Vstupenky online

Závěr roku přináší hráčské výměny, se Vsetínem jednal Frýdek-Místek

Jan Tajzler • 30.12.2023

Samotný závěr kalendářního roku 2023 přináší ještě hráčské změny v kádrech Vsetína a Frýdku-Místku. Oba kluby se dohodly na výměnách hráčů. Ze Vsetína se k rysům dočasně připojí útočník Pavel Kubiš a také obránce Jakub Teper, který se tak po zranění rozehraje na pomezí Moravy a Slezska. Valaši naopak do svých řad získávají útočníka Vojtěcha Šuhaje. Dohoda je platná do 31.1.2024.

Vojtěch Šuhaj se narodil v Písku a v jižních Čechách také prošel mládežnickými kategoriemi Písku a také Českých Budějovic. V juniorce se dostal do výběru Plzně, kde také na 2 utkání nakoukl do nejvyšší soutěže. Do velkého hokeje jej však naplno dostalo až angažmá zpět v jeho mateřském Písku, postupně se ale vypracoval a jeho služby si vyžádal Šumperk, který ještě tehdy hrál Chance ligu. 

V sezoně 2022/2023 byl už plnohodnotným členem základní sestavy Draků, ale sestupu klubu z podhůří Jeseníků nezabránil, nicméně v 50 utkáních si připsal 28 kanadských bodů za 7 branek a 21 asistencí. Kariéra pokračovala pro mladého Šuhaje nadále v Chance lize, před startem sezony se dohodl s Frýdkem-Místkem, kde zatím ve 28 zápasech nasbíral 6 kanadských bodů. Nyní přichází pro odchovance píseckého hokeje příležitost ukázat se na Vsetíně.

Vyjádření trenéra Luboše Roba:

„Na měsíční hostování odchází Kuba Teper, který se v podstatě uzdravil po čtyřech měsících. Domluvili jsme se tak, že odchází do Frýdku-Místku a to z toho důvodu, aby nabral herní praxi. Frýdek ho navíc jako hráče velmi dobře zná. Určitě tam bude mít větší ice-time a větší možnost hrát, než po tom zranění by hrál u nás. My budeme rádi, že tu herní praxi získá tam, kde v loňské sezoně hrál. Věřím, je to dohoda, která pomůže nejen Kubovi ale i oběma klubům. Poprvé v sezoně máme uzdravené všechny hráče, máme teď k dispozici 9 zdravých obránců, proto jsme si mohli dovolit Jakuba uvolnit. Po měsíci se Kuba vrátí zase zpátky."

„Co se týče Pavla Kubiše, tam je to tak, že byl také zraněný. Snaží se do toho dostat postupně. V tuto chvíli nemá takové herní vytížení, které by si představoval on sám i my. Frýdek-Místek nás požádal o zkušenějšího hráče a my jsme po dohodě s Pavlem usoudili, že tam bude v tuto chvíli platnější a pro něj samotného bude herní vytížení také větší. Věřím, že mu to určitě pomůže a Pavel se nám vrátí v herní pohodě."

„Oplátkou za to přichází do našeho klubu Vojta Šuhaj. Je to mladý, perspektivní hráč, se kterým jsme jednali už před začátkem letošní sezony, tehdy to ještě nevyšlo. Dohoda obou klubů byla taková, že v tuto chvíli přijde na měsíční hostování k nám na Vsetín." 

Zdroj foto: www.hcf-m.cz

banner pod článkem