Vstupenky online

Detail zápasu

VHK Vsetín

- 6.kolo so 18.9.12:00
VHK ROBE Vsetín
HC Oceláři Třinec
2:2(0:1, 0:0, 2:1)
b>branky: 47. Havira, 53. Havira (O. Hruška) - 6. Čížek (Balčík), 42. Pospíšil (Švrček). rozhodčí: Hradil - Čech, Machálek. vyloučení: 8:11. Pospíšil 2+10. v oslabení: 0:0. využití: 2:2. střely na branku: 32:22. diváci: 110.
VHK ROBE Vsetín: Štefl - Nedbálek, Dalecký, Zeman, Hrabal, Pavelec, Giba, Fojtík - Květoň, Brynecký, Hruška O. - Havira, Badiura, Navrátil - Hliňák, Kapsa, Hruška P. - Uhlár, Dědek, Husička.
HC Oceláři Třinec: Holeš - Balčík, Hegegy, Švrček, Chvátal, Podešva, Byrtus - Pospíšil, Čížek, Škatula, - Polák, Novák, Hudcovský - Frieb, Krywda, Rak - Petrek, Drábek.
Právě slova zraněného útočníka Radka Hubáčka byla v sobotu splněna do posledního puntíku. S Třincem bývají vždy velmi vypjaté zápasy a bylo by i přesto dobré, kdybychom si udrželi neporazitelnost. “, podotkl před zápasem vsetínský útočník. Vítězná série domácích, ale proti Třinci byla po celý zápas na spadnutí. Do sestavy na místo Radima Hrušky se vrátil po maturitní zkoušce Daniel Brynecký.

Třinec nastoupil do zápasu s velkým odhodláním porazit valašského soupeře. Skvělé napadání, rychlé bruslení a dohrávání osobních soubojů u mantinelů překvapilo domácí obranu, že v úvodu chvíli trvalo než se „vsetínská mašina“ vyrovnala rozjetým hostům. Domácí se počátečnímu tlaku domácích bránili i za cenu faulů. Nejinak tomu bylo v 5. minutě, kdy za krosček seděl na trestné obránce Giba. Třinecký Balčík vypálil po zemi a puk úplně změnil směr po teči Čížka, domácí gólman Štefl se jen bezmocně díval, jak puk prudce zapadl pod horní tyč jeho svatyně - 0:1.

V 11. minutě pro změnu hráli domácí přesilovku, po rychlé kombinaci dua Hrabal – Nedbálek se k puku dostal Brynecký, který třineckého Holeše přímo do výstroje. V gólové šanci byl Kapsa, který si položil Holeše, ale puk zvedl nad bránu. Třinec přehrával v první třetině domácí rychlým bruslením a jen díky skvělému brankáři Šteflovi se jeho brankový náskok nezvyšoval. Třeba ve 14. minutě se na něho řítili Rak s Petrekem, ale mladičký gólman stačil střelu pohotově vyrazil. Ke konci první části sehráli Vsetínští další přesilovku, avšak Oceláři je prakticky vůbec nepustili do své třetiny, a tak se odcházelo do kabin za stavu 0:1.

Ve druhé části nastoupili domácí na led úplně vyměnění. Srovnali krok s Třincem začali více napadat a část druhé třetiny se pro změnu odehrávalo před brankou Holeše. Chuť po srovnání stavu byla obrovská a s neproměněnými šancemi ještě rostla. Ve 24. minutě Ondřej Hruška prokličkoval obranou Třince a v pádu přes obránce vystřelil, překvapený brankář Holeš stačil pouze vyrazit. Ve 26. minutě se Vsetínu naskytla příležitost hrát přesilovku 5:3. Navrátilovu teč Holeš chytil a domácím nejen v přesilovce, ale i po celý zbytek třetiny chyběla koncovka a hlavně štěstí, které se drželo při třineckém brankáři. Valaši nevyužili přesilovku, ale neustále doráželi na třineckou svatyni.

Ve 31. minutě Hliňák objel branku a přihrál Kapsovi, který opět přestřelil. O pár minut později vypálil od modré a Holeš parádním semaforem chytil puk do lapačky. V závěru třetiny hráli domácí několik desítek vteřin přesilovku 5:3. Květoň objel branku přihrál mezi kruhy Husičkovi, kterému střela mu nesedla. V závěru pak vystřelil Kapsa bekendem a Holešova mu jeho střelecký pokus zlikvidoval koncem betonu.

Ve třetí části domácí opět jako by zaspali a nechali Třinec zvýšit. V přesilovce vypálil Švrček a doražený puk doklepl za Šteflova záda Pospíšil. Hned v zápětí mohl zvýšit Pospíšil, jenž dostal zpoza branky přihrávku od Škatuly, ale jeho střelu mezi betony Štefl lapil. Domácí se přece jen dočkali. V přesilovce vypálil do skrumáže před brankou David Havira a puk se pomaličku došoural za brankovou čáru. O pár minut mohl vyrovnat Květoň. Ondřej Hruška mu nahrál z vlastní modré a nadějný forvard si blafákem položil Holeše, ale v rozhodující chvíli zvedl puk vysoko nad konstrukci branky. Třinec však na změnu stavu reagoval tvrdším přistupováním v osobních soubojích. Spoustu zákroků hlavní sudí Hradil pouštěl, ale přesto se to Třinci nevyplatilo.

V 52. minutě byl vyloučen Novák za naražení na mantinel. Vsetínský Havira po několika akcích svých spoluhráčů neotálel, objel branku a zasunul puk k pravé tyči Holešovy branky. Domácí se tak srovnali na 2:2. Hned po vhazování ujel vsetínské obraně Drábek, ale v pádu vystřelil těsně vedle branky domácích. Blízko vstřelení branky byl opět Třinec v 55.minutě, kdy hrál přesilovku. Třinecký Rak jel na Štefl, stahovačkou si ho položil a vystřelil do odkryté branky, v tu chvíli, ale na brankové čáře vyrazil puk Hrabal. Poté se v brankovišti ocitl šest hráčů a „někde pod nimi ležel i Štefl“ se zalehnutým pukem. I přes to, že si oba celky vzaly v závěru zápasu oddechový čas se snahou změnit skóre, střelecká listina už zůstala nezměněna.

Ohlasy k utkání

Josef Hrabal – obránce Vsetína: “ Nejdřív jsme se s Třincem přetlačovali. A pak jsme nedávali góly. Třinecký brankář měl velké štěstí, a taky nebyl tak kvalitní, aby tady vychytal nulu. V kabině před třetí třetinou jsme si řekli, že nemáme co ztratit, a tak jsme začali makat a dali jsme branku. Ta nás zvedla a přidali jsme další. Podle toho, jak se hra vyvíjela, bereme bod všemi deseti.