Vstupenky online

Nový příběh i spolupráce s nemocnicí. Stoupa Cup a VHK budou pomáhat ještě víc

Klub • 11.06.2024

Téměř šest set tisíc korun. Tolik činil výnos premiérového ročníku #POMAHAME, společného dobročinného projektu VHK ROBE Vsetín a spolku Stoupa Cup. Cílem bylo prostřednictvím nejrůznějších aktivit vybrat co největší finanční obnos a pomoci tak malému Teovi v jeho boji o návrat do běžného života. Po sezoně, která pro vsetínské hokejisty skončila zlatem v Chance lize a také zmíněným výtěžkem, bude úspěšný projekt pokračovat dál. A má potenciál pomoci ještě víc!

Hokejisté tentokrát zaměří svoji pozornost na osmiletého Radimka Hnika z Valašského Meziříčí. Ten byl donedávna zdravým dítětem, školákem a také sportovcem. V dubnu letošního roku ale kvůli zdravotním problémům navštívil s rodiči lékaře. Výsledkem byla diagnóza akutní lymfoblastické leukemie.

„O příběhu rodiny Hnikových jsme se dozvěděli přímo z hokejové kabiny a nebylo nad čím přemýšlet. První ročník #POMAHAME vyšel perfektně, proto bychom fanoušky opět rádi vtáhli do děje a budeme se snažit posbírat co možná nejvíce peněz,“ sdělil za spolek Stoupa Cup Zdeněk Čablík.

Druhý ročník projektu #POMAHAME bude opět trvat několik měsíců a probíhat z větší části stejně jako v uplynulé sezoně. Finance, které se podaří shromáždit, využije Radimkova rodina na zajištění hygienických potřeb, zdravotních pomůcek, nízkobakteriální stravy, nehrazených medikamentů a také na chod domácnosti.

Novinkou je snaha o rozšíření registru dárců kostní dřeně. Vhodného dárce totiž v budoucnu může hledat jak malý Radimek, tak řada dalších pacientů s problémy krvetvorby či onemocněním na bázi leukemie. Aktuálně na vhodnou kostní dřeň čeká asi čtyřicet tisíc Čechů. Každý nový člen registru tak může znamenat záchranu jejich života. Valaši k této části projektu využijí spolupráci se Vsetínskou nemocnicí. Zápis do registru bude probíhat na vybraných akcích a to jednoduchým výtěrem z krku.

„Po úspěšném prvním ročníku POMAHAME pro nás bylo přirozené v projektu pokračovat. Jsme velice rádi, že se nám jej podaří posunout zase o kousek dál a rozšířit možnosti pomoci. Navíc máme po svém boku dalšího silného spoluhráče. Se Vsetínskou nemocnicí dlouhodobě spolupracuje jak Stupa Cup, tak VHK. Ať už se jedná o tradiční akci Hokej na dřeň či kampaň Tací sa nerodí na rovině, která vznikla letos v lednu. Moc rádi nyní tuto spolupráci rozšíříme,“ uvedl Václav Trávníček za VHK ROBE Vsetín.

„Vstupem do registru můžete dát šanci na uzdravení pacientům s leukémií či dalšími poruchami krvetvorby. Podmínkou je věk od 18 do 35 let, dobrý zdravotní stav (žádné závažné onemocnění v minulosti), vyplnění dotazníku, výtěr z dutiny ústní, a především ochota pomoci při záchraně života a zdraví těžce nemocných pacientů,“ vysvětlila primářka hematologického a transfuzního oddělení Vsetínské nemocnice MUDr. Jana Pelková.

Druhý díl společného charitativního projektu #POMAHAME symbolicky odstartuje 14. června na Odpoledni VHK na Kapce.

Nejrychlejší cestou, jak pomoci, je bude také nyní převod na transparentní účet č. 2201425944/2010 (odkaz zde).

banner pod článkem