Vstupenky online
Všichni vlakem na Letnou! | Vstupenky na Winter Hockey Games ZDE | Počet prodaných permanentek: 1990 (6.10.2024)

První výjezd bez bodu: Vsetín prohrál v Edenu

Kamila Stříteská • dnes

V 11. kole Maxa ligy změřili Valaši síly s pražskou Slavií. Skóre zápasu otevřel Luboš Rob, ale iniciativu převzali poté domácí. Ve třetí třetině se sice Vsetín natahoval po bodovém zisku, ale gólem v 55. minutě uklidnil Pražany Průžek. Vsetínští si zapisují první tříbodovou porážku na venkovním stadionu.

Maxa liga - 11.kolo so 12.10.15:00
HC Slavia Praha
VHK ROBE Vsetín
5:3(2:1, 2:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 10. Strnad (M. Beran, Gaspar), 18. Slavík (Havrda), 30. Holý (M. Beran, Polák), 33. Slavík (Veber, V. Beran), 56. Průžek (Knotek) – 10. Rob(Jonák), 30. Matějček (Jaroslav Brož), 47. Klhůfek(Smetana, Rob). Rozhodčí: Kostourek, Zavřel – Hradil, Pěkný. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 1742. Střely na branku: 23:30. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 4:2, 4:3, 5:3.

HC Slavia Praha: Růžička – Gaspar, Kočí, Hrdinka, Holý (C), V. Beran, Veber, Stejskal – M. Beran, Přikryl, Strnad – Průžek, Knotek (A), Šťovíček – Havrda, Polák, Slavík – Zvagulis, Slavíček, Novák (A) – Tichý
VHK ROBE Vsetín: Lipiäinen – Zahradníček, Stříteský, Staněk, Teper, Ondračka, Smetana (A), Srdínko – Jonák, Klhůfek, Rob (A) – Jandus, Prokeš, Hrňa (C) – Šmerha, Dědek, Jaroslav Brož – Š. Bláha, Matějček, Hořanský

Úvodní třetina zápasu mezi Slavií Praha a Vsetínem přinesla tři góly. Skóre otevřel v 9. minutě Luboš Rob, který po přihrávce od Víta Jonáka vybruslil zpoza branky a překvapivou střelou na zadní tyč překonal slávistického brankáře Růžičku. Radost Vsetína však trvala pouhých 15 vteřin. Matěj Beran vystřelil, Gaspar tečoval puk před brankou a Lukáš Strnad dokázal dorážkou protlačit kotouč za záda hostujícího brankáře Lipiäinena.

Vedení se Slavia ujala v 17. minutě. Maxim Havrda se Slavíkem se dostali do přečíslení 2 na 1. Havrda přihrál Marku Slavíkovi, který přesnou střelou poslal puk do sítě a zajistil Slavii vedení 2:1. První třetina skončila s tímto skóre. Střelecky byli aktivnější hosté ze Vsetína s poměrem střel 11:9. Obě mužstva měla po jedné přesilové hře, ale ani jedna nebyla využita.

Druhá třetina začala svižně, ale bez výraznějších šancí. Oba týmy se soustředily na pečlivou obranu a čekaly na chybu soupeře. Zlom přišel při polovině základní hrací doby, kdy se hra otevřela a začaly padat góly.

V 29. minutě se Vsetín dostal do oslabení, ale místo aby inkasoval, sám udeřil. Štěpán Matějček bleskově využil zaváhání domácí obrany a srovnal na 2:2. Euforie hostů však trvala jen 28 vteřin. Jan Holý okamžitě vrátil Slavii do vedení využitou přesilovkou.

O chvilku později předvedl Marek Slavík ukázkové individuální umění. Protáhl se obranou Vsetína jako nůž máslem a s chladnokrevností ostříleného střelce zavěsil - 4:2 pro Slavii. Tento gól výrazně posílil pozici domácích. I přes závěrečný tlak Vsetína a přesilovku v samém závěru třetiny si domácí dvoubrankový náskok udrželi.

Závěrečná dvacetiminutovka začala velice opatrně. Valaši chtěli otočit utkání na svou stranu, ale dlouho se jim nedařilo ohrozit domácí svatyni.

Postupem času začal Vsetín přebírat iniciativu a vytvářet si tlak. Několikrát nebezpečně ohrozil Růžičku v brance Slavie, zejména střelou obránce, kterou slávistický gólman neviděl.

Snaha hostů byla odměněna ve 47. minutě. Pavel Klhůfek šikovně tečoval střelu Ondřeje Smetany od modré čáry a snížil na 4:3. Vsetín tak od vyrovnání dělil pouze jeden gól, avšak v 55. minutě uklidnil Slavii Jiří Průžek, když trefou z mezikruží do horního rohu vrátil sešívaným dvoubrankový náskok, který si domácí pohlídali až do závěrečné sirény. 

Ohlasy k utkání

Aleš Totter (HC Slavia Praha): „Chtěl bych vyzdvihnout práci celé organizace při zviditelnění akce prevence proti rakovině. Byli jsme dneska kompaktní a v tom týmu nebyl slabý hráč. Vždycky, když jsme to potřebovali, tak jsme si pomohli gólem. Bereme cenný skalp favorita, který má výborný tým. Jsme rádi, že jsme udělali našim fanouškům radost a musíme pracovat dál. Nesmíme uhnout z té cesty, která je tu nastolená.“

Jiří Weintritt (VHK ROBE Vsetín): „Měli jsme špatný vstup do utkání a nepohybovali jsme se dobře. Dali jsme sice první gól, ale hlavním faktorem úspěchu domácího týmu bylo, že dokázal na naše branky pokaždé odpovědět téměř do minuty. Nedokázali jsme ten výsledek chvíli podržet a na tom stavět. Ve třetí třetině jsme ještě vyvíjeli nějakou aktivitu tlakem do brány a podařilo se nám snížit. Soupeř nám ale zase odjel a rozhodl pátým gólem.“



×
Odehrané v 15:00 | Muži
HC Slavia Praha
VHK ROBE Vsetín
×
Odehrané v 11:30 | 9.tř.
HCM Warriors Brno
VHK ROBE Vsetín