Vstupenky online

54.derby: Poprvé proti mistrovskému týmu Zlína

Aleš Koňařík • 20.09.2004

V s e t í n - Vsetín v prvním domácím zápase překvapil vicemistra, nyní může svou dobrou formu z úvodu soutěže potvrdit proti poslednímu vítězi extraligy, mužstvu HC Hamé. Tradiční „Valašské derby“ tak dostalo nový náboj. Role se obrátily a nyní se Vsetín může vžít do pocitu, který předtím mnohokráte zažilo zlínské mužstvo. A vítězství nad mistrem extraligy, notabene posílené o Petr Čajánka nebo Romana Hamrlíka, by se cenilo dvojnásob.

Změny v mužstvu Zlína: Zkušenost především

Mistrovský kádr doznal mnoha změn. Z hráčů, kteří na jaře slavili historický titul, odešli především útočníci: Ondřej Veselý (Novosibirsk, zde nastupuje spolu s obráncem Janem Srdínkem), Rostislav Vlach (Vsetín), Miroslav Hlinka (Dukla Trenčín), Erik Weissmann (Zvolen) a Tomáš Kapusta, z obránců se pak rozloučili Petr Macholda, Jan Dlouhý (Žilina).

Mimo posil z NHL posílili mistrovský celek obránce Lukáš Galvas (návrat z hostování v Karlových Varech), odchovanec Jaroslav Kristek (České Budějovice) a trenčínský útočník Miroslav Kováčik, který v úvodním zápase proti Spartě vstřelil první gól „Medvědů“ v nové sezóně. Na tohoto forvarda by si měli vsetínští hráči dát pozor, neboť v přípravě se proti Vsetínu ve dvou zápasech prosadil hned ve čtyřech případech a vzhledem k zlínskému obvykle šťastnému výběru slovenských hráčů má ambice stát se druhým Peterem Barinkou. Jako poslední přibyl do zlínského mužstva Martin Ambruz, kterému Vsetín po minulé nepovedené sezóně neprodloužil kontrakt.

Trenér Ernest Bokroš se rozhodl neurčit jasnou brankářskou jedničku a mezi tyčemi se tak pravidelně budou střídat Martin Altrichter a Igor Murín. Během přípravy Zlín odehrál náročnou porci 17 zápasů, včetně turnajů Rona Cup a zvolenského memoriálu. V 10 případech zvítězil, dvakrát remizoval, v 5 případech prohrál. Střelecky si nejlépe vedl navrátilec Kristek, který vstřelil 9 gólů.

Zámořské posily

Zlínští se budou spoléhat především na své odchovance a patrioty. Centr Petr Čajánek měl o svém působišti určitě jisto dlouho dopředu a svými výkony v reprezentačním dresu dokázal, že bude po čase opět zlínským tahounem číslo 1. Obdobnou úlohu, ovšem v zadních řadách, by měl plnit i Roman Hamrlík, historicky první česká jednička draftu NHL. Podobně jako bratrské duo kladenských zadáků Kaberleových bude za Zlín nastupovat jistě neméně produktivní dvojice bratrů Hamrlíkových. Starší z bratrů Martin nastoupí s Romanem v jednom týmu vůbec poprvé v kariéře. Třetím do zámořské party je Martin Erat, produktivní útočník Nashville Predators.

Událost léta: Hala hodná mistrů

I ve Zlíně jdou po vzoru dalších klubů cestou vylepšování servisu pro fanoušky a sponzory klubu. Pod střechu stadionu Luďka Čajky byl zavěšen jumbotron (stejného typu, který lze vidět na znojemském stadionu) a v horní části haly byly vybudovány luxusní sky-boxy. Máte-li zájem, lze si jednu lóži pronajmout už za 400.000 Korun na jednu sezónu. Během úvodní show byl ve Zlíně vysvěcen mistrovský zvon se vyrytými jmény hráčů, kteří vybojovali titul a který je nyní umístěn před šatnou zlínského mužstva.

Vsetín vs. Zlín 2003/04

13.kolo Vsetín – Zlín 2:3
Branky: 42. Jaškin (Kuboš, Vak), 42. Luža (J. Polák, Hudec) - 2. Kárný (Macholda), 33. Zubíček (Hučko), 57. Barinka.

26.kolo Zlín - Vsetín 0:1
Branky: 11. Demel (Pavliš, Hudec).

39.kolo Vsetín – Zlín 2:3
Branky: 8. Ambruz (R. Hruška), 14. Stantien (Selingr, Jaškin) - 25. M. Hamrlík (Leška, Balaštík), 36. Barinka (Macholda, Martin Čech I), 53. Barinka (Martin Čech I).

52.kolo Zlín – Vsetín 3:1
Branky: 2. Jenáček (Barinka, Macholda), 43. Okál (Záhorovský, Vlach), 49. Barinka (Tesařík, Jenáček) - 29. Demel (R. Hruška).

Pravděpodobné sestavy:

Vsetín: Čechmánek – Jaškin, Frolo, Kowalczyk, Gřegořek, Klesla, Němec – Zadina, Vlach, Dubec– Brabenec, Pavliš, Selingr – Radivojevič, Vak, Stantien – Gengel, Kovář, Hruška.

Zlín: Murín - Vosátko, Blaťák, Tesařík, Galvas, Nosek, Zubíček - Balaštík, Leška, Kristek - Barinka, Čajánek, M. Erat - Okál, Mokrejš, Kováčik - Záhorovský, Martin Čech I., Ambruz.

banner pod článkem