Vstupenky online
permanentky v prodeji! | Vstupenky na Winter Hockey Games ZDE | Počet prodaných permanentek: 1941 (9.9.2024)

DOR: Chci být o krok napřed, netají Fusek před sezonou. Pro výhru udělá tým maximum

Helena Hegeďová • 27.07.2024

Období letní přípravy bude brzy minulostí a na scénu přichází přípravná utkání. Dorostenci však ty první stihli odehrát už v červnu, kdy vyzvali Třinec. „Je skvělé, že jsme si zkusili zahrát proti lídrovi vyšší soutěže. Aspoň víme, co musíme dělat pro to, abychom tam mohli v nadcházejících letech hrát,“ má jasno útočník Matyáš Fusek, který v loňské sezoně patřil mezi nejproduktivnější hráče dorostu a doufá, že se mu bude dařit i v nadcházejícím ročníku.

Matyáši, jak se těšíte na nadcházející sezonu?
Těším se velice moc, protože letní příprava je vždycky dlouhá a náročná. Měli jsme sice příležitost trénovat dvakrát týdně také na ledě na Kapce, ale už se těším, až vyjedeme na led na svém stadionu. Hlavně se pak těším na zápasy a tréninky v plném proudu.

Jak vypadal váš program po konci minulé sezony?
Po konci sezony jsme měli as tři týdny volna, po kterých následovalo osm týdnů letní přípravy. Měli jsme dvakrát týdně posilovnu, dvakrát týdně tréninky na ledě na Kapce a jednou týdně jsme chodili na Ohradu na písek.

Jak k letní přípravě přistupujete?
Myslím si, že kvalitní letní příprava je potřeba, abychom se v tomto období udržovali v kondici a byli připraveni na nadcházející sezonu. Určitě se tam najdou věci, které mě baví. Třeba když hrajeme fotbálek nebo jiné hry. Druhá stránka je pak u mě třeba běh nebo posilování.

A jak jste využil volný čas?
Ve volnu po sezoně jsem se snažil hlavně odpočívat a moc jsem toho nedělal. Občas jsem si byl zahrát fotbal nebo jsem zašel do posilovny, určitě to ale nebylo nic náročného. Naopak teď po konci oficiální letní přípravy jsem se snažil pořád něco dělat, abych z toho nevypadl. Hlavně, abych hned neztratil všechno to, co jsem nabral. Snažil jsem se toho dělat co nejvíc, ale také regenerovat, abych byl co nejlépe připravený na sezonu, která bude dlouhá.

A co noví spoluhráči?
Já jsem dostal tu příležitost trénovat s juniorkou, takže vlastně ani moc nevím, jak to v dorostu vypadalo. S kluky jsme se ale několikrát potkali v šatně a viděl jsem tam hodně nových hráčů. Sám jsem zvědavý na to, jak bude tým vypadat, až bude soupiska uzavřená. Taková ta adaptace a týmovost tak asi začne až společně se zápasy, kdy se budeme sehrávat a budeme spolu každý den.

Co pro vás znamená možnost trénovat s juniory?
Mile mě to překvapilo a jsem za to hodně vděčný. Doufám, že mě to hodně posunulo a budu moct tuto zkušenost naplno využít v nadcházející sezoně.

Jaké jsou vaše osobní cíle do sezony?
Přál bych si, aby se mi dařilo. Rád bych byl v týmu o krok napřed před ostatními, platný hráč. Určitě budu rád, když budu na ledě co nejvíce vidět a pomůžu k týmu, abychom co nejčastěji vyhrávali.

Jak se v tomto momentě ohlížíte za minulou sezonou?
Dá se říct, že minulou sezonu už vůbec neřeším. Nedopadlo to, a o to víc bychom se teď měli soustředit na to, aby další sezona dopadla lépe.

Mluvilo už se pro cílech do nové sezony?
Myslím si, že ambice nebudou tak velké jako minulou sezonu. S kluky do toho ale určitě dáme všechno a pokusíme se udělat maximum pro to, abychom vyhráli.

Vy už jste ale i během letní přípravy absolvovaly dva přípravné zápasy s Třincem. Jaké byly?
Ty zápasy pro nás nedopadly úplně dobře. Na druhou stranu je skvělé, že jsme si zkusili zahrát proti lídrovi vyšší soutěže. Aspoň víme, co musíme dělat pro to, abychom tam mohli v nadcházejících letech hrát. Taky bylo fajn, že jsme nemuseli pořád jenom trénovat, ale odreagovali jsme se i nějakými zápasy.

Co jste se ze zápasů dozvěděli?
Velký rozdíl byl vidět v rychlosti. Jak bruslení, tak například v rozehrávce. Už jsme neměli na všechno tolik času tak, jak jsme mívali třeba loni v naší soutěži. Na tomhle musíme zapracovat, ať jsme na takové situace připravení.

Jaký je teď váš nadcházející program?
Dorost začíná trénovat 5. srpna na ledě a první přátelák máme 9. srpna.

A hrát budete proti Olomouci, která sestoupila z vyšší soutěže. Jak se celkově těšíte na nové soupeře, na které v sezoně narazíte?
Na nové soupeře se určitě těším. Myslím si, že jsou to všechno kvalitní týmy, které nám nedají nic zadarmo. Jsem rád, že v naší soutěži nové týmy jsou a my si tak zahrajeme proti další soupeřům.

Co od prvního přípravného utkání očekáváte?
Myslím si, že v prvním přáteláku bude chtít pan trenér ještě vidět naše nové hráče a ještě se nebude tolik řešit taktika. Spíš to tedy podle mě bude o tom, že se budou chtít ukázat hráči, kteří bojují o sestavu a chtějí se prosadit. Ještě to nebude takový ten hokej, který budeme hrát v sezoně.

Co byste vzkázal fanouškům?
Za celou kabinu můžu říct, že budeme moc rádi, když nás bude chodit podporovat co nejvíce fanoušků. Doufáme, že se nám bude dařit, aby se lidi měli na co dívat a čemu fandit.

banner pod článkem