Vstupenky online

Vyrovnaná utkání s Šumperkem? Minulost. Junioři vyhráli čtyřgólovým rozdílem

Anna Pavlína Sedláčková • 17.01.2020

První třetina utkání se vsetínským juniorům nepovedla a prohrávali po ní 1:2. Ve druhé třetině se však všechno změnilo a hned na jejím počátku se dostali do vedení, které ke konci třetiny navýšili dalšími třemi góly. Třetí třetina tedy začínala za vedení Vsetína, kterému se v poslední periodě ještě jednou podařilo prosadit.

Extraliga juniorů - 32.kolo pá 17.1.17:00
VHK ROBE Vsetín
HK MD Šumperk
7:3(1:2, 5:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 5. Apolenář, 22. Baďura (Apolenář, Zeman), 24. Hilšer (Vavřík, Kožený), 33. Ondračka (Hilšer, Vašenka), 36. Vašenka (Kožený), 38. Hilšer (Ondračka, Klímek), 48. Vavřík (Hilšer, Klímek) – 5. Haluza (Horký), 6. Haluza (Poledna, Horký), 37. Šembera (Horký, Haluza). Rozhodčí: Hykel – Poláček, Bartoň. Vyloučení: 1:1. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Střely na bránu: 48:36. Diváci: 78. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 5:2, 5:3, 7:3.

VHK ROBE Vsetín: Málek – Kožený, Zeman, Siner, Houser, Ondračka – Veselý, Zemánek, Vašenka, Apolenář, Pospíšil, Klímek, Hilšer, Vavřík, Baďura, Vrána, Frimel.
HK MD Šumperk: Venouš – Plhal, Štrbík, Holub, Cekr – , Poledna, Šembera, Haluza, Jurča, Kavan, Tichý, Horký, Drlík.

Na góly se dostalo již v první třetině. První z nich patřil Šumperku, když se za záda Málka nečekaně trefil David Haluza. Nedlouho nato bylo vyrovnáno, za Vsetín se prosadil Jakub Apolenář, kterému se podařilo objet obránce už od modré čáry. Vyrovnaný stav dlouho nevydržel a Draci ze Šumperka byli opět ve vedení, další gól si připsal David Haluza

Ve 12. minutě se domácí ocitli v oslabení, kterého se hosté pokusili využít a dařilo se jim udržet před Málkem, ten však za svá záda už žádný gól nepustil. Když byly celky opět v plném počtu, tak to vypadalo na další gól hostů, Siner však byl ve správný čas na správném místě a vyslaný kotouč poslal za modrou čáru, kde se jej opět zmocnili Draci a útočili dál. 

Gólové hody začaly až ve druhé třetině. Po jejím začátku se do šumperské brány trefil Martin Baďura. Do vedení se Vsetín dostal ve 24. minutě střelou Adama Hilšera. Od poloviny třetiny se dostávalo pouze na góly. První z nich přišel v 33. minutě střelou vsetínského obránce Toma Ondračky. Nedlouho nato už byli domácí ve třígólovém náskoku, když se za záda Venouše prosadil Jan Vašenka. Draci ale nechtěli Vsetínu nechat výhru jen tak, a střelou Michala Šembera snížili jejich náskok. Stav 5:3 se hostům moc dlouho udržet nepodařil. A střelou Adama Hilšera se Valaši opět ocitli ve svém gólovém náskoku.

Z počátku třetí periody se více v útoku drželi Vsetínští, ale nedařilo se jim prosadit. V 45. minutě dostal šanci Šumperk, když se Drlík rozjel sám na bránu a vystřelil, vsetínská jednička se však nenechala zastrašit a rychlostí blesku svým betonem zabránila kotouči v průchodu do brány. Michael Vavřík se před polovinou třetiny dostal k puku a střelou za Venoušova záda připsal Vsetínu další gól. 

Ve druhé polovině třetího dějství byli hosté v oslabení, ale i tak se rozhodli zaútočit na vsetínskou bránu. Domácí obrana jim ale v počínání zabránila. Poslední minuty utkání byly spíše o dohrání, a tak se odehrávaly především ve středním pásmu, ze kterého se hostům v posledních vteřinách podařilo vyjet, na střelu do bránu jim ale už nevyšel čas.

Ohlasy k utkání

Juraj Jurík (VHK ROBE Vsetín): Celou první třetinu jsme měli velice špatnou. Od druhé třetiny se náš výkon zlepšil, začali jsme se prosazovat a s přirůstajícím počtem branek jsme utkání ovládli. V poslední třetině se zápas už jenom dohrával, určitě jsme rádi za tři body, ale jak říkám, ta první třetina byla velice špatná a měli bychom se z ní poučit.