Vstupenky online

Broža hrdinou! Dramatická poslední minuta přinesla juniorům v Kralupech tři body

Helena Hegeďová • 26.09.2021

Vsetínští byli v Kralupech střelecky aktivnější, trápila je však koncovka a až do poloviny zápasu prohrávali. Po trefách Jurka a Vrány se Valaši dostali do zaslouženého vedení, jenže domácím stačila přesilovka v poslední minutě k tomu, aby srovnali na 2:2. Vsacané nesmutnili dlouho. O sedm sekund později zvládli Broža s Ramertem přečíslení dva na jednoho a rozhodli o tom, že tři body poputují na Valašsko.

Liga juniorů - 5.kolo ne 26.9.13:30
HK Kralupy nad Vltavou
VHK ROBE Vsetín
2:3(1:0, 0:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 3. Zajíc (Toulec), 60. Sulík (Stupka) – 32. Jurek (Vrána, Houser), 47. Vrána (Bachánek), 60. Broža (Ramert). Rozhodčí: Battěk – Karda, Stacho. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 63. Střely na branku: 26:43. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3.

HK Kralupy nad Vltavou: Němec – Hron, Vrbka, Kratochvíl, Toulec, Šmíd – Zajíc, Náhončík, Cihelka, Hanousek, Typolt, Šilhavý, Stupka, Sulík.
VHK ROBE Vsetín: Janura – Sýkora, Houser, Machů, Prčík, Fojtík, Čapka, Macík – Kopřiva, Janíček, Vrána, Sopek, Jurek, Bednařík, Koláček, Bachánek, Ramert, Broža.

Kralupy otevřely zápas rychlým gólem ve třetí minutě, když Erik Zajíc tečoval k levé tyči střelu Matyáše Toulce z mezikruží. Následně se hra přestěhovala před domácího gólmana Němce, kde také setrvala téměř po celou dobu první třetiny. Valaši byli aktivnějším týmem, ale jejich střely ne a ne najít cíl. Na hru Vsetína Kralupy po přestávce zareagovaly a byli to právě Středočeši, kdo se ve druhé třetině jako první usadil v útočném pásmu. Spolu se vsetínskou aktivitou ale Kralupy okopírovaly také střeleckou nepřesnost. 

Vsetín se mohl dostat do hry po vyloučení Stupky, ale to ještě nebyl ten správný čas. Důležitým pro vývoj utkání se stal až dvouminutový trest Šmída. Štěpán Jurek nejprve z vrcholu levého kruhu nahrál blíže postavenému Vojtěchu Vránovi a následně si sám našel dobrou pozici v mezikruží, odkud po Vránově přihrávce střelou z první poslal kotouč pod Němcovu lapačku. Vyrovnaný stav vydržel na kralupském zimním stadionu až do 47. minuty, kdy Vojtěch Vrána skóre otočil. Po všech peripetiích se zdálo, že Vsacané dojdou za tříbodovým vítězstvím. Jenže Kralupy se nevzdaly, o to spíš, když necelou minutu před koncem základní hrací doby usedl na trestnou lavici hostující Bachánek. 

Jakub Sulík šel za vyrovnáním velmi tvrdě. Po první dorážce u Janurovy pravé tyče ještě sudí rozpažil, Sulík se ale snažil tak dlouho, dokud kotouč přes gólmanův pravý beton nedostal a mohl se svým týmem slavit. Vsetínské polil studený pot, ale o sedm sekund později explodovala hostující střídačka radostí. Nejednou se v zápase ukázala vsetínská dvojice v přečíslení dva na jednoho a totéž po vhazování ve středovém kruhu předvedli Jan Ramert s Ondřejem Brožou. Právě druhý jmenovaný akci zakončil a třicet sekund před závěrečnou sirénou vystřelil Vsetínu tříbodové vítězství. 

Ohlasy k utkání

Juraj Jurík (VHK ROBE Vsetín): Dneska jsme nepodali optimální výkon. Střelecky jsme se během celého zápasu trápili. Nakonec jsme rádi za šťastné vítězství a určitě si tří bodů z Kralup vážíme a jsme za ně rádi.