Vstupenky online

Skvělý obrat ve třetí třetině přinesl Valachům čtvrtý triumf v řadě

Jan Tajzler • před 3 dny

Valaši k první odvetě vyjeli na domácím ledě, ve středečním večeru hostili rezervu pradubického Dynama. Do utkání vstoupili zelenožlutí lépe, ale Dynamo do první sirény otočilo skóre a o dva kroky napřed bylo i před třetí třetinou. V závěrečné pasáži však Vsetínští rozjeli exhibici a šesti brankami strhli skóre na svou stranu. Druhý hattrick ve vsetínském dresu zaznamenal Pavel Klhůfek, centr elitní formace prožil skvělý večer, na vítězství svého týmu se podílel celkovou bilancí 4+1.

Maxa liga - 15.kolo st 23.10.17:30
VHK ROBE Vsetín
HC Dynamo Pardubice "B"
8:4(1:2, 1:2, 6:0)

Branky a nahrávky: 4. Klhůfek (Rob, Stříteský), 25. Staněk (Prokeš, Jandus), 43. Klhůfek (Rob, Jonák), 48. Klhůfek (Jonák, Rob), 48. Jandus (Prokeš, Jenáček), 50. Klhůfek (Jonák), 58. Stříteský (Rob, Klhůfek), 59. Hořanský (Matějček, Š. Bláha) – 10. Gromadzki (Jevtěchov, Zeman), 13. Formánek (Tvrdík, Kaut), 31. Žálčík (Rákos, Kalužík), 34. Kalužík (Žalčík). Rozhodčí: Šudoma, Šico – Komínek, Král´. Vyloučení: 0:6. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2010. Střely na branku: 43:18. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:2, 2:2, 2:4, 4:4, 8:4.

VHK ROBE Vsetín: Lipiäinen (31. Lukáš) – Zahradníček, Stříteský, Staněk, Teper, Jenáček, Smetana (A), Srdínko – Jonák, Klhůfek, Rob (A) – Jandus, Prokeš, Hrňa (C) – Šmerha, Dědek, Jaroslav Brož – Š. Bláha, Matějček, Hořanský.
HC Dynamo Pardubice "B": Honzík – J. Kolář (A), Chabada, Kubíček, Nedbal, Voženílek, Tvrdík, Nedelka – Kalužík, Rákos (A), Žálčík – Krčál, Kaut (C), Formánek – Kaplan, Mikyska, Rouha – Gromadzki, Jevtěchov, Zeman.

Valaši od prvních minut naznačovali, že chtějí vítěznou sérii natáhnout na čtyři vítězná utkání v řadě. Pardubice navíc Vsetínu usnadnily vstup do utkání, když na trestnou lavici putoval Mikyska. Vsacané přesilovou hru využili, Rob uvolnil na pravém kruhu Pavla Klhůfka, jenž nekompromisně s pomocí tyče zavěsil, v tuto chvíli nejspíš netušil, že otevírá skóre zápasu, ve kterém bude hned u dalších čtyř branek svého týmu. Blízko navýšení skóre byl po individuální akci Jonák, ale proti jeho radosti byla horní tyčka Honzíkovy klece. Dynamo se pak po ojedinělé akci radovalo z vyrovnání. Lipiäinen neudržel střelu Kaplana a ve slotu se zrodila ukrajinsko-polská spolupráce, když Jevtěchov uvolnil Adriana Gromadzkyho, kterému se podařilo poslat puk do branky Vsetína.

Po vyrovnání Pardubice ožily a dočkaly se obratu ve skóre. Ve 13. minutě Tvrdík vybídl k ráně z voleje na pravém kruhu Františka Formánka a hosté vedli 2:1. Vsetín pak hledal složitě cesty k vyrovnání, ale před první sirénou se do individuálního průniku dostával Šmerha, k dokonalosti chybělo jen překonat pardubického brankáře.

Na startu druhé třetiny Vsetín zařadil vyšší rychlostní stupeň. Ve 24. minutě Honzíkovi už podruhé v utkání pomohla tyčka a podruhé byl smolařem na vsetínské straně Jonák. V závěru 25. minuty ale obkroužil pardubické pásmo s pukem na holi Robin Staněk, najel si do mezikruží a pohotovou střelou nad lapačku si připsal první trefu v sezoně. Valaši byli na koni a zdálo se, že obrat ve skóre je jen otázkou času. Byly to ale Pardubice, které si braly zpět vedení. Akci zkušených borců Dynama vedl Rákos a v přečíslení dokonalou přihrávkou předložil puk na Lukáše Žalčíka, jenž se mezi betony Lipiäinena nemýlil. Vsetínská lavička následně sáhla ke střídání brankářů. Pokračovalo obléhání pardubického pásma, ale hosté před odchodem do kabin navýšili vedení. Bláhovi utekl puk na útočné modré a toho využil Tadeáš Kalužík, jehož jízda na levém křídle skončila přesnou střelou nad rameno Lukáše.

Kdo nad Vsacany nelámal hůl, dočkal se ve třetí třetině zaslouženého zadostiučinění. Vše začalo v čase 42:07, kdy podruhé v utkání využil přesilovou hru Pavel Klhůfek. Kontaktní branka Vsetín nabudila, domácí ještě více soupeře zmáčkli a odměnou bylo vyrovnání, které po ukázkově sehrané kombinaci elitního útoku obstaral Pavel Klhůfek a druhý hattrick ve vsetínském dresu byl na světě. Lapač bouřil, když o dalších 22 vteřin později dokonal obrat Tomáš Jandus.

Pardubice začaly zmatkovat, navíc nabídly Vsetínu další přesilovou hru. Elitní útok si opět nebral servítky a po přihrávce Roba Pavel Klhůfek ve slotu nadvakrát propasíroval puk za Honzíka. Večer Klhůfka mohl být zaokrouhlen na pět vstřelených branek, ale při jízdě k prázdné brance mu radost překazil Žalčík, nicméně pátý kanadský bod si elitní centr přeci jen připsal, přes Luboše Roba asistoval Matěji Stříteskému, jenž střelou do odkryté klece navyšoval na 7:4. Bonus na cestu domů obstaral fanouškům i čtvrtý útok, Adam Hořanský si srovnal puk v mezikruží na holi a korunoval třetinu snů v podání vsetínského týmu 6:0 celkově pak 8:4. Valaši přeskočili v tabulce Zlín a dostali se do čela.  

Ohlasy k utkání



×
Dnes v 16:00 | Muži
HC RT TORAX Poruba 2011
VHK ROBE Vsetín
×
Dnes v 13:00 | 9.tř.
VHK ROBE Vsetín
HK MD Šumperk