Vstupenky online
permanentky v prodeji! | Vstupenky na Winter Hockey Games ZDE | Počet prodaných permanentek: 1972 (19.9.2024)

Vsetín v přestřelce udolal Prostějov

Kamila Stříteská • dnes

Na vsetínském zimním stadionu se odehrál gólový festival. Domácí tým přestřílel Prostějov 5:3. Valaši předvedli efektivní útočnou hru. Jestřábi bojovali, ale na rozjetý Vsetín nestačili. Vítězství posílilo sebevědomí domácího týmu před středečním derby ve Zlíně.

Maxa liga - 6.kolo so 28.9.17:00
VHK ROBE Vsetín
LHK Jestřábi Prostějov
5:3(1:1, 3:1, 1:1)

Branky: 17. Šmerha (Jenáček, Dědek), 26. Stříteský (Rob, Jonák), 26. Jenáček, 36. Rob (Klhůfek), 54. Šmerha (Dědek, Jenáček) – 10. Illéš (Karabáček), 27. J. Veselý (Illéš, Babka), 60. Jiránek (Kindl, Karabáček). Rozhodčí: Cabák, Šico – Hanzlík, Frais. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:0. Oslabení: 0:0. Diváků: 2534. Střely na branku: 28:19.

VHK ROBE Vsetín: Lipiäinen – Zahradníček, Stříteský, Staněk, Teper, Jenáček, Smetana (A), Srdínko – Jonák, Klhůfek, Rob (A) – Jandus, Prokeš, Hrňa (C) – Šmerha, Dědek, Jaroslav Brož – Š. Bláha, Matějček, Hořanský.
LHK Jestřábi Prostějov: Štipčák – Zdráhal, Klimíček, Šidlík (C), Poledna, Krejčí, Babka (A) – Jenyš, Illéš, J. Veselý – Jiránek (A), Kindl, M. Tomeček – Pilař, Kučera, Karabáček – Korčák, Honejsek, Slanina – Jenčovský.

Úvodní dvacetiminutovka přinesla góly na obou stranách. Prostějov si nejprve zahrál dvě přesilové hry, které však nedokázal využít ve svůj prospěch. Čtyři minuty po druhé nevyužité přesilovce se hosté přeci jen prosadili. Karabáček zachytil kotouč v útočném pásmu a poslal přesnou nahrávku Jakubu Illéšovi, který v koncovce nemýlil - 0:1.

Jednobrankové vedení si hosté dlouho střežili, až narazili na Tomáše Šmerhu. Jeho střela nad lapačku se zastavila až v Štipčákově síti - 1:1. Pro Šmerhu se jedná o premiérovou trefu v novém působišti.Po první třetině se tak odcházelo do kabin za vyrovnaného stavu.

Druhá třetina přinesla gólové hody a dramatický vývoj utkání. Vsetín nejprve využil přesilovou hru, když Matěj Stříteský tvrdou střelou od modré čáry překonal Štipčáka a otočil stav na 2:1. O pouhých 15 vteřin později navýšil vedení domácích Šimon Jenáček, jehož střela propadla hostujícímu brankáři. Prostějov ale rychle kontroval, když Jan Veselý snížil na 3:2. Následovala přesilovka hostů, kterou ale Jestřábi nevyužili. Ve 35. minutě pak Luboš Rob zvýšil na 4:2 pro Vsetín, když dorazil Klhůfkovu přihrávku. V závěru třetiny měli domácí několik šancí na navýšení náskoku, ale Štipčák držel Prostějov ve hře. Celkově byla třetina velmi ofenzivní, padly v ní čtyři branky a hra se přelévala ze strany na stranu. Vsetín si díky produktivitě vybudoval dvoubrankový náskok do závěrečné části.

Třetí třetina začala tlakem domácího Vsetína, který si chtěl pojistit své vedení. Valaši měli několik dobrých šancí, zejména Staněk nevyužil velkou příležitost v 44. minutě. Vsetín si pak zahrál přesilovou hru, kterou sice nevyužil, ale udržoval si územní převahu. Prostějov se snažil o kontaktní gól, ale narážel na pozornou obranu domácích. Zlomový moment přišel v 54. minutě, kdy Tomáš Šmerha vstřelil svůj druhý gól v zápase a zvýšil na 5:2 pro Vsetín. Domácí tým si pak už hlídal vedení a kontroloval hru. V samotném závěru se ještě prosadil Tomáš Jiránek, který 54 vteřin před koncem snížil na 5:3 pro Prostějov. Na zvrat to už ale nestačilo a Vsetín si tak připsal cenné vítězství. Domácí tým předvedl velmi dobrý výkon zejména v útočné fázi, kdy si vypracoval řadu šancí. Prostějov bojoval, ale na rozjetý Vsetín to tentokrát nestačilo. Valaši si tak připsali důležité tři body do tabulky.

×
Odehrané v 17:00 | Muži
VHK ROBE Vsetín
LHK Jestřábi Prostějov
×
Odehrané v 12:30 | 9.tř.
VHK ROBE Vsetín
HC Oceláři Třinec
×
Odehrané v 17:30 | Jun.
HC Hvězda Praha
VHK ROBE Vsetín