Vstupenky online

Detail zápasu

VHK Vsetín

- 1.Kolo čt 10.3.17:00
VHK ROBE Vsetín
HC Vítkovice Ridera
8:2(4:0, 4:2, 0:0)
Branky: Branky: 7. Hrňa (Ostrčil), 11. Ciupa (Hrňa, Ostrčil), 14. Plachtovič (Podešva, Hrňa), 18. Varga (Ciupa), 26. Ostrčil (Varga, Hrňa), 38. Švaňhal (Ciupa, Plachtovič) 40. Plachtovič (Vrdlovec, Podešva), 40. Varga (Ostrčil) - 28. Sedmidubský (Noga), 39. Noga (Faler). rozhodčí: Skoupý - Cambal, Deděk. vyloučení: 7:13, navíc Hrňa (VSE) 10 min OT.,Káňa (VIT) 5+OK NESP. Využití: 3:0. V oslabení: 1:0. Zásahy brankářů: 22:40. Diváci: 185.
VHK ROBE Vsetín: Němec - Ostrčil, Sznapka, Haschka, Stříteský, Jašek, Urban, Fabián, Kapr - Hrňa, Ciupa, Varga - Podešva, Vrdlovec, Plachtovič - Růžička, Michálek, Kořenek - Švajda, Surovčík.
HC Vítkovice Ridera: Vošvrda - Falter, Mikulík, Lyčka, Talián, Mlynář, Hartman, Jurčík, Hrubý - Maliník, Šofer, Hanke - Šedivý, Sedmidubský, Káňa - Noga, Olšar, Sturz - Vrána, Lukeš, Janda.
Michal Kubáň - Vsetín si přivezl z Vítkovic porážku 3:4 a v případě postupu musel vyhrát o dvě branky. Rychlý nástup do třetiny a vstřelit první branku. Taková byla taktika v postupovém zápase. Vsetínští ale byli už počátku zápasu úspěšnější v jejím naplnění. Už ve 3. minutě Šedivý vypálil prudkou střelu od modré a její tečovanou verzi Němec vyrazil mimo hrací plochu. Od dvě minuty později se dva Vítkovičtí řítili na samotného Němce, ale v poslední chvíli jim přihrávku vypíchl Urban. Na druhé straně akci Káni, nejlepšího střelce Vítkovic, za cenu faulu zneškodnil Haschka. V přesilovce Ostrčil krásným lobem od brankové čáry ideálně našel na útočné modré volného Hrňu, jenž rychlým blafákem pod víko otevřel skóre.

O čtyři minuty později hráli Valaši přesilovku. Po ose Ostrčil – Hrňa se kotouč dostal k Ciupovi, který po vyšachování vítkovické obrany, střílel do odkryté branky – 2:0. V tomto okamžiku Vsetín otočil brankové manko z předchozího zápasu a byly to právě Vítkovice, kterým se ztrácel postup. Valaši ale nezlenili a šlápli na plyn. V 11. minutě hrál Vsetín přesilovku, Vrdlovec nahrával z pravé strany před branku a puk tečován Haschkou prosvištěl jen těsně kolem pravé tyčky brankáře Vošvrdy. Ani následná dorážková „trma vrma před vítkovickou svatyní branku nepřinesla. Skóre se měnilo až v čase 13:58. Hrňa zavezl puk před branku hostí, po sérii dorážek doklepl puk za Vošvrdova záda Plachtovič - 3:0.

O tři minuty mohl Vsetín opět zvýšit. Ale Haschka stojící sám před Vošvrdou napálil bezhlavě kotouč do jeho betonů. Dvě minuty před koncem první části Valaši zužitkovali i přesilovou hru 5 na 3. Kombinace přihrávek křídlo – střed v podání Ciupy a Vargy vrcholila gólem z hokejky posledně jmenovaného, a Vsetín tak zvýšil na 4:0. Minutu před koncem první části si pokoušel napravit reputaci vítkovický brankář, když bravurním semaforem schoval do lapačky Podešvovu střelu z mezikruží.

Ve druhé části Vítkovice přidaly na bruslení a na důrazu. Avšak Vsetín, posilněn brankovými hody v první části, se fyzicky přizpůsobil. Ve 22. minutě Káňa přihrával Šedivému před branku, ten jen lehce nadzvedl puk, přičemž černou touš těsně proplachtil kolem pravé tyče Němcovy branky. O dvě minuty později Mikulíkovu bombu od modré Němec pohotově vyráží. Od půlky druhé části se začal hrát divácky atraktivní hokej nahoru dolů, ze kterého se radoval domácí Vsetín. V čase 25:53 potrestali domácí faul Hartmana. Od modré vypálil Ostrčil a jeho ránu tečoval do branky Varga - 5:0.

O minutu později se stupňoval tlak domácích, když se z pravé strany řítil na Vošvrdu vsetínský Podešva. Jeho střelu však vítkovický fakír vyrazil ramenem. I na pravidlo “nedáš, dostaneš” se v zápase dostalo. Zaváhání v obraně domácích využil totiž v zápětí Maliník a dorážkou přes ležícího Němce korigoval stav zápasu na 5:1. Ve 33. minutě hrál Vsetín přesilovku 5:3, ale kromě několika Ciupových střel prakticky výrazně neohrozil branku soupeře. V 38. minutě si Hrňa vracející se z trestné lavice prohodil puk s Vargou a Otrčilem, kteří se řítili sami na Vošvrdu. Varga přihrál Ostrčilovi, brankář Vošvrda se již nestačil přemístit, a vsetínský obránce zvýšil na 6:1.

Neuběhly ani ne dvě minuty, a Vítkovice snížily. Hned po vhazování využil zmatku před vsetínskou brankou Noga a z bezprostřední blízkosti překonal Němce. Valaši ale dlouho neotáleli s odpovědí. V čase 39:17 si Vrdlovec prohodil puk s Plachtovičem, který zvýšil na 7:1. Uběhlo 17 vteřin a červené světlo na brance hostí bylo opět v pohotovosti. Ostrčil stejně jako u první branky Vsetína, krásnou příhrou uvolnil do brejku Vargu, který si nekompromisní ranou mezi betony, smlsnul na vítkovickém brankáři.

Ve třetí části Vsetín kontroloval hru neprostupnou obranou a zmatky ve vítkovické obraně využíval k častým výpadům do třetiny hostí. Minimální gólovou efektivitu nahrazovaly Vítkovice počtem vyloučených. V 50. minutě byl vyloučen do konce utkání nejproduktivnější hráč Vítkovic Jan Káňa za nesportovní chování a hosté definitivně složili zbraně. O šest minut později zastavil Hasckovu sólo přes celé hřiště Hanke. Hlavní sudí Skoupý nařídil trestné střílení. Vsetínský obránce ale ranou do pravého betonu Vošvrdu nepřekonal. Po zbytek zápasu se nic zvláštního nestalo, neboť otěže k zápasu měli Valaši pevně ve svých rukou. V sobotu začíná čtvrtfinále, ve kterém se Vsetín utká se Slavii na jejím ledě. Hraje se na dva vítězné zápasy. Druhý zápas se hraje v pondělí 14.3. od 17:00 na vsetínském ledě.

Ohlasy k utkání

Jaromír Korotvička – Vsetín
„Věděli jsme, že musíme jít do soupeře už od první minuty a kluci to zvládli úplně perfektně. S odhodláním šli do nich a k ničemu Vítkovice nepustili. První třetina skončila 4:0, Vítkovice na nás v první třetině vystřelily tak dvakrát. My jsme se uklidnili, kluci pokračovali se stejným nasazením i ve druhé třetině, neodevzdali to. Nehráli na brejky, týmově bojovali, je to tedy úspěch celého mančaftu. Druhou a třetí třetinu jsme pak měli pod kontrolou. Musím také poděkovat klukům, že se nenechali vyprovokovat k odvetným faulům, když Vítkovice přitvrdily. Hráli jsme týmově, srdcem a bojovali jsme to rozhodlo, že jsme postoupili do dalšího kola.“