Vstupenky online

I druhý zápas dopadl lépe pro Jihlavu. Série se stěhuje na Lapač

Anna Pavlína Sedláčková • 03.04.2021

V první třetině byli v útoku spíše domácí, kteří se také dostali do vedení. Vsetínským se poté podařilo vyrovnat v posledních minutách první třetiny. Druhá perioda byla šťastnější pro jihlavský celek, který využil přesilové hry a dostal se do vedení 2:1. Ve třetí třetině se hra pohybovala nahoru dolů, než se do prázdné brány prosadila Dukla, a tím rozhodla o výsledku utkání.

CHANCE LIGA - SF2 so 3.4.17:30
HC Dukla Jihlava
VHK ROBE Vsetín
3:1(1:1, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 3. Vítězslav Brož (Juda), 32. Fronk (Dundáček, Pekr), 59. Čachotský – 17. Zeman (Bartko, Pechanec). Rozhodčí: Zubzanda, Bejček – Kotlík, Kokrment. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 0. Střely na branku: 25:31. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1.

HC Dukla Jihlava: Žukov – T. Černý, Eliáš, Dundáček, Mareš, Bilčík, Strejček, D. Krenželok – T. Harkabus, Fronk, Illéš – Čachotský (A), Skořepa (C), T. Havránek – Lichanec, M. Zadražil, Pekr – Vítězslav Brož, Juda, Mácha.
VHK ROBE Vsetín: Málek – Smetana, Ondračka, Kudělka (C), Š. Jenáček, J. Jenáček, Bartko, Hryciow – Berger, R. Vlach, A. Zeman – R. Půček, Kucharczyk (A), Vítek – Březina, Pechanec, M. Lang – L. Bednář, Přikryl, Gorčík. Rozhodčí: Zubzanda, Bejček – Kotlík, Kokrment

Ihned po úvodním buly se do útoku hnala domácí Jihlava, ale za záda vsetínského gólmana se nikdo neprosadil. To se povedlo až ve 3. minutě, kdy střelou do horního rohu otevřel skóre Vítězslav Brož . Vsetínští se po inkasované brance začali více drát do útoku a došlo i na pár střel, které skončili buď mimo ,nebo v lapačce gólmana Dukly. Do velké šance se dostal Čachotský, ale před střelou zaváhal, což dalo příležitost Málkovi dostat se zpět na své místo po předešlé odražené střele. Vsetínským se nedařilo dostat do větší šance, a tak se na puku více drželi domácí. Jenže v 17. minutě již bylo vyrovnáno z přesilové hry 4 na 3, od levého kruhu střelou Adama Zemana. Jihlavské to ještě více nabudilo a na vsetínského gólmana poslali hned několik střel, Málek je však všechny úspěšně odrazil.

Vsetínští začali druhou třetinu více zostra, ale po pár sekundách se ke kotouči dostali domácí a Valaši se ocitli v těsném sevření před svou bránou. Třiadvacátá minuta přinesla šanci pro Březinu, ten však svou ránu poslal příliš vysoko. Kotouč si na své straně více drželi domácí, což vyústilo ve velkou šanci Eliáše, jeho střela byla sice silná, ale bránu minula a skončila až u mantinelu za Málkovou bránou. Stav se opět změnil v přesilové hře Jihlavy po zásahu Jiřího Fronka k levé tyči. Druhá polovina druhé periody se držela v duchu přesilových her, ale ani jedné straně se jich nepodařilo nijak využít. V posledních minutách, když už byli všichni hráči na ledě, se dostalo na několik rychlých, ale nepřesných střel na straně Vsetína.

Na začátku třetí třetiny se hra okamžitě přesunula před Žukovovu bránu, kde se Vsetínští vyslali několik nepřesných střel. Velká šance se naskytla Lichancovi, který se ocitl sám před vsetínskou bránou, jeho střelu k levé tyči však Málek bez problému odrazil. Od 45. minuty hráli hosté v oslabení, když si již podruhé nepohlídali počet hráčů na ledě. Jejich jihlavský soupeř se několikrát dostal ke střele, avšak ani jednu z nich se jim nepodařilo dostat za záda vsetínského brankáře. Do nadějné situace se dostal Ondračka, který se pokusil využít situace, kdy Žukov neměl dobrý výhled na puk, vsetínský obránce však střelu nevyslal přesně, a ta skončila u mantinelu. Vsetínský celek ke konci třetiny hrál v šesti bez brankáře. Tato taktika však pro zelenožluté neskončila dobře, protože se u pravého kruhu dostal ke kotouči Tomáš Čachotský, který zakončil do prázdné brány.

Ohlasy k utkání

Viktor Ujčík (HC Dukla Jihlava): Poučili jsme se hodně ze série s Litoměřicemi a hrajeme daleko zodpovědnější hokej. Pochopili jsme, že play-off je o agresivitě a chtění hrát hokej. Ale dokážeme rozpoznat, kdy to nemá smysl - pak se zatáhneme a tím pádem má soupeř daleko méně šancí. Druhý zápas jsme začali skvěle, ale zbrzdilo nás vypadnuté plexisklo, jenž nás dostalo z tempa. Jinak si myslím, že první třetina byla dost dobrá. Potřebujeme ale dostat produktivitu z šancí. Je špatný, když máme vyložené gólové šance, netrefíme branku nebo trefíme gólmana do břicha. Snažíme se klukům vštípit, že gólmanovi musíme dát šanci pustit gól. Střely musí být přesnější a hokej pak pro nás bude jednodušší. Když dokážeme odskočit na dva góly, tak gólman nebude pod takovým tlakem, obrana nebude pod takovým tlakem a bude se nám hrát lépe.

Jan Srdínko (VHK ROBE Vsetín): Byl to další vyrovnaný zápas. Vstoupili jsme do něj bez tří hráčů základní sestavy. V utkáních play-off rozhodují speciální formace, to znamená přesilové hry. Jeden gól jsme v početní výhodě vstřelili, ale ještě to není úplně ono. Měli bychom být v přesilovkách efektivnější. Potřebujeme zlepšit i střelbu a důraz v předbrankovém prostoru. Teď se musíme připravit na domácí utkání a uděláme všechno pro to, abychom podali co nejlepší výkon a vyhráli.