ve druhé třetině přidali Vsetínští na své konto další tři góly. V poslední periodě se Vsetín prosadil v 41. minutě a do konce zápasu už žádný gól nepadl.

Extraliga juniorů - 21.kolo pá 29.11.18:30
HCM Warriors Brno
VHK ROBE Vsetín
1:6(1:2, 0:3, 0:1)

Branky a nahrávky: 11. Marčík (Karpíšek) – 15. Hilšer (Klímek, Ondračka), 20. Vašenka (Zeman, Ondračka), 23. Klímek (Ondračka), 25. Vavřík (Hilšer), 38. Vavřík (Málek), 41. Hilšer (Klímek). Rozhodčí: Reich – Czubaj, Nechvátal. Vyloučení: 8:6 + navíc Staněk (WAB) 10 min., Antoňů (WAB) 10 min. Využití: 0:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 51. Průběh utkání: 1:0, 1:6.

HCM Warriors Brno: Kašpar – Staněk, Mlčoch, Miloš, Rašovský, Bocián, Zelinka – Holotík, Karpíšek, Marčík, Mudrych, Vysloužil, Novotný, Kavický, Del Favero, Antoňů.
VHK ROBE Vsetín: Málek – Siner, Pernický, Zeman, Holáň, Kožený, Ondračka – Holba, Hilšer, Vavřík, Zemánek, Vrána, Vašenka, Klímek, Frimel.

Domácí začali aktivněji, po chvíli se hra sice vyrovnala, ale více šancí si opět dokázali vytvořit Warriors. Hosté se paradoxně zvedli ve svém vlastním oslabené, které výborně ubránili. I tak šli do vedení Warriors, když David Karpíšek vybojoval puk u mantinelu a poslal jej na v mezikruží připraveného Lukáše Marčíka, jenž pálil z první do vzdálenějšího horního rohu. 

Vsetín inkasovaná branka nabudila a od této chvíle byli právě hosté lepším celkem. Na 1:1 srovnal dělovkou z levého kruhu po ukázkové přihrávce Daniela Klímka Adam Hilšer. Valaši přečkali další oslabení a čekala je odměna v podobě, nakonec vítězné, branky z hole Jana Vašenky sedmnáct sekund před koncem první třetiny.

V další přesilovce navýšil vedení hostů Daniel Klímek, o dvě minuty později přidal gól i Michale Vavřík. Hra se začala přiostřovat a na puku byli aktivnější Valaši. Do velkých šancí se však přes precizní obranu domácího celku nebylo tak snadné dostat. Tenhle fakt vyvrátili opět až v přesilovce Hilšer s Michaelem Vavříkem, které do přečíslení dva na jednoho vyslal gólman Jakub Málek. Vavřík zakončoval do levého horního rohu.

Třetí třetina přinesla už jen jednu branku. Čtyřicet šest sekund po jejím zahájení se z mezikruží prosadil Adam Hilšer. Na průběhu poslední dvacetiminutovky se pak podepsala hlavně častá přerušení a vyloučení.

Ohlasy k utkání

Juraj Jurík (VHK ROBE Vsetín): V první třetině, která byla ještě vyrovnaná, jsme hráli hodně nedůrazně. Ve druhé třetině se náš výkon zlepšil a postupem času jsme začali hrát líp a líp a myslím si, že jsme zaslouženě vyhráli.