Vstupenky online

Havířov nad síly dorostenců. Rozhodly neproměněné šance

Helena Hegeďová, Daniel Kinc • 24.09.2020

Vsetínští dorostenci byli v úvodu aktivnějším soupeřem, ale nedařilo se jim skórovat ani z jasných gólových šancí. Naopak se prosadili hosté, což je postupně dostalo do čela zápasu. Od druhé třetiny už byl AZ výrazně lepší, což potvrdil i navýšením náskoku. Ve druhé třetině se trefili jednou, ve třetí dvakrát, to ale svou jedinou branku vstřelili i Valaši.

ELIOD Extraliga dorostu - 3.kolo čt 24.9.19:15
VHK ROBE Vsetín
AZ Havířov
1:4(0:1, 0:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 56. Dědek (Koláček) – 15. Belan (Mikula P., Valouch), 25. Kremnický (Svozil, Mikula P.), 42. Žák (Bárta, Lysoněk), 58. Ungr (Svozil). Rozhodčí: Škrobák – Jurčík, Tvrdý. Vyloučení: 2:5. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 138. Střely na branku: 26:26. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4.

VHK ROBE Vsetín: Čada – Maršálek, Mikula V., Zedek, Fojtík, Machů, Valda – Koláček, Rigo, Adámek, Matějíček, Dědek, Turek, Hrdý, Čajanová, Vaněk, Tomek.
AZ Havířov: Dybal – Mlýnek, Valouch, Kremnický, Pilíšek, Zavřel, Kubíček, Kalina – Jung, Ungr, Mikula P., Kolat, Lysoněk, Belan, Žák, Loza, Svozil, Bárta, Siekierka.

Domácí hokejisté začali utkání hodně aktivně a tlačili se vpřed. První možnost otevřít skóre měl Turek, jeho rána z pravého kruhu ale mířila pouze do betonu brankáře Havířova. Na konci dvanácté minuty Machů vyslal do úniku Matějíčka, který zkusil bekhendový blafák, jenže branku soupeře minul. S první šanci se poté připomněli také Havířovští, když Mikula vybídl ke skórování Belana, jeho jemná teč ale nasměrovala puk kousek vedle branky hostů. Z další šance už se ale hosté dočkali. K odraženému kotouči se dostal Jakub Belan, který zamířil přesně do šibenice – 0:1. Oba týmy si zahrály na konci třetiny ještě přesilovku, další trefy se ale diváci na Lapači nedočkali.

Druhou část zahájila přesilovka VHK, v ní však paradoxně mohli udeřit hosté. Kolat se dostal do úniku a zkusil bekhendem zakončit po ledě, Čada však svoje betony včas zaklapl. To za minutu už se AZ radoval z dvoubrankového vedení, když od modré čáry vypálil zápěstím Adam Kremnický a jeho pokus skončil v horním růžku branky – 0:2. Brzy to mohlo být dokonce o tři gól, Kolat však nejprve trefil tyč a v další ložence jej vychytal pozorný Čada. Šance byly především na straně hostů. Ve 33. minutě získal Belan kotouč a když Čadu napoprvé nepřekonal, zkusil drzou obrátku zpoza branky. Kotouč málem zasunul do prázdné branky, na čáře jej však zastavil Machů. Domácí si v posledních minutách prostřední třetiny zahráli i dvojnásobnou početní převahu, ani z ní však neudeřili.

Třetí část začala pro Havířov skvěle. Kotouč přistál na holi Lukáš Žáka, který se trefil přesně pod ruku vsetínského gólmana a zvýšil už na 0:3. Domácí se snažili s vývojem duelu ještě něco udělat, ale marně dobývali branku do té doby neprůstřelného Dybala. Jiskra naděje přišla necelých pět minut před koncem, když se ve skrumáži před brankou odrazil kotouč k Matyáši Dědkovi a ten z těžkého úhlu snížil na 1:3. Domácí ucítili šanci, ale ta vzala brzy za své. Dvě a půl minuty před koncem ujel obraně Vsetíně Patrik Ungr, který ještě Čadu napoprvé nepřekonal, ale z následné dorážky už kotouč přehodil přes beton domácího strážce svatyně. Závěr si Havířov pohlídal a po výhře 4:1 si ze Vsetína odvezl tři body.

Ohlasy k utkání

Jan Dědek (VHK ROBE Vsetín): V první třetině jsme byli jasně lepší, neproměnili jsme gólové šance. Zničehonic dal soupeř šťastný gól. Ve druhé třetině nás soupeř postupně přehrával. Myslím si, že kdybychom využili přesilovky, tak by to vypadalo jinak. Soupeř byl aktivnější a dostával nás těžce pod tlak. Třetí třetina už byla vyrovnanější. Myslím si, že dneska rozhodly nevyužité přesilovky a neproměněné vyložené gólové šance.

Tomáš Urbánek (AZ Heimstaden Havířov): Měli jsme špatný vstup do zápasu. Soupeř měl v první třetiny čtyři nebo pět samostatných nájezdů a my jsme měli obrovské štěstí, že ty šance neproměnil. My jsme z ničeho dali první branku zápasu, a to nás trošku nakoplo. Od druhé třetiny jsme zlepšili náš výkon, měli jsme o trošku víc ze hry než soupeř. Za ty dvě třetiny si myslím, že jsme vyhráli, nechci říct úplně zaslouženě, ale byli to spravedlivé body. Dneska nám to uhrál gólman a štěstíčko v první třetině, protože tam měli daleko víc ze hr domácí a nás obrovsky podržel gólman.



×
Dnes v 18:00 | Muži
Rytíři Kladno
VHK ROBE Vsetín