Vstupenky online

Hokej na dřeň bude letos ve znamení souboje s Baníkem Sokolov

Jan Tajzler • 13.02.2024

Po 11 dnech se hokejisté Vsetína představí domácím fanouškům na Lapači. K duelu 47. kola ve středu přicestuje celek Baníku Sokolov. V dosavadních vzájemných střetnutích se vždy radoval domácí tým. Fanoušci pak během středečního zápasu budou mít již poosmé příležitost zapsat se do registru dárců kostní dřeně. Využít můžete také speciální akce S láskou na hokej, která v rámci svátku sv. Valentýna umožňuje fanouškům vzít svou drahou polovičku na tribunu na stání zdarma. Stejně jako v předcházejících ročnících, i tentokrát Vsetín nastoupí ve speciálních dresech. Utkání startuje v 17:30.

Partner utkání:

Baník patří mezi nejlepší na ledech soupeřů 

Sokolov se aktuálně nachází na 9. místě tabulky, když po reprezentační přestávce neudržel nadějné dvoubrankové vedení na domácím ledě proti Kolínu a v pondělním kole padl 3:5. Západočechy nepovedený duel může mrzet, neboť přišli o možnost odskočit konkurentům v boji o elitní šestku, na tu svěřenci trenéra Tomáše Marišky ztrácejí jediný bod. Situace v boji o přímý postup do čtvrtfinále je tak stále napjatá. 

Baník může před dalekou cestou na Lapač těšit fakt, že na ledech soupeřů patří mezi tři nejlepší mužstva soutěže. Na druhou stranu se Sokolov rovněž chystá na půdu 2. nejlepšího týmu v domácím prostředí, Vsetín je v tomto ohledu pouze o jediný bod horší za suverénem soutěže z Poruby. 

Mezi další přednosti Baníku patří solidní přesilové hry, s úspěšností přesahující hranici 20 % patří Sokolov mezi nejlepší mužstva v soutěži. Hráči Sokolova také patří mezi obětavé borce, zblokovali dohromady 517 střeleckých pokusů soupeřů, což je nejvyšší počet z celé Chance ligy. Dalším úspěšným ukazatelem je počet trestných minut, s hodnotou 316 je Sokolov nejslušnějším týmem soutěže. 

Ofenzivním tahounem se 30 kanadskými body je Daniel Kružík, který v poslední době stíhá i zápasy Tipsport extraligy za partnerskou Energii Karlovy Vary. Titulem krále střelců se v Sokolově chlubí Tomáš Vracovský (16+13). Nejlepším nahrávačem týmu je Jaromír Kverka, který opět naplňuje produktivní standard z předcházejících ročníků (7+19). 

Mezi obránci najdeme tři muže, kteří produktivitu týmu podpořili dvouciferným počtem kanadských bodů. Angažmá v Sokolově svědčí po přesunu z Třebíče Davidu Turečkovi (4+7). Daří se i Martinu Weinholdovi (4+6) či další opoře Baníku Martinu Rohanovi (1+9). V brankovišti se Sokolov spoléhá na Petra Hamalčíka, jehož úspěšnost zákroků přesahuje hodnotu 93 %, což řadí strážce svatyně Baníku mezi nejlepší maskované muže soutěže. Záda mu kryje zkušený Martin Michajlov

Srovná Vsetín účty s Baníkem? 

Vsetínský tým měl podobně jako jeho středeční soupeř slibně rozehraný pondělní duel na půdě pardubické rezervy. V Chrudimi držel až do 56. minuty dvoubrankový náskok, navíc se mohl spolehnout i o spolehlivý výkon brankáře Patrika Romančíka. Jenže v závěru základní hrací doby umožnili Valaši houževnatému soupeři srovnat a utkání nakonec ztratili v samostatných nájezdech, ve kterých se prosadil pouze Šimon Jenáček

Valachy mohla mrzet především dlouhá početní výhoda 5 na 3, kterou Vsetín dostal za dvoubrankového vedení v průběhu třetí třetiny. Soupeři pak umožnil srovnání vyloučením v závěru základní hrací doby, kdy Dynamo umocnilo svou výhodu odvolaným brankářem, aby dosáhlo na prodloužení.

Vzájemné zápasy 2023/2024: 

8. kolo: Sokolov – Vsetín 3:0 (1:0, 0:0, 2:0)

21. kolo: Vsetín – Sokolov 4:0 (1:0, 2:0, 1:0)

34. kolo: Sokolov – Vsetín 4:1 (0:0, 2:0, 2:1)

Jak už bylo psáno, letošní duely mezi Vsetínem a Sokolovem ovlivňuje faktor domácího ledu. Přitom první měření sil na západě Čech Valaši neodehráli úplně špatně, ale v utkání je totálně zradila efektivita v koncovce. Naopak zcela zasloužené bylo domácí vítězství nad Západočechy v pietním utkání za Romana Čechmánka. A pokud Valaši v prvním utkání na ledě Sokolova trpěli neefektivitou v koncovce, pak jejich novoroční ztráta byla zase oprávněna vůči kvalitnímu výkonu domácího Baníku. Toto utkání také odstartovalo zatím největší výsledkovou krizi Vsetína v sezoně. Aktuálně Sokolov přijíždí na Lapač bojovat o elitní šestku, bude faktor domácího prostředí hrát opět klíčovou roli pro výsledek posledního měření sil v základní části? 

Sestavy v posledním kole: 

Vsetín: Romančík – Smetana (A), Š. Jenáček, Staněk, Teper, Hryciow, Larsen, Ďurkáč – Jonák, Klhůfek, Rob (A) – Holec, Matějček, Hrňa (C) – Machala, Kern, Zabusovs – R. Půček, Dědek, Š. Bláha.

Sokolov: Hamalčík – M. Rohan, Tureček, Rulík, Weinhold, Mlčák, Niko, Bulka – Vracovský, Kverka, Tomeček – Bernovský, Přikryl, Kružík – Osmík, Vrdlovec, Křemen – Novotný, T. Rohan, Šlechta.

banner pod článkem