Vstupenky online

Deváťákům se v Šumperku dařilo, připsali si druhou výhru

Hana Skupinová • 16.09.2023

Čtvrté kolo zavedlo Valachy do Šumperka, kde po dvou třetinách drželi čtyřbrankový náskok. Vítězství už si Vsetín vzít nenechal, přidal ještě jeden gól a soupeři dovolil pouze jednu přesnou trefu ve své síti. Deváťáci se tak ve skupině C udrželi se sedmi získanými body ze tří zápasů na čtvrtém místě. Další zápas je čeká už v neděli, kdy je na programu dohrávka prvního kola v Brně.

Extraliga 9. tříd - 4. so 16.9.14:00
HK MD Šumperk
VHK ROBE Vsetín
1:5(0:2, 0:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 49. Holub (Pospíšil) – 7. Kučerňák (Drozd), 20. Man (Planka), 34. Dubec (Kučerňák), 40. Man (Krupa, Dubec), 46. Dubec (Drozd). Rozhodčí: Novotná — Bubela, Lainka. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:1. Diváci: 55. Střely na branku: 21:25 (11:13, 4:6, 6:6). Průběh utkání: 0:5, 1:5.

HK MD Šumperk: Jurečka (41. Petruň) — Navrátil, Švácha, Krump, Koutný, Holub — Hovanec, Korhoň, Březinová, Muselík, Musil, Seidl, Pospíšil, Novák, Matocha, Gildainová, Minář.
VHK ROBE Vsetín: Holaň — Šedlbauer, Koňařík, Dubec, Spitzer, Karola — Klimša, Man, Nedzynski, Kučerňák, Drozd, Posád, Bláha, Krupa, Planka.

Vsetínští deváťáci se ve třetím zápase extraligy přijeli ukázat na led Šumperka. Krátce po začátku první třetiny se probojoval k brance Jakub Kučerňák, který výborně prošel přes bránící hráče a sám zakončil. Stav 1:0 se změnil až těsně před koncem první třetiny, kdy Vsetín ještě navýšil svůj náskok na 2:0 gólem Filipa Mana, který padl po chybě Šumperku. Druhá třetina byla dlouho bezbranková, ale v posledních deseti minutách se zvládli prosadit Valaši. Roman Dubec a Filip Man se dobře zorientovali v předbrankovém prostoru, do třetí třetiny tak šli hosté s pohodlným náskokem a čistým kontem za stavu 4:0. 

V poslední části utkání se za gólmana dostala dorážka vsetínského Romana Dubce, Šumperk na to odpověděl jedním gólem z přečíslení dva na jednoho, jehož autorem byl Adam Holub. Finální siréna tedy zazněla za stavu 1:5 a Vsetín se mohl radovat. Další zápas čeká Valachy už v neděli, kdy se vydají na led Komety Brno.